Με αυστηρά μέτρα προστασίας την Κυριακή 6 Μαρτίου το ιστορικό δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» στη Νάουσα

Με αυστηρά μέτρα προστασίας την Κυριακή 6 Μαρτίου το ιστορικό δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» στη Νάουσα

Ο Δήμος Νάουσας ενημερώνει ότι την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022, στο πλαίσιο της τέλεσης του ιστορικού δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες», θα τηρηθούν, όπως και την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς, αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και γύρω από την ευρύτερη περιοχή του Δημαρχείου. 

Επισημαίνεται ότι οι πολίτες δεν θα έχουν πρόσβαση στο χώρο του Δημαρχείου Νάουσας,  καθώς σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα κλείσουν κεντρικές και παρακείμενες οδοί και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στον εσωτερικό χώρο του δημαρχιακού κτιρίου. 

Ο Δήμος Νάουσας καλεί τους πολίτες και επισκέπτες να δείξουν κατανόηση, να σεβαστούν την αναγκαιότητα της φετινής τέλεσης του δρώμενου της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας με την πιστή εφαρμογή όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της πανδημίας και να ακολουθούν τις συστάσεις των υπευθύνων για την ομαλή διεξαγωγή του εθίμου. 

Ειδικότερα,  ο Δήμος Νάουσας γνωστοποιεί ότι την Κυριακή 6 Μαρτίου θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

Οι κεντρικές και παρακείμενες οδοί που οδηγούν στο Δημαρχείο της Νάουσας θα είναι κλειστές. Θα επιτρέπεται μόνο η διέλευση των συντελεστών του δρώμενου και των εθελοντών,  που  συνδράμουν στην περιφρούρηση για την ομαλή διεξαγωγή του. 

Δεν θα είναι εφικτή η προσέλευση πολιτών ή επισκεπτών στο Δημαρχείο. Η άδεια για την τέλεση του δρώμενου θα δοθεί από τον Δήμαρχο Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, στους αρχηγούς των συντελεστών του εθίμου, όπως προβλέπει το τελετουργικό, χωρίς την παρουσία επισήμων και επισκεπτών στο δημαρχείο.

Με τη συνδρομή των εμπλεκόμενων φορέων, η  πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας θα συνεχιστεί καθ’ όλη την διάρκεια του δρώμενου, το  οποίο  αποτελεί τελετουργικό με μακραίωνη ιστορία και ουδεμία σχέση έχει με καρναβάλια και εν γένει αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν  την προσέλευση των χορευτών  μόνο έξω από το Δημαρχείο της Νάουσας, στο χώρο μπροστά από το Ρολόι της πόλης.

Η τέλεση του εθίμου, που αγγίζει την καρδιά και την ψυχή όλων των Ναουσαίων και των απανταχού υποστηρικτών και τιμητών του, είναι φέτος ακόμη πιο σημαντική για την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της Νάουσας, καθώς συμπληρώνονται 200 έτη από το Ολοκαύτωμα της πόλης.

Οφείλουμε, λοιπόν, να το διαφυλάξουμε και να συμβάλλουμε όλοι στην ομαλή τέλεσή του, προκειμένου να προστατευτεί παράλληλα η δημόσια υγεία. 

Ας κρατήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, ζωντανή την παράδοση της Νάουσας με σύνεση, σεβασμό και κατάνυξη προς το ιστορικό μας δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ωδείο Φίλιππος Βέροιας: Με συναυλία ρέτρο ελληνικής μουσικής αποχαιρετά το καλοκαίρι

Ωδείο Φίλιππος Βέροιας: Με συναυλία ρέτρο ελληνικής...

Το Ωδείο Φίλιππος Βέροιας αποχαιρετά το καλοκαίρι και...

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου η μεγάλη συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη

Την Παρασκευή 19 Αυγούστου η μεγάλη συναυλία της...

H αναμενόμενη κακοκαιρία των ημερών, υποχρέωσε την...

"ΑΣΤΡΕΛΙΑ": Μια παράσταση για όλη την οικογένεια...

Την Τρίτη 16/8/2022 στις 21:00, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο...

Βραδιά αλληλεγγύης από τον Σύλλογο Πατρίδας

Βραδιά αλληλεγγύης από τον Σύλλογο Πατρίδας...

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πατρίδας Ευστάθιος Χωραφάς...

"Το φεγγάρι της Λίμνης" - Μουσική εκδήλωση από την...

Την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 και ώρα 9:45 μ.μ. στο Δημοτικό...

2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΩΝ  (20-21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022)

2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΩΝ (20-21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022)

Μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου...

Η παιδική παράσταση

Η παιδική παράσταση " ΠΙΝΟΚΙΟ "Carlo Collodi στη Βέροια

Την Κυριακή 21 Αυγούστου στις 20:30 στο Κινηματοθέατρο...

Κινητό Μουσικό Περίπτερο ΚΕΠΑ: Στο Μακροχώρι με τους

Κινητό Μουσικό Περίπτερο ΚΕΠΑ: Στο Μακροχώρι με τους...

Το ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ συνεχίζει το ταξίδι του...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στις 21:00.  Μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία που έκανε η παράσταση «Πέντε Σιωπές» της Σήλα Στήβενσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε...