Στην εταιρία «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ», των αδελφών Νουλίκα, η εκμίσθωση των «3 – 5 Πηγαδιών» για 23 χρόνια

Στην εταιρία «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ», των αδελφών Νουλίκα, η εκμίσθωση των «3 – 5 Πηγαδιών» για 23 χρόνια

Δήμαρχος Νάουσας: «Σε τρία χρόνια θα μιλάμε για ένα πολυεπίπεδο χιονοδρομικό κέντρο, 12μηνης λειτουργίας»

Η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την επωνυμία «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ», των αδελφών Νουλίκα πλειοδότησε έναντι τιμήματος ύψους 31.000 ευρώ πλειοδότησε στη ανοικτή διαδικασία της δημοπρασίας εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου «3 – 5 Πηγάδια» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, χθες Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 .

Η εν λόγω εταιρεία η οποία ανακηρύχθηκε ανάδοχος θα κληθεί, όπως προβλέπει η σχετική διακήρυξη, να υπογράψει το σχετικό συμφωνητικό εκμίσθωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου «3 – 5 Πηγάδια» για 23 έτη, βάζοντας σε εφαρμογή τον σχεδιασμό και το επενδυτικό της πλάνο.

Μιλώντας για το θέμα με τον δήμαρχο Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, μας έδωσε μια πρώτη εικόνα από τα σχέδια και την προοπτική λειτουργίας των 3-5 Πηγαδιών.

«Υπήρχαν δύο υποψήφιοι, εκ των οποίων ο ένας ζητούσε ολιγοήμερη αναβολή λόγω κόβιντ αλλά δεν μπορούσαμε να την δώσουμε και παρότι θέλαμε όσες περισσότερες υποψηφιότητες γίνεται προχωρήσαμε στον διαγωνισμό».

Κατόπιν τούτου και αφού ελέγχθηκε εξονυχιστικά ο φάκελος του υποψηφίου σχήματος, όπως είπε ο δήμαρχος, ανακηρύχθηκε ανάδοχος η εταιρία «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ», με ένα σχέδιο ανάπτυξης του Χιονοδρομικού το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσει να λειτουργεί άμεσα με μία απαραίτητη συντήρηση και να αρχίσει σιγά-σιγά να αποκαθίσταται η πλήρης λειτουργία του. «Το τελικό σενάριο είναι πολυεπίπεδο και αναφέρει πρώτα από όλα 500.000 ευρώ ίδια κεφάλαια της εταιρείας, συμμετοχή στον αναπτυξιακό νόμο με μία πρόταση χρηματοδότησης της εταιρίας περίπου τριών εκατομμυρίων ευρώ ενώ συνεχίζουμε και εμείς να ζητούμε ως Δήμος την χρηματοδότηση επί του χιονοδρομικού, αφού το συγκεκριμένο σενάριο μας επιτρέπει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή. Μετά το πέρας των τριών ετών θα μιλάμε για ένα χιονοδρομικό κέντρο 12 μηνών το οποίο θα έχει εγκαταστάσεις για χιονοδρομία αλλά και για αθλητικό και ορεινό τουρισμό, μονοπάτια, παιχνίδια, περιπατητικές διαδρομές, ένα τετράστερο ξενοδοχείο, ακόμα και Αστεροσκοπείο στην κορυφή του βουνού, διότι υπάρχει θέαση στον ουρανό και πολλές προτάσεις οι οποίες σιγά-σιγά θα αρχίσουν να υλοποιούνται».

Αναμενόμενη ωστόσο είναι μια χρονική καθυστέρηση, αφού πρέπει να τρέξουν κάποιες διαδικασίες με πρώτο βήμα την συντήρηση. Όμως τις ημέρες αυτές χιονίζει στο βουνό, ενώ θα πρέπει να υπογράψει την κατοχύρωση του διαγωνισμού η οικονομική επιτροπή η οποία εκλέχθηκε μόλις προχθές. Θα πρέπει επίσης να ακολουθήσει σχετική συμβολαιογραφική πράξη για τις μισθώσεις, σχετικές υγειονομικές άδειες για το λιφτ μπαρ και ότι άλλο προβλέπεται. Όλα αυτά θα χρειαστούν κάποιες μέρες και όπως υπολογίζει ο δήμαρχος από Φεβρουάριο αναμένεται να ανοίξει τμηματικά το χιονοδρομικό κέντρο, ενώ η πλήρης λειτουργία του θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων τριών ετών. «Τα 3 – 5 Πηγάδια θα πρέπει να αρχίσουν να κινούνται. Το έχει ανάγκη όλη η περιοχή, να δουλέψουν και τα ξενοδοχεία και όλος ο νομός», τονίζει ο δήμαρχος επαναλαμβάνοντας την πάγια πρότασή του για ένα πλαίσιο κοινών εργαλείων συνεργασίας και δικτύωσης των δύο των Χ.Κ. της Ημαθίας, του Σελίου και των 3-5 Πηγαδιών, ακόμα και σε επίπεδο υποδομών, για το καλό και την ανάπτυξη όλου του Νομού.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Καλλιόπη Ηλιάδου σε ηλικία 66 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κων. Στούκας σε ηλικία 86...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Παρασκευή 29 Μαρτίου...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας γιορτάζει φέτος έναν...

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζωή Γεωρ. Χαραλαμπίδου σε ηλικία 92...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024...

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό κάλεσμα στη δράση της «Λευκής Νύχτας»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»: Ανοικτό...

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας απευθύνει...

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Βέροιας

Πρόσκληση σε εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο...

Το  1ο Γυμνάσιο Βέροιας «Φιλίππειο»,  το 1ο ΓΕΛ ...

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την αναβάθμιση του οδικού φωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Αντικατάσταση των φωτιστικών με νέα τύπου LED, για την...

Ξεκίνησε να υλοποιείται το έργο, Βελτίωση Οδικής...

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας:  Ημερίδα για την εφηβική παραβατικότητα

Την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας: ...

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...