ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Χρήστος Παπαστεργίου: «Χάθηκαν τουλάχιστον 280 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Χρήστος Παπαστεργίου: «Χάθηκαν τουλάχιστον 280 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας»

Το ζήτημα της μεγάλης απώλειας πόρων από το ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έθεσε στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των συμπερασμάτων της διήμερης επίσκεψης σε Νάουσα, Βέροια και Αλεξάνδρεια, στην «Ελιά» της Βέροιας ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της Κ.Μ. «Πράξεις για τη Μακεδονία», Χρήστος Παπαστεργίου.

Ο κ. Παπαστεργίου άσκησε κριτική στην διοίκηση του κ. Τζιτζικώστα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα ευρωπαϊκά κονδύλια που χάνει η περιοχή επειδή δεν υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία και κατ επέκταση είναι μειωμένη και η απορροφητικότητά τους. Σύμφωνα με υπολογισμούς οικονομικών παραγόντων εξαιτίας αυτής της επιλογής της διοίκησης της Π.Κ.Μ. «χάθηκαν» 280 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων σε χώρους παραγωγής και του ανοιχτού διαλόγου που αναπτύσσει με του πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία»

πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και συναντήθηκε με στελέχη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάουσας (στον Κοπανό), του Α.Σ. ΑΣΕΠΟΠ Νάουσα, του Α.Ο.Σ. VAENΙ, του Α.Σ. Επισκοπής Νάουσας, του Α.Σ. Ομόνοια Ειρηνούπολης, του Α.Σ. Βέροιας, του Α.Σ. Απόλλων Κουλούρας (οργάνωση παραγωγών ΚΟΜΕΞ), του Α.Σ. Κουλούρας (Οργάνωση παραγωγών Απόστολος Παύλος) και του Α.Σ. Νέος Αλιάκμων στην περιοχή του Άμμος Βέροιας,

επισκέφτηκε το περιβόλι του Βεζύρογλου στο Σχοινά Αλεξάνδρειας, την επιχείρηση ΑΛΜΜΕ στην Κουλούρα, καθώς και το εργοστάσιο του Α.Σ. VENUS.

Πρωτοβουλία για τους αγρότες

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης της Κ.Μ. «Πράξεις για τη Μακεδονία», υπογράμμισε την αναγκαιότητα να αναλάβει η Περιφέρεια Κ.Μ. ειδική μέριμνα για προβλήματα των αγροτών, να συντονίσει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αλλά και να προχωρήσει στην ίδρυση συντονιστικού οργάνου, που θα στέκεται αρωγός σε απρόβλεπτες καταστάσεις, σαν αυτές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια (πανδημία του Covid -19, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια κ.α.)

Υπογράμμισε μάλιστα ότι στον προγραμματισμό της παράταξής είναι η σύγκληση ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για την πρωτογενή παραγωγή, και η αλλαγή του τρόπου σχεδιασμού και υλοποίησης των προγραμμάτων.

Επίσης για την πανδημία τόνισε ότι ως περιφέρεια είμαστε στις χειρότερες περιφέρειες στους «σκληρούς δείκτες» (θάνατοι). «Η Περιφέρεια Κ.Μ. έκανε προσπάθειες στον τομέα της υγείας, πχ. συγκροτήσαμε ενδοπαραταξιακή επιτροπή για την προώθηση του εμβολιασμού, υπάρχει ένα θέμα με ένα 30% που συνειδητά αρνείται τον εμβολιασμό και είναι κυρίως ευθύνη της πολιτείας. Το βασικό είναι πως θα σχεδιάσουμε το ΕΣΥ σε επίπεδο Κ. Μακεδονίας», ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου.

Άσκησε, επίσης, κριτική στην διοίκηση της Π.Κ.Μ. για την αξιοποίηση των κονδυλίων του προγράμματος «Διέξοδος» (που δεν ήταν προορισμένα τα κονδύλια για το σκοπό αυτό αρχικά), με αφορμή την πανδημία και το μοίρασμά της σε επιχειρήσεις «με κριτήρια που δεν συζητήσαμε».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικολογική Ομάδα Βέροιας:

Οικολογική Ομάδα Βέροιας: "Εκτός λειτουργίας ο...

Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο, συνεχείς είναι οι...

Σύλληψη αλλοδαπού για κάνναβη από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας

Σύλληψη αλλοδαπού για κάνναβη από το Τμήμα Ασφάλειας...

Συνελήφθη χθες (17 Αυγούστου 2022) το απόγευμα σε περιοχή...

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Από 18 έως 30 Αυγούστου

Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη - Από 18 έως 30 Αυγούστου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αγοράς βιβλίων 2022

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα αγοράς βιβλίων...

Την Πέμπτη 18.08.2022 και ώρα 12:00 ξεκινά η ηλεκτρονική...

Κλιματιζόμενος χώρος φιλοξενίας το Κεντρικό ΚΑΠΗ Βέροιας

Κλιματιζόμενος χώρος φιλοξενίας το Κεντρικό ΚΑΠΗ...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος – Καθαριότητας και...

Ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη Διεύθυνση Β/θμιας  Εκπ/σης Ημαθίας

Ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης υπηρεσίας...

Από την Τετάρτη 17-08-22 ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης...

Βέροια: Σφοδρή πρόσκρουση ΙΧ σε οικοδομή

Βέροια: Σφοδρή πρόσκρουση ΙΧ σε οικοδομή

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 7.30 το απόγευμα της...

Στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου συνοδευόμενος από τους υποψηφίους βουλευτές Ημαθίας

Στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο ο Πρόδρομος...

Στο λαμπρό Πανηγυρικό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο,...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Παντρεύεστε;

02 Αυγ 19:55

Σας ενημερώνουμε πως η γραμματεία της καθημερινής εφημερίδας "ΛΑΟΣ" δε θα λειτουργεί το διάστημα 7 - 21 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας. ( απαιτείται από...

Ο έξυπνος συναγερμός TsiF-1000, διαθέτει διαφορετικές επιλογές οπλισμού αλλά και αφοπλισμού επιπέδων και ορόφων, δωματίων ή διαφορετικών χώρων πάντα ξεχωριστά.Υβριδικός συναγερμός με 13 ενσύρματες και 32...

Απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών η εκπαιδευτικός Κυρατσώ Σωτ. Πανταζή, προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις...

Του ΜάκηΔημητράκη@@ads-307@@Στα 1914, δύο μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Βέροιας από τους Τούρκους, «άνοιξε» στην πόλη μας το εξοχικό κέντρο - ταβέρνα «ΑΛΣΟΣ» που αργότερα έγινε γνωστό με την ονομασία...