ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ενημερωτική Δράση: «Παραβατικότητα Ανηλίκων – Νομικές και Κοινωνικές Προεκτάσεις»  στο 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας

Ενημερωτική Δράση: «Παραβατικότητα Ανηλίκων – Νομικές και Κοινωνικές Προεκτάσεις» στο 1ο ΕΠΑΛ Βέροιας

Το Κέντρο Αναφοράς, Παροχής Συμβουλευτικής και Θεραπείας Τραύματος (ΚΕ.ΘΕ.Τ) της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» αποδέχθηκε την πρόσκληση του Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας, κ. Βαπτιστή Παντή και πραγματοποίησε ενημερωτική δράση με θέμα: «Παραβατικότητα Ανηλίκων – Νομικές και Κοινωνικές Προεκτάσεις».

Σκοπός της δράσης ήταν η υπεύθυνη ενημέρωση των μαθητών για θέματα που άπτονται της Ελληνικής Νομοθεσίας και πιο συγκεκριμένα για τους νομικούς κινδύνους που μπορούν να ανακύψουν κατά την εφηβική ηλικία. Η παροχή αυτής της πληροφόρησης στους εφήβους μπορεί να τους ωθήσει να κατανοήσουν καλύτερα την κοινωνία στην οποία αναπτύσσονται, καλλιεργώντας τον σεβασμό για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν μέσα από τους ρόλους τους ως πολίτες, μαθητές, φίλοι και ως μέλη οικογένειας. Ο Δικηγόρος κ. Αντώνιος Μπιδέρης ανέλυσε στους μαθητές τις βασικές αρχές της Δικαιοσύνης και της απονομής της, ως μέσο διασφάλισης της προστασίας, της ασφάλειας και της ελευθερίας των πολιτών. 

Προκλήθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλους τους συμμετέχοντες και προέκυψαν συζητήσεις, μέσα από τις οποίες αναδύθηκαν οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί των εφήβων, ενώ παράλληλα αποσαφηνίστηκαν οι απορίες που εξέφρασαν γύρω από τις κοινωνικές και νομικές προεκτάσεις της παραβατικότητας.

Η ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε σε οκτώ δίωρες συναντήσεις στις 5, 6 και 7 Απριλίου και την παρακολούθησαν συνολικά 800 μαθητές και 25 μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού του ΕΠΑΛ Βέροιας. 

Η ιδέα για την διοργάνωση της ενημέρωσης γεννήθηκε μέσα από την αγαστή συνεργασία του Διευθυντή, κ. Βαπτιστή Παντή, της ψυχολόγου κ. Δέσποινας Μπιμπίκα με την κοινωνική λειτουργό, Διευθύντρια του ΚΕΘΕΤ, κ. Θεοδώρα Νιώπα και την ψυχολόγο της Δομής, κ. Μαρία Πανταζή. Ο Δικηγόρος κ. Αντώνιος Μπιδέρης είναι επί σειρά ετών πολύτιμος βοηθός στις υποθέσεις παιδικής προστασίας της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» και η συμβολή του στην ενημερωτική δράση αποδείχθηκε πολύτιμη. 

Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» παρατηρώντας την άνοδο της παραβατικής συμπεριφοράς ανηλίκων τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης, πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου, συνεργαζόμενη με σχολεία και άλλους φορείς. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο Κέντρο Αναφοράς και Παροχής Συμβουλευτικής στο τηλέφωνο 2331023700 ή να επισκεφτείτε την σελίδα μας www.propaidi.org.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Tα κοριτσάκια με τα ναυτικά”, από το βιβλίο της Ελένης Δικαίου, την Κυριακή στην Φυτειά

“Tα κοριτσάκια με τα ναυτικά”, από το βιβλίο της...

Η μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση “Tα κοριτσάκια...

Το μουσικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ ο «γαργαληστής” στο Θέατρο Άλσους της Βέροιας

Το μουσικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ ο...

Το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας σε συμπαραγωγή με το Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ...

«ΚΗ’ Παύλεια». Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας με τίτλο: «Η συμβολή της μουσικής σε περιόδους κρίσης»

«ΚΗ’ Παύλεια». Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής...

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου το βράδυ στο Παύλειο...

Διαδικτυακή εκπαιδευτική ενημέρωση για την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία σε αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Βέροιας

Διαδικτυακή εκπαιδευτική ενημέρωση για την...

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα ΚΗ΄ ΠΑΥΛΕΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα ΚΗ΄ ΠΑΥΛΕΙΑ

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

ΚΗ΄ Παύλεια - Εκδήλωση με τίτλο «Σύγχρονες μορφές της Εκκλησίας» - στις 7:00 μ.μ.

ΚΗ΄ Παύλεια - Εκδήλωση με τίτλο «Σύγχρονες μορφές της...

Σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ., στο Παύλειο...

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ - Πρώτη συνάντηση με 20 Πολιτιστικούς Συλλόγους με στόχο την προετοιμασία

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ - Πρώτη...

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη...

Από 26 - 28 Ιουνίου στα ΚΗ’ Παύλεια Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στη Βέροια, με θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και η διαχείριση των κρίσεων»

Από 26 - 28 Ιουνίου στα ΚΗ’ Παύλεια Διεθνές Επιστημονικό...

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Ο Απόστολος...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στις 21:00.  Μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία που έκανε η παράσταση «Πέντε Σιωπές» της Σήλα Στήβενσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε...

«Το κάλλος παντός επιστολίου συστατικώτερον» ΑριστοτέληςΤο 2ο Σχολείο Σκηνοθεσίας ολοκλήρωσε την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων, που στον μεγαλύτερο βαθμό είχαν θεωρητικό χαρακτήρα με διαλέξεις, συζητήσεις ...