Διαμαντόπουλος: ΄Η πρότασή μας λύνει για 10 χρόνια το πρόβλημα στέγασης στα δημοτικά. Απορώ για τη στάση του δήμου…΄

Διαμαντόπουλος: ΄Η πρότασή μας λύνει για 10 χρόνια το πρόβλημα στέγασης στα δημοτικά. Απορώ για τη στάση του δήμου…΄

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, η κατ’ αρχήν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας για μεταφορά του Μουσείου Εκπαίδευσης ‘Χρίστος Τσολάκης’ από το Πανεπιστημιακό Τμήμα Βέροιας, όπου στεγάζεται σήμερα, στο κτίριο του 3ου και 14ου δημοτικού σχολείου, μετά τη μετακίνηση τού εκεί γυμνασίου στο νέο σχολικό κτίριο που ετοιμάζεται στα ‘Γιοτζαλίκια’.

Στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε το πρωί για το θέμα στα γραφεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, παρουσία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και των εμπλεκομένων συλλόγων, ο προϊστάμενος Διονύσης Διαμαντόπουλος ήταν ριζικά αντίθετος με τη μετεγκατάσταση του Μουσείου Εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του 3ου -14ου Δημοτικού Βέροιας. «Να γίνει η μετεγκατάσταση του Μουσείου Εκπαίδευσης αλλά να μην χάσει η Εκπαίδευση ένα διδακτήριο. Η ιεράρχηση απαιτεί πρώτα να έχουμε σχολεία και μετά Μουσειακή Εκπαίδευση», είπε ο κ. Διαμαντόπουλος στη διάρκεια της σύσκεψης, ενώ εξηγώντας τους λόγους της διαφωνίας του σημείωσε με νόημα, αναφορικά με τη στάση της δημοτικής αρχής:

«Αν συγκεντρωθούν τα παιδιά των 3ου, 14ου και 16ου σχολείων στο Φιλίππειο που θα αδειάσει, ο αριθμός τους θα φτάσει τα 500 και θα δημιουργηθούν εκεί συνθήκες... Γκράβας. Ενώ είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τον δήμο, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κλήθηκε η υπηρεσία μας να εκφράσει άποψη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου…»

Η πρόταση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που κατά τον κ. Διαμαντόπουλο «λύνει το πρόβλημα στέγασης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τα επόμενα δέκα χρόνια», με την οποία συμφωνούν και οι φορείς των γονέων είναι:

- Να μην μετακινηθούν το 3ο -14ο Δημοτικά, να γίνει 12θεσιο διδακτήριο με νέες ειδικότητες.

- Το 16ο Δημοτικό να μετακινηθεί στο Φιλίππειο και να γίνει 12θεσιο παίρνοντας και μαθητές από το 5ο. Με αυτή την προοπτική θα γίνει ολοήμερο και θα αποκτήσει χώρους για βιβλιοθήκη και πληροφορική. Επίσης θα μπορέσουν να στεγαστούν εκεί το 3ο - 16ο Νηπιαγωγεία που σήμερα στεγάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες.

Ομοσπονδία της Ένωσης και Σύλλογοι Γονέων επισήμαναν ότι το θέμα θα μπει στις γενικές τους συνελεύσεις με στόχο να ληφθεί απόφαση και να πραγματοποιηθούν δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Βέροιας στο Νοσοκομείο για την καταπολέμηση του COVID-19

Δωρεά του Ροταριανού Ομίλου Βέροιας στο Νοσοκομείο...

Την Πέμπτη 4 Ιουνίου παρουσία του Διοικητή της 2484...

Τι (και πότε) να μην τρώτε στα εστιατόρια: μια χρυσή λίστα του Άντονι Μπουρντέν

Τι (και πότε) να μην τρώτε στα εστιατόρια: μια χρυσή...

ση η λαχτάρα του να απολαύσει κανείς το αγαπημένο του...

Αξίες που έσβησαν ή αντικαταστάθηκαν (β)

Αξίες που έσβησαν ή αντικαταστάθηκαν (β)

Του ιερέως: Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΣυνεχίζουμε, φίλοι...

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας του μήνα Μαΐου 2020

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών...

 Κατά τη διάρκεια του μήνα Μαΐου του 2020, στις...

Δήμος Βέροιας: Μεταφορά οστών σε χωνευτήριο, όσων πέθαναν έως το τέλος του 1980

Δήμος Βέροιας: Μεταφορά οστών σε χωνευτήριο, όσων...

--Όσοι επιθυμούν να τα μεταφέρουν σε άλλα κοιμητήρια...

18.ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟ 1821. -

18.ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟ 1821. - "Εγώ...

Γράφει ο Παν. Παπαδόπουλος-ΦιλόλογοςΟ Αθανάσιος...

Τρείς  εβδομάδες Linasexclusive jewels store στη Βέροια

Τρείς εβδομάδες Linasexclusive jewels store στη Βέροια

 Η μεγάλη αγάπη μας, ο ενθουσιασμός , η ολοκληρωτική...

Γερασμένα δένδρα... αλλά με φορτίο πολιτισμού!!! *Του Πάρη Παπακανάκη

Γερασμένα δένδρα... αλλά με φορτίο πολιτισμού!!! *Του...

Φωτό: Γενική άποψη της Βέροιας στα 1916  (Αρχείο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

 Η μεγάλη αγάπη μας, ο ενθουσιασμός , η ολοκληρωτική αφοσίωση και η αποφασιστικότητα για την εκπλήρωση του στόχου μας, μας οδήγησε εν μέσω μιας πρωτόγνωρης για τον πλανήτη υγειονομικής κρίσης να τολμήσουμε...

Φωτό: Γενική άποψη της Βέροιας στα 1916  (Αρχείο Γεώργιου Παπασουλιώτη)Έχουμε την τύχη αλλά ταυτόχρονα και το βάρος πολιτισμικής ευθύνης να διαβιούμε σε μία πόλη με αδιάλειπτη κατοίκηση που χάνεται στα βάθη...

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά του ΕΚΑΒ, αλλά και των πληρωμάτων δύο μοτοσυκλετών της Ομάδας ΔΙΑΣ που εκλήθησαν πριν λίγο και συγκεκριμένα στις 7.30 το απόγευμα στην συμβολή των οδών Κωττουνίου και...

Με αισθήματα αγωνίας των ιδιοκτητών τους, για την πορεία του φετινού καλοκαιριού, άνοιξαν χθες  Δευτέρα 1 Ιουνίου τα ξενοδοχεία της Ημαθίας, με νέους όρους λόγω της πανδημίας, για τους οποίους ενημερώθηκαν...