«Ώρα μηδέν για τους αγρότες»: Πορεία στο κέντρο της Βέροιας με τη στήριξη επαγγελματιών-βιοτεχνών και εμπόρων (Εικόνες - Βίντεο)

«Ώρα μηδέν για τους αγρότες»: Πορεία στο κέντρο της Βέροιας με τη στήριξη επαγγελματιών-βιοτεχνών και εμπόρων (Εικόνες - Βίντεο)

Πορεία διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά έκαναν το πρωί στο κέντρο της Βέροιας, ο σύλλογος αγροτών Ημαθίας με τη στήριξη των επαγγελματιών βιοτεχνών Βέροιας και του εμπορικού συλλόγου της πόλης. Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Χρήστος Βοργιάδης, τόνισε ότι επρόκειτο για μία συμβολική κινητοποίηση από αγρότες, επαγγελματίες και καταστηματάρχες, ενωμένοι, διότι μόνο έτσι μπορούν να πιεστούν τα κέντρα αποφάσεων.


«Οι αγρότες υποφέρουν, οι επαγγελματίες υποφέρουν, τα καταστήματα το ίδιο, το κόστος παραγωγής ανεβαίνει στα ύψη και ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται στην ώρα μηδέν. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει λύσεις, εθελοτυφλεί και εμείς έστω και στο παρά πέντε (καθώς έχουν αποχωρήσει αγρότες από τα μπλόκα) θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία συνάντηση με τον νέο υπουργό, για να υπάρχει διάλογος, να ακούσει τα προβλήματα και να δοθούν λύσεις». Ο Βοργιάδης αναφέρθηκε στην άνοδο των τιμών κατά 100 -150 % σε αγροεφόδια, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ρεύμα και πετρέλαιο καθώς και στην μεγάλη έλλειψη εργατών γης φέτος. «Δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε και οδηγούμαστε στο να εγκαταλείψουμε τα χωράφια μας, είμαστε σε μία κρίσιμη καμπή, δεν πάει άλλο…» πρόσθεσε.


Ο εμπορικός κόσμος

Στη συνέχεια η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Βέροιας, Αθηνά Τσιπουρίδου διάβασε το ψήφισμα του συλλόγου που εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στους αγρότες, οι οποίοι, όπως τόνισε, διεκδικούν το δικαίωμα να συνεχίσουν να παράγουν, ενάντια στις αυξήσεις ρεύματος, πετρελαίου και όλων των πρώτων υλών τους.


Επιβεβαίωσε ότι ο εμπορικός κόσμος είναι στο πλευρό τους και ζητούν λύση από την κυβέρνηση, για να μπορούν οι αγρότες να μείνουν στα χωράφια τους, να δουλέψουν και να ενισχύσουν την τοπική οικονομία που στηρίζεται στον αγροτικό τομέα. «Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα και για τους αγρότες αλλά και για τους εμπόρους και τους επαγγελματίες, που είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας», είπε η πρόεδρος, ενώ και η ομοσπονδία επαγγελματιών και βιοτεχνών συντάσσεται σύσσωμη, όπως τόνισε ο πρόεδρός της Λάζαρος Ασλανίδης, στον αγώνα των αγροτών κατανοώντας τα προβλήματα που είναι κοινά και οδηγούν σε αδιέξοδα όλους τους κλάδους, λόγω της μεγάλης ακρίβειας που πλήττει την χώρα.


Βοργιαζίδης: Διαρκής κατηφόρα στα αγροτικά


Ο αγροτικός πληθυσμός είναι η ραχοκοκαλιά της περιοχής μας, είπε στη συνέχεια ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, όμως «εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει μία διαρκής κατηφόρα για τα αγροτικά και για το βιοτικό επίπεδο το οποίο παραμένει σταθερό, εάν δεν μειώνεται κάθε χρόνο. Έχουμε ζητήσει κατ΄ επανάληψη από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους καλούμε και πάλι, να σταθούν δίπλα στους αγρότες που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Οι τιμές των προϊόντων τους παραμένουν ίδιες εδώ και χρόνια ενώ οι προμήθειες και δαπάνες τους διπλασιάζονται και τριπλασιάζονται. Οι κυβερνώντες θα πρέπει να καθίσουν και να εξετάσουν σοβαρά τα προβλήματα και να δώσουν λύσεις ώστε να βοηθήσουν τους αγρότες σε όλη τη χώρα.

Τόλκας: Χρειάζεται νέο πλαίσιο αγροτικής παραγωγής


Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άγγελος Τόλκας παίρνοντας το λόγο δήλωσε συμπαράσταση στους αγρότες που διαμαρτύρονται και εκτίμησε ότι «φέτος η κατάσταση είναι διαφορετική, η κρίση δεν είναι ίδια με τις προηγούμενες, η μεγάλη ακρίβεια, κυρίως στο πετρέλαιο, είναι αυτή που σταματάει την αγροτιά από την παραγωγή και γίνεται ακόμη χειρότερη διότι υπάρχει μία συγκεκριμένη πολιτική επιλογή γιγάντωσης των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων, αφήνοντας στην άκρη τους μικρούς αγρότες που είναι η πλειοψηφία». Ο κ. Τόλκας επεσήμανε ότι χρειάζεται ένα νέο Πλαίσιο αγροτικής παραγωγής για τη χώρα, το οποίο με τίποτα δεν μπορεί να ίδια να είναι ίδιο με αυτό που υπάρχει μέχρι σήμερα. «Είμαστε δίπλα στους αγρότες, από αυτούς εξαρτάται η οικονομία της Ημαθίας που ρημάζει καθημερινά και σε αυτό θα αντισταθούμε» πρόσθεσε ο βουλευτής.


Ψηφίσματα

Οι εκπρόσωποι των τριών φορέων παρέδωσαν τα ψηφίσματά τους στον Δήμαρχο Βέροιας, παρουσία και του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηλία Τσιφλίδη, καθώς και στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ενώ θα αποσταλούν και στους βουλευτές του νομού.


Δείτε το βίντεο


Σοφία Γκαγκούση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Σοφία Γκαγκούση - Δημοσιογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε στη

Διαβάστε στη "ΒΕΡΟΙΑ" (27/6/2022)

Διαβάστε στη "ΒΕΡΟΙΑ" (27/6/2022)

Τάσος Μπαρτζώκας: Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη του στην πολύτεκνη οικογένεια!

Τάσος Μπαρτζώκας: Αδιαπραγμάτευτη η στήριξη του στην...

Με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Νομού Ημαθίας...

Στ. Πέτσας: Αρμοδιότητα των Δήμων η επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων

Στ. Πέτσας: Αρμοδιότητα των Δήμων η επισκευή και...

-Απάντηση σε Ερώτηση Βελόπουλου για την «απαράδεκτη...

Πολύπλευρη ενημέρωση πραγματοποίησε στο ΕΕEΕΚ Αλεξάνδρειας το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου

Πολύπλευρη ενημέρωση πραγματοποίησε στο ΕΕEΕΚ...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας μέσω του Κέντρου Κοινότητας του,...

Τάσος Μπαρτζώκας: Με το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» η Πολιτεία στέκεται δίπλα σε όλες τις γυναίκες!

Τάσος Μπαρτζώκας: Με το Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» η...

Στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Ημαθίας και της ΔΗΜ.ΤΟ...

Τα αιτήματα των Πολυτέκνων δεσμεύθηκε να φέρει στη Βουλή ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Τα αιτήματα των Πολυτέκνων δεσμεύθηκε να φέρει στη...

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου...

Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα

Πρόγραμμα δωρεάν rapid tests στη Νάουσα

Δωρεάν rapid tests στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας θα...

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΥ Μερος 2ο

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΙΩΤΙΚΟΥ...

Του Δ.Π.ΤΟΛΙΟΥΣε συνέχεια του πρώτου δημοσιεύματος σε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του ΜάκηΔημητράκη@@ads-307@@Στα 1914, δύο μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Βέροιας από τους Τούρκους, «άνοιξε» στην πόλη μας το εξοχικό κέντρο - ταβέρνα «ΑΛΣΟΣ» που αργότερα έγινε γνωστό με την ονομασία...

Θλίψη σκόρπισε η είδηση της απώλειας του 76χρονου συνταξιούχου δικηγόρου Φώτη Καλιάνη, που έχασε το απόγευμα της Παρασκευής (17/6) την μάχη με τον καρκίνο, που διεγνώσθη τυχαία πριν λίγες ημέρες μετά από τροχαίο...

Σε 7 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε γιατρός της Ημαθίας από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων σε ασφαλισμένους του πρώην ΙΚΑ (νυν ΕΟΠΥΥ). Σύμφωνα...

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 25 Μαΐου 2022 στην Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, στο ύψος των ΣΕΑ Πλατάνου, οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του...