Σειρά εκδηλώσεων τον Μαϊο από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας για την συμπλήρωση 103 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Σειρά εκδηλώσεων τον Μαϊο από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας για την συμπλήρωση 103 χρόνων από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Λόγω  συμπλήρωσης  103  χρόνων  από  τη  γενοκτονία  των Ελλήνων  του  Πόντου,  η  ΕΛ Βεροίας  προγραμμάτισε  σειρά  εκδηλώσεων, για  να  τιμήσει  τη  μνήμη των  αδικοχαμένων  προγόνων  μας  και  να  θυμίσει  στη Διεθνή Κοινότητα  ότι οφείλει  να  αναγνωρίσει  και να πιέσει την Τουρκία ώστε να αποδεχθεί  την συν τελεσθείσα Γενοκτονία αλλά  και την δέσμευση της να μην επαναληφθεί ποτέ καμία παρόμοια πράξη. 

Οι  κύριες  εκδηλώσεις  που πραγματοποιήθηκαν ή  θα  πραγματοποιηθούν  στην  πόλη  της  Βέροιας, κατά τον μήνα Μάϊο  2022,  σαν  μνημόσυνο  στη μνήμη των προγόνων μας, είναι  οι  παρακάτω:

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ

ΓΙΑ  ΤΗ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  ΕΤΟΥΣ 2022

1ο ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ ΜΑΪΟΥ 

Οι εκδηλώσεις μνήμης ξεκίνησαν  με την παρουσίαση του βιντεοπαιχνιδιού  Μνήμη Πόντου (Pontus memory).που  αποτελούσε ένα  όραμα  για όλους τους ποντίους όπου θα  εξερευνούμε τη γεωγραφική  περιοχή  του Πόντου και θα εμπλουτίζουμε  συνεχώς τις γνώσεις μας.

Όλες οι λεπτομέρειες του πρωτοποριακού  παιχνιδιού  είναι στη            διάθεση σας στη δνση: https://game.elverias.gr στο facebook:              https://facebook.com/pontusmemory    και  το προφίλ του παιχνιδιού  στο instagram:  https://www.instagram.com/pontusmemory/  .

Επανακυκλοφόρησε  συμπληρωμένο  σχετικό αφιερωματικό βίντεο στα ΜΜΕ και ΜΚΔ, με πλήρη περιγραφή των γεγονότων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στα ελληνικά , αγγλικά και τουρκικά.

Αναρτήθηκαν στη σελίδα του συλλόγου συνεντεύξεις  ΄΄δημοσιογράφων΄΄ παιδιών που πήραν από ενήλικες  για το τι  ξέρουν για τη γενοκτονία των ποντίων προγόνων μας.

ΔΕΥΤΕΡΑ και ΤΡΙΤΗ      16 και 17-5-2022

Θα γίνει διανομή έντυπου υλικού και βιβλίων σε εκπαιδευτικές δομές  της πόλης της Βέροιας.

ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΪΟ σε συνεργασία με το ΓΝ Βέροιας

Θα γίνεται αιμοδοσία στο  χώρο  του  Νοσοκομείο με  σύνθημα «δώσε αίμα για το αίμα που χάθηκε».

ΠΕΜΠΤΗ 19-5-2022 

Θα γίνει έπαρση  σημαιών(ελληνική και του μονοκέφαλου) στην πλατεία ΄΄Ν. Καπετανίδη΄΄   και διανομή έντυπου υλικού για τη γενοκτονία.

ΚΥΡΙΑΚΗ  22-5-2022

Θα πραγματοποιηθεί  το ετήσιο μνημόσυνο, όπως ορίζει ο νόμος στην έδρα του νομού, με  εκκλησιασμό  και  μνημόσυνο  στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Βεροίας  και  θα  ακολουθήσει  επιμνημόσυνος  δέησης  και  κατάθεση στεφάνων στην  πλατεία Ν. Καπετανίδη. Θα εκδοθεί σχετικό δελτίο τύπου.

ΕΝΤΟΣ  ΜΑΪΟΥ 

Επίσης κάποιες δράσεις μας θα γίνουν χωρίς να αναφερθούν δημόσια καθώς αφορούν στήριξη  οικογενειών και γενικά συνανθρώπων μας.

Επιπλέον  η  λέσχη  θα  συμμετάσχει  σε  κοινές  ή  μεμονωμένες  εκδηλώσεις  και  δράσεις   για  τη  γενοκτονία  που  θα  πραγματοποιηθούν  από  την  ΠΟΕ ,το  ΣΠΟΣ  ΚΜ&Θ και    συλλόγους  του  νομού  Ημαθίας.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μαθητική συναυλία Βιολοντσέλου του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Μαθητική συναυλία Βιολοντσέλου του Δημοτικού Ωδείου...

Οι μαθητές και μαθήτριες της τάξης του βιολοντσέλου...

Μια πραγματική γιορτή με λαμπαδηδρομία, χορευτικά και θεατρικά δρώμενα στη μνήμη των αρχαίων Μακεδόνων

Μια πραγματική γιορτή με λαμπαδηδρομία, χορευτικά και...

Δύο γιορτές, η Ημέρα των μουσείων και οι πράσινες...

Ανοίγει τις πύλες της η 13η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Νάουσας

Ανοίγει τις πύλες της η 13η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου...

Ξεκινά τo Σάββατο 28 Μαΐου η 13η Ανθοκομική Έκθεση του ...

«Τραγουδώντας την Παράδοση» - Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

«Τραγουδώντας την Παράδοση» - Συναυλία του Δημοτικού...

Η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας με το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας...

"Ο Θρύλος του 1900": Θεατρική παράσταση από ομάδες...

Δύο ομάδες των εργαστηρίων του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, η...

Μεγάλο διεθνές συνέδριο με 56 ανακοινώσεις από 60 καταξιωμένους ερευνητές στο νέο μουσείο των Αιγών με τίτλο:

Μεγάλο διεθνές συνέδριο με 56 ανακοινώσεις από 60...

Ένα μουσείο μπορεί να έχει πολλές λειτουργίες ωστόσο...

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Βέροια!

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Βέροια!

Η Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας φιλοξενεί την Άλκηστις...

Πρόσκληση συμμετοχών στο 3ο Σχολείο Σκηνοθεσίας του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας - HAMLET  “…τίποτα από μένα δεν φαίνεται…”

Πρόσκληση συμμετοχών στο 3ο Σχολείο Σκηνοθεσίας του...

Το Σχολείο Σκηνοθεσίας είναι ένα Εργαστήριο Θεατρικής...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στις 21:00.  Μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία που έκανε η παράσταση «Πέντε Σιωπές» της Σήλα Στήβενσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε...

«Το κάλλος παντός επιστολίου συστατικώτερον» ΑριστοτέληςΤο 2ο Σχολείο Σκηνοθεσίας ολοκλήρωσε την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων, που στον μεγαλύτερο βαθμό είχαν θεωρητικό χαρακτήρα με διαλέξεις, συζητήσεις ...

Κατόπιν επικοινωνίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βέροιας όπου επισημάνθηκε η κρισιμότητα της κατάστασης σχετικά με την εμφάνιση του ιού COVID 19 στη Βέροια και σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Βέροιας , η ΚΕΠΑ...