Αποκλεισμένο από χθες το Σέλι, χωρίς ρεύμα και με προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Αποκλεισμένο από χθες το Σέλι, χωρίς ρεύμα και με προβλήματα στο οδικό δίκτυο

Με μηχανήματα επιχειρούν να ανοίξουν δρόμους και χωριά, Δήμος και Αντιπεριφέρεια
Στον κλοιό της έντονης χιονόπτωσης τα ορεινά της Βέροιας

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ημαθία, με συνεχή και έντονη βροχόπτωση στα πεδινά και βαριά χιονόπτωση στα ορεινά, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα. Από το βράδυ της Δευτέρας(11/01) τα συνεργεία της Π.Ε. Ημαθίας και του δήμου Βέροιας επιχειρούν σε διάφορα σημεία για να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, ωστόσο τα μεγάλα προβλήματα εστιάζονται στο Σέλι το οποίο κυριολεκτικά αποκλείστηκε, αφού σε κάποια σημεία το χιόνι έφτασε το ένα μέτρο!

Στους δρόμους τα μηχανήματα του Δήμου και της Αντιπεριφέρειας


Το χιόνι πολύ και βαρύ και ο δήμος Βέροιας με μηχανήματα ανοίγει δρόμο όλη μέρα χθες και σήμερα από τα ξημερώματα. Χθες το απόγευμα, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, «άνοιξε» το Ξηρολίβαδο όπου το χιόνι ήταν 40 πόντους και μπόρεσαν να απεγκλωβιστούν κάποιοι κάτοικοι του χωριού και στο Σέλι ένα σκαπτικό και ένα εκχιονιστικό επιχειρούσαν όλη μέρα ενώ το απόγευμα ανέβηκε και ένας φορτωτής. Παράλληλα επιχειρούσαν και μηχανήματα της ΠΕ Ημαθίας, όμως το Σέλι ήταν μπλοκαρισμένο και στον κεντρικό δρόμο η όποια κυκλοφορία γινόταν μόνο σε μία λωρίδα κι αυτό με το ζόρι. Η αντιπεριφέρεια προσπαθούσε με ότι μέσο διαθέτει να ανοίξει την πρόσβαση στο Σέλι σε συνεργασία με το δήμο και να απεγκλωβίσουν σπίτια ατο χωριό το οποίο δεν έχει ρεύμα καθώς από την σφοδρή χιονόπτωσης, έσπασαν κλαδιά δέντρων και έπεσαν στα καλώδια της ΔΕΗ.

Εύλογο και το ερώτημα γιατί παρέμεινε για αρκετές ώρες ανοιχτή η διέλευση των οχημάτων προς το Σέλι, παρότι υπήρχαν τα έκτακτα δελτία για ακραία καιρικά φαινόμενα. Έτσι, κάποιοι που ανέβηκαν στο χωριό και στο χιονοδρομικό, προκάλεσαν επιπλέον μποτιλιάρισμα, παρότι το χιονοδρομικό κέντρο είχε ανακοινώσει ότι θα είναι κλειστό για δύο μέρες λόγω της κατάστασης και απαγόρευσε την πρόσβαση.

Ο δήμος Βέροιας αργά χθες το απόγευμα καθάρισε το Ξηρολίβαδο (40 πόντους χιόνι) και απεγκλώβισε κατοίκους, ενώ μπήκαν και στην Καστανιά και καθάρισαν μέσα στο χωριό. Η πρόσβαση ήταν δύσκολη λόγω σπασμένων δέντρων στην πάνω είσοδο της Καστανιάς, ενώ θα παρέμενε ένα μηχάνημα του Δήμου όλη νύχτα σε επιφυλακή παράλληλα και με τις επιχειρήσεις της αντιπεριφέρειας ώστε να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος προς το Σέλι και να μπορούν να κατέβουν στην πόλη όσοι αποκλείστηκαν σε σπίτια στο χωριό.

Αποκλεισμένο από το χιόνι χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο το Σέλι!!!


Οι πτώσεις κλαδιών και δέντρων στο οδόστρωμα, έκλεισαν και τον δρόμο Νάουσα-Σέλι από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ και ο δρόμος Βέροια-Σέλι έχει προβλήματα και από το απόγευμα της Τρίτης(11/01) διακόπηκε έστω και καθυστερημένα από την Τροχαία η κυκλοφορία. Είχε προηγηθεί η μαζική άνοδος επισκεπτών στο Σέλι με αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν και να προκαλέσουν μποτιλιαρίσματα, αλλά και δυσκολίες στο έργο των μηχανημάτων αποχιονισμού, που επέτειναν το πρόβλημα. Παρά τις προσπάθειες για αποχιονισμό του οδικού δικτύου και του χωριού, υπήρξαν άνθρωποι που αποκλείστηκαν στα σπίτια τους, λόγω του χιονιού, ενώ την κατάσταση δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο η διακοπή ρεύματος και τηλεφωνικής επικοινωνίας. Από το βράδυ της Δευτέρας υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης του Σελίου, από πτώσεις δέντρων στα εναέρια καλώδια με αποτέλεσμα να βυθιστεί το χωριό στο σκοτάδι, ενώ δεν λειτουργούν σταθερά, κινητά τηλέφωνα και ίντερνετ με συνέπεια να μην μπορεί να επικοινωνήσει κανένας με κατοίκους του χωριού και να δυσχεραίνει στην περιοχή η επικοινωνία των συνεργείων και του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες μέσα σε δασώδεις εκτάσεις με πολύ χιόνι, να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο δίκτυο, αλλά δεν υπήρχε μέχρι αργά χθες πρόβλεψη για την επαναφορά του δικτύου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας. Σε αναστολή λειτουργίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, παραμένει από την Δευτέρα και το Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου.

Άσπρισαν τα Πιέρια χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα…αλλά και χωρίς τηλεόραση!

Οι κάτοικοι των ορεινών χωριών στα Πιέρια είδαν από χθες Τρίτη να ξεκινά χιονόπτωση, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα. Το οδικό δίκτυο ήταν μέχρι και χθες βράδυ καθαρό και αλυσίδες χρειάζονται στον δρόμο προς το χιονοδρομικό του Ελατοχωρίου. Το πρόβλημα που επεσήμαναν κάτοικοι σε επικοινωνία που είχαμε ήταν η διακοπή του σήματος των τηλεοπτικών καναλιών, το οποίο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι σύνηθες και οφείλεται στην διακοπή ρεύματος στον αναμεταδότη της περιοχής Καστανιάς.

Προβλήματα και στα πεδινά από το πολύ νερό!

Πέρα από τα σοβαρά προβλήματα στα ορεινά, αρκετά μέτωπα δημιουργήθηκαν από την συνεχή και έντονη βροχόπτωση σε πεδινές και ημιορεινές περιοχές της Ημαθίας, με μικρές κατολισθήσεις, συγκέντρωση φερτών υλικών στο οδικό δίκτυο και πλημμυρικών φαινομένων σε «ιρλανδικές» διαβάσεις, που έκαναν επικίνδυνη την διέλευση ανθρώπων και οχημάτων από τα σημεία.

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγγελος Τόλκας : «Αγώνας επιβίωσης του Ξενοδοχειακού και Τουριστικού κλάδου στην Ημαθία»

Άγγελος Τόλκας : «Αγώνας επιβίωσης του Ξενοδοχειακού...

Συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - Ο ΡΟΖΑΚΗΣ,  Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - Ο ΡΟΖΑΚΗΣ, Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ...

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις, ο γνωστός κος Ροζάκης μας...

Επιδότηση για την απόσυρση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών σχεδιάζει το υπουργείο Ενέργειας

Επιδότηση για την απόσυρση ενεργοβόρων ηλεκτρικών...

Πρόγραμμα επιδότησης νοικοκυριών για την αγορά νέων...

Βέροια: Διαμαρτυρία των εργαζομένων της «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ» στο Δικαστικό Μέγαρο

Βέροια: Διαμαρτυρία των εργαζομένων της «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ»...

Με πανό και συνθήματα αντιπροσωπεία του σωματείου...

ΚΙΝΑΛ Ημαθίας: Ζητά διευκρινίσεις για «όσα εξαιρετικά σοβαρά περιστατικά καταγγέλλονται από αναισθησιολόγο του νοσοκομείου Βέροιας», που αποχώρησε από τη θέση της «Θα ακουστούν πολλά, τώρα που ανοίγουν τα στόματα», τονίζει η Ν.Ε.

ΚΙΝΑΛ Ημαθίας: Ζητά διευκρινίσεις για «όσα εξαιρετικά...

Από την Ν.Ε Ημαθίας του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ,...

Μαθήματα Μπριτζ για αρχάριους από τη Λέσχη Μπριτζ Βεροίας

Μαθήματα Μπριτζ για αρχάριους από τη Λέσχη Μπριτζ...

Πρώτη συνάντηση το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, 6:30μμ στο...

17.400 βιβλία της προσωπικής συλλογής του Γεώργιου Χ. Χιονίδη στην  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας - Ευχαριστήριο

17.400 βιβλία της προσωπικής συλλογής του Γεώργιου Χ....

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ευχαριστεί...

Βέροια: 38 ηλεκτρικά ποδήλατα για μια πιο

Βέροια: 38 ηλεκτρικά ποδήλατα για μια πιο "πράσινη"...

Στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης ύψους 309.949,16€...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με πανό και συνθήματα αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων της κλωστοϋφαντουργίας «Βαρβαρέσος» βρέθηκε χθες το πρωί(Τρίτη 18/01) στην είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας και διαδήλωσαν για περίπου μία...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ευχαριστεί θερμά τον δικηγόρο, τ. νομάρχη,  τ. βουλευτή, ερευνητή και  ιστορικό της Βέροιας, κ. Γιώργο Χ. Χιονίδη για τη συνολική δωρεά των 17.400 βιβλίων της προσωπικής...

Θλίψη σκόρπισε ο αιφνίδιος θάνατος 41χρονης Μαρίας Τσακιρίδου, τραυματιοφορέα στο Νοσοκομείο Βέροιας (αυτό το διάστημα ήταν σε αναστολή εργασίας). Την άτυχη γυναίκα βρήκε νεκρή στο σπίτι της στην Βέροια το...

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο Σάββας Πέτρου Μαυρίδης. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στις 2.30μμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου (κοιμητήρια) Βέροιας. Η ταφή θα γίνει στα κοιμητήρια του Αγίου...