Σειρά εκδηλώσεων τον Μαϊο από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας για την συμπλήρωση 103 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Σειρά εκδηλώσεων τον Μαϊο από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας για την συμπλήρωση 103 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Λόγω  συμπλήρωσης  103  χρόνων  από  τη  γενοκτονία  των Ελλήνων  του  Πόντου,  η  ΕΛ Βεροίας  προγραμμάτισε  σειρά  εκδηλώσεων, για  να  τιμήσει  τη  μνήμη των  αδικοχαμένων  προγόνων  μας  και  να  θυμίσει  στη Διεθνή Κοινότητα  ότι οφείλει  να  αναγνωρίσει  και να πιέσει την Τουρκία ώστε να αποδεχθεί  την συν τελεσθείσα Γενοκτονία αλλά  και την δέσμευση της να μην επαναληφθεί ποτέ καμία παρόμοια πράξη. 

Οι  κύριες  εκδηλώσεις  που πραγματοποιήθηκαν ή  θα  πραγματοποιηθούν  στην  πόλη  της  Βέροιας, κατά τον μήνα Μάϊο  2022,  σαν  μνημόσυνο  στη μνήμη των προγόνων μας, είναι  οι  παρακάτω:

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ

ΓΙΑ  ΤΗ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  ΕΤΟΥΣ 2022

1ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΜΑΪΟΥ 

Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν  με την παρουσίαση του βιντεοπαιχνιδιού  Μνήμη Πόντου (Pontus memory).που  αποτελούσε ένα  όραμα  για όλους τους ποντίους όπου θα  εξερευνούμε τη γεωγραφική  περιοχή  του Πόντου και θα εμπλουτίζουμε  συνεχώς τις γνώσεις μας.

Όλες οι λεπτομέρειες του πρωτοποριακού  παιχνιδιού  είναι στη            διάθεση σας στη δνση: https://game.elverias.gr στο facebook:              https://facebook.com/pontusmemory    και  το προφίλ του παιχνιδιού  στο instagram:  https://www.instagram.com/pontusmemory/  .

Επανακυκλοφόρησε  συμπληρωμένο  σχετικό αφιερωματικό βίντεο στα ΜΜΕ και ΜΚΔ, με πλήρη περιγραφή των γεγονότων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στα ελληνικά , αγγλικά και τουρκικά.

Αναρτήθηκαν στη σελίδα του συλλόγου συνεντεύξεις  ΄΄δημοσιογράφων΄΄ παιδιών που πήραν από ενήλικες  για το τι  ξέρουν για τη γενοκτονία των ποντίων προγόνων μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ      16 και 17-5-2022

Θα γίνει διανομή έντυπου υλικού και βιβλίων σε εκπαιδευτικές δομές  της πόλης της Βέροιας.

ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΪΟ σε συνεργασία με το ΓΝ Βέροιας

Θα γίνεται αιμοδοσία στο  χώρο  του  Νοσοκομείο με  σύνθημα «δώσε αίμα για το αίμα που χάθηκε».

ΠΕΜΠΤΗ 19-5-2022 

Θα γίνει έπαρση  σημαιών(ελληνική και του μονοκέφαλου) στην πλατεία ΄΄Ν. Καπετανίδη΄΄   και διανομή έντυπου υλικού για τη γενοκτονία.

ΚΥΡΙΑΚΗ  22-5-2022

Θα πραγματοποιηθεί  το ετήσιο μνημόσυνο, όπως ορίζει ο νόμος στην έδρα του νομού, με  εκκλησιασμό  και  μνημόσυνο  στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Βεροίας  και  θα  ακολουθήσει  επιμνημόσυνος  δέησης  και  κατάθεση στεφάνων στην  πλατεία Ν. Καπετανίδη. Θα εκδοθεί σχετικό δελτίο τύπου.

ΕΝΤΟΣ  ΜΑΪΟΥ 

Επίσης κάποιες δράσεις μας θα γίνουν χωρίς να αναφερθούν δημόσια καθώς αφορούν στήριξη  οικογενειών και γενικά συνανθρώπων μας.

Επιπλέον  η  λέσχη  θα  συμμετάσχει  σε  κοινές  ή  μεμονωμένες  εκδηλώσεις  και  δράσεις   για  τη  γενοκτονία  που  θα  πραγματοποιηθούν  από  την  ΠΟΕ ,το  ΣΠΟΣ  ΚΜ&Θ και    συλλόγους  του  νομού  Ημαθίας.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μ.Α.μ.Α: Βιωματική δράση σε συνεργασία με την Τροχαία Βέροιας

Μ.Α.μ.Α: Βιωματική δράση σε συνεργασία με την Τροχαία...

Δυστυχημάτων επικοινωνήσαμε με τον Διοικητή Τροχαίας...

Πρόσκληση στον ετήσιο χορό της Ευξείνου Λέσχης Επισκοπής

Πρόσκληση στον ετήσιο χορό της Ευξείνου Λέσχης...

Η Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής σας προσκαλεί στον Ετήσιο...

Ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη και διαχείριση κρίσεων στο σχολικό περιβάλλον» - Στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας (Μεντρεσέ Τζαμί)

Ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη και διαχείριση κρίσεων στο...

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας , σε...

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ  - Ετήσια εκδήλωση για τους εθελοντές

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - Ετήσια εκδήλωση για τους...

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη...

Χριστούγεννα στη Βέροια με 4 θεματικές ενότητες: Εκδηλώσεις στη Στέγη, Άναμμα Δένδρου, δράσεις στην πλατεία Εληάς και υποδοχή νέου έτους

Χριστούγεννα στη Βέροια με 4 θεματικές ενότητες:...

Από σήμερα 29 Νοεμβρίου έως τις 31 ΔεκεμβρίουΗ...

Η Παιδική Παράσταση Του Χειμώνα  ”Ο Μικρός Πρίγκιπας“ στη Βέροια!

Η Παιδική Παράσταση Του Χειμώνα ”Ο Μικρός Πρίγκιπας“...

Στο κινηματοθέατρο “ ΣΤΑΡ “ Βέροιας την Παρασκευή 2...

ΕΤΗΣΙΟΣ  ΧΟΡΟΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: ...αρ΄αέτς γομούνταν τα μαγαζία...

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: ...αρ΄αέτς...

            Μοναδική επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος χορός...

Αρτοκλασία για τα μέλη του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Βεροίας

Αρτοκλασία για τα μέλη του Ομίλου Προστασίας Παιδιού...

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στις 21:00.  Μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία που έκανε η παράσταση «Πέντε Σιωπές» της Σήλα Στήβενσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε...