«Ήρθαν τα Χριστούγεννα» -  Το πρόγραμμα των εροταστικών δράσεων στη Νάουσα

«Ήρθαν τα Χριστούγεννα» - Το πρόγραμμα των εροταστικών δράσεων στη Νάουσα

 

 Ο Δήμος Νάουσας την φετινή περίοδο των Χριστουγέννων, πρόκειται να διοργανώσει πολιτιστικές δράσεις στις Δημοτικές του Ενότητες σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του Δήμου. Οι δράσεις απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, αλλά κυρίως στα παιδιά.

 

Λόγω των μέτρων πρόληψης για τη νόσο covid-19 και την αποφυγή συνωστισμού, οι δράσεις θα είναι στοχευμένες και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη διακόσμηση της πόλης, δίνοντας έντονο και εορταστικό τόνο στις ημέρες που ακολουθούν.

 

Στόχος τω φετινών δράσεων είναι να καλλιεργηθεί το πνεύμα των Χριστουγέννων και το αίσθημα αγάπης και προσφοράς.

 

Για το σκοπό αυτό, στο πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου Νάουσας και στον πλούσια διακοσμημένο περιβάλλοντα χώρο, θα τοποθετηθούν κλειστά ηλεκτροδοτημένα ξύλινα σπιτάκια (ταχυδρομείο, σπίτι Άγιου Βασίλη, εργαστήρια ξωτικών), χριστουγεννιάτικες κατασκευές, εγκαταστάσεις κλπ., ενώ χριστουγεννιάτικο αερόστατο θα βρίσκεται στο χώρο τις ημέρες 25 έως 27 Δεκεμβρίου.

 

Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί το «τρενάκι του Αϊ Βασίλη» το διάστημα 17 έως 27 Δεκεμβρίου τις ώρες 18:00-21:00 και τις ημέρες των Χριστουγέννων το πρωί 11:00-14:00.

 

Επίσης, και τη φετινή χρονιά με πρωτοβουλία του Δήμου Η.Π. Νάουσας θα αναβιώσει το παραδοσιακό έθιμο του «Καρτσιούνου» στις περιοχές: «Δημαρχείο», «Μεταμόρφωση», «Φόρος», «Άνω Εργατικές».

 

Το πρόγραμμα των δράσεων του Δήμου Η.Π. Νάουσας και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων έχει ως εξής:

 

Τετάρτη 15 - Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου

 

- «Red Noses Xmas Show», χριστουγεννιάτικες δράσεις στα Δημοτικά Σχολεία της Νάουσας από την Καλλιτεχνική Ομάδα «Κόκκινες Μύτες». Ταχυδακτυλουργικά τρικ, ζογκλερικά κόλπα, μουσικοκινητικά και διαδραστικά παιχνίδια για τους μαθητές και μαθήτριες.

 

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου

 

- Πλατεία Καρατάσου, ώρα 17:30: Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar με την συμμετοχή των φορέων: Ειδικό Σχολείο, ΕΕΕΕΚ, 3ο Δημοτικό Σχολείο, ΚΔΑΠ-μΕΑ, «Υφάδι» Νάουσας.

- Πλατεία Καρατάσου, ώρα 19:30: Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Νάουσας με τη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων: Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας, «Φίλοι Ωδείου Αριστοτέλης», «ενCanto», «Body Control». Η δράση θα συνεχιστεί στο Πλακόστρωτο του Δημοτικού Πάρκου Νάουσας.

 

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

 

- Πλατεία Καρατάσου, ώρα 16:00:«Little Christmas Stars in Concert», εκδήλωση του Δημοτικού Ωδείου Νάουσας «Εστία Μουσών» και παρουσίαση όλων των Τμημάτων Μουσικής και Μπαλέτου του Ωδείου μέσω οθόνης μεγάλων διαστάσεων και επίσης:

- Βραβεύσεις διαγωνισμού ζωγραφικής με θέμα «Χριστούγεννα και Μουσική»

- Αφήγηση Χριστουγεννιάτικου παραμυθιού από την Εύα Ιεροπούλου.

- Εργαστήρι κατασκευής μουσικών οργάνων από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ.Ω.Ν. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου

 

- Ο Σύλλογος «Φίλοι του Καρναβαλιού» διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά την «Γιορτή των Ξωτικών», όπου το διακοσμημένο άρμα του συλλόγου θα περιδιαβαίνει τους δρόμους και θα κάνει στάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, δίνοντας συμβολικά δώρα στα παιδιά.

 

- Πολυχώρος «Χρήστος Λαναράς» (αίθουσα ΕΡΙΑ), ώρα 18:00:«Τρυφερά χριστουγεννιάτικα παραμύθια - Αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής». Αφήγηση: Ανθή Θάνου, μουσική-τραγούδι: Αλέξης Μακρής. Διοργάνωση: Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης». Είσοδος ελεύθερη (με την επίδειξη των αντίστοιχων σε ισχύ πιστοποιητικών).

 

- Πολυχώρος «Χρήστος Λαναράς» (αίθουσα ΕΡΙΑ), ώρα 20:00:Συναυλία τζαζ με το 4μελές συγκρότημα του «NTHN QUARTET»(Θοδωρής Κότσυφας: Κιθάρα, Φίλιππος Κωσταβέλης: Πιάνο/Keyboards, Ντίνος Μάνος: Μπάσο, Αλέξης Μακατσέλος: Ντραμς). Διοργάνωση: Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης». Είσοδος ελεύθερη (με την επίδειξη των αντίστοιχων σε ισχύ πιστοποιητικών).

 

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου

 

- Πλατεία Καρατάσου, ώρα 17:30: Χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό bazaar με τη συμμετοχή των φορέων: Ειδικό Σχολείο, ΕΕΕΕΚ, 3ο Δημοτικό Σχολείο, ΚΔΑΠ-μΕΑ, Υφάδι Νάουσας.

- Πολυχώρος «Χρήστος Λαναράς» (αίθουσα ΕΡΙΑ), ώρα 18:00:Επίδειξη των τμημάτων του Ωδείου «Αριστοτέλης». Είσοδος ελεύθερη (με την επίδειξη των αντίστοιχων σε ισχύ πιστοποιητικών).

 

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου

 

- Το Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης» θα ψάλλει τα κάλαντα στο Νοσοκομείο Νάουσας.

- Πλατεία Κοπανού, ώρα 18:00: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας.

 

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου

 

- Το Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης» θα ψάλλει τα κάλαντα στους δρόμους της πόλης.

- Πλατεία Αγγελοχωρίου, ώρα 18:00: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας.

- Πολυχώρος «Χρήστος Λαναράς» (αίθουσα ΕΡΙΑ), ώρα 19:00:«CINDERELLA», παράσταση χορού με τη συμμετοχή  όλων των  τμημάτων  κλασικού και μοντέρνου χορού του Συλλόγου Χοροκίνησης «BodyControl».

 

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου

 

- Η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας στους δρόμους της πόλης με κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

- Πλατεία Αγγελοχωρίου, ώρα 18:00: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας.

- Ώρα: 20:00,Παραδοσιακά Χριστούγεννα με την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Διαδικτυακή εορταστική εκπομπή. (Facebook live, μέσω της σελίδας Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας - Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως (www.facebook.com/elpnaousas), Youtubelive, μέσα από το κανάλι «Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας»).

 

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου

 

- Κάλαντα και δώρα από τους χορευτές του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αράπιτσα» στο Γηροκομείο Νάουσας.

 

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου

 

- Δημοτικό Πάρκο, ώρα 20:00: Παρουσίαση όλων των Τμημάτων Μουσικής και Μπαλέτου του Ωδείου μέσω οθόνης μεγάλων διαστάσεων και επίσης:

- Βραβεύσεις διαγωνισμού TikTok

- Πολλές εκπλήξεις

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δ.Ω.Ν. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου

- Η Φιλαρμονική Εταιρεία Νάουσας στους δρόμους της πόλης με κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

 

 

Επίσης κατά την εορταστική περίοδο θα υπάρχουν εκπλήξεις από τον Εμπορικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Νάουσας.

 

Σε όλες τις δράσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, θα τηρούνται αυστηρά τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη νόσο Covid-19. Αναλυτικά δελτία τύπου των δράσεων θα σταλούν ξεχωριστά από τους φορείς.

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η νέα ποιητική συλλογή του Θανάση Μαρκόπουλου «Βροχές Βερμίου» παρουσιάζεται στη Βέροια

Η νέα ποιητική συλλογή του Θανάση Μαρκόπουλου «Βροχές...

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 στις 6 το απόγευμα,...

Την Κυριακή 9 Απριλίου - «Ο Γουίνι και η παρέα του» στο ΣΤΑΡ της Βέροιας

Την Κυριακή 9 Απριλίου - «Ο Γουίνι και η παρέα του» στο...

Ο Γουίνι, ο πιο διάσημος και αξιολάτρευτος αρκούδος,...

Νάουσα: Μέχρι την Κυριακή 2 Απριλίου η εικαστική έκθεση ‘’Γυναίκα θα πει...’’ στην αίθουσα ‘’Καμίνι’’

Νάουσα: Μέχρι την Κυριακή 2 Απριλίου η εικαστική έκθεση...

Μέχρι την Κυριακή 2 Απριλίου θα διαρκέσει η εικαστική...

Σε Τελλόγλειο και Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης,  ο Σύλλογος για τη Διάδοση  των Εικαστικών Τεχνών

Σε Τελλόγλειο και Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης, ο...

Ο Σύλλογος για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών...

Την Κυριακή 2 Απριλίου στη Νάουσα Παρουσιάζονται τα αφιερωματικά τεύχη των «Χρονικών Ιστορίας και Πολιτισμού» της Ε.Μ.Ι.Π.Η. για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Νάουσας

Την Κυριακή 2 Απριλίου στη Νάουσα Παρουσιάζονται τα...

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας...

ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ: WELCOME SPRING - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΠ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΩΔΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ: WELCOME SPRING - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΠ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Το ανοιξιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ωδείου...

«Αστικά τραγούδια της Βέροιας»: Μια έρευνα χρόνων, από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, μέχρι την παρουσίαση του CD με 14 τοπικά τραγούδια και σκοπούς

«Αστικά τραγούδια της Βέροιας»: Μια έρευνα χρόνων, από...

Σε μία εποχή που ο κόσμος αλλάζει, που η τεχνολογία...

Προβολή της ταινίας  “Οι Ροδακινιές του  Αλκαράς” της Κάρλα Σιμόν σήμερα στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Προβολή της ταινίας “Οι Ροδακινιές του Αλκαράς” της...

Οι Φίλοι του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στις 21:00.  Μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία που έκανε η παράσταση «Πέντε Σιωπές» της Σήλα Στήβενσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε...