ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ημερίδα για την δημόσια Υγεία, στη μνήμη του γιατρού και ιστορικού στελέχους του τοπικού ΠΑΣΟΚ, Θανάση Γεωργιάδη

Ημερίδα για την δημόσια Υγεία, στη μνήμη του γιατρού και ιστορικού στελέχους του τοπικού ΠΑΣΟΚ, Θανάση Γεωργιάδη

Πολιτικό μνημόσυνο για τον Θανάση Γεωργιάδη, γαστρεντερολόγο και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρωτεργάτης του ΕΣΥ στην Ημαθία στην Ημαθία, που έφυγε από τη ζωή το Νοέμβριο του 2020, προγραμματίζει η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ημαθίας, για το ερχόμενο Σάββατο 28 Μαΐου στις 10.00 π.μ. στο Αιγές Μέλαθρον της Βέροιας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι στην «Ελιά» ο απερχόμενος Γραμματέας της ΝΕ, Κώστας Ασλάνογλου, παρουσία του υπεύθυνου του Τμήματος Υγείας Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου, του πρώην Γραμματέα Ιορδάνη Ελευθεράκη και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρη Ταχματζίδη, ενημέρωσε για την ημερίδα Υγείας για τη διοργάνωση της οποίας υπήρχε δέσμευση, μόλις το επέτρεπαν οι συνθήκες της πανδημίας.


Την οργανωτική επιτροπή της ημερίδας συντονίζει ο απερχόμενος και πρώην Γραμματείς της Ν.Ε. που συνεργάστηκαν επι πολλά χρόνια με τον Θανάση Γεωργιάδη, ενώ επώνυμα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ με προθυμία συμμετέχουν στην διοργάνωση.

«Βασικό ερώτημα των καιρών και της Ημερίδας, το πώς θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και νομίζω ότι ο Θανάσης θα μας βλέπει και θα είναι χαρούμενος για αυτό που κάνουμε», τόνισε ο κ. Ασλάνογλου.


Ο κ. Χατζηαθανασίου, αναφέρθηκε στην τύχη και την τιμή να γνωρίσει σιγά-σιγά, με τον καιρό, τον Θανάση Γεωργιάδη ο οποίος δεν ήταν ανοιχτό βιβλίο να το διαβάσεις, όπως είπε και τον χαρακτήρισε, άνθρωπο που λειτούργησε με αρχές και αξίες. Αναφέρθηκε επίσης στους αξιόλογους ομιλητές που επιλέχθηκαν με βασικά κριτήρια την επιστημοσύνη και την καταξίωση τους στο χώρο της Υγείας και στη σχέση τους με τον Θανάση Γεωργιάδη, ενώ ο Ιορδάνης Ελευθεράκης, προ 20ετίας Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, δεν έκρυψε την συγκίνησή του για την συμμετοχή του, μετά από τόσα χρόνια, σε μία διοργάνωση ειδικά για τον Θανάση. «Φεύγοντας από τον κόσμο, κανείς δεν παίρνει τίποτα πέρα από κάποιες αρετές και αξίες που έχει στη διάρκεια του βίου του. Αυτό υπηρέτησε τόσα χρόνια ο Θ. Γεωργιάδης», υπογράμμισε ο κ. Ελευθεράκης.

Το πρόγραμμα των εργασιών της ημερίδας με τον τίτλο: «Δημόσια Υγεία: Είναι επίκαιρο το ΟΡΑΜΑ;», έχει ως εξής:

Έναρξη 10.00 π.μ

Συντονιστής: Κώστας Ασλάνογλου

Χαιρετισμός Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Βασίλη Διαμαντόπουλου

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

Γιάννης Δατσέρης, Συντονιστής Δ/ντής Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ Αθηνών: «Ο πολιτικός Θανάσης Γεωργιάδης»

Δημήτρης Τζιλβές, Προϊστάμενος Δ/ντής Γαστρεντερολογικού Τμήματος ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης: «Πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου: Τι πρέπει να γνωρίζουμε;»

Γιώργος Τρελλόπουλος, Δ/ντής Αγγειοχειρουργικού Τμήματος Νοσοκομείου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Θεσσαλονίκης: «Ανεύρισμα Κοιλιακής Αορτής, ενδοαγγειακή αντιμετώπιση»

Γιάννης Βογιατζής , Συντονιστής Δ/ντής Καρδιολογικού Τμήματος

Γ.Ν.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Βέροιας: «Καρδιολογικό Τμήμα Νοσοκομείου Βέροιας: Χθες, σήμερα, αύριο»

Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, π. Δ/ντης Χειρουργικού Τμήματος Γ.Ν. Νοσοκομείου Βέροιας: «Πρωτοβάθμια Υγεία ( Π.Φ.Υ) και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Χαιρετισμοί- Τοποθετήσεις.

Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν: Κώστας Ασλάνογλου(συντονιστής), Ιωάννα Βαλδήρ, Ανδρέας Βλαζάκης, Ιορδάνης Ελευθεράκης, Τάκης Μωραλίδης, Δημήτρης Σπινθηρόπουλος, Δημήτρης Ταχματζίδης, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου(συντονιστής).

Κλείνοντας, ο Κώστας Ασλάνογλου ενημέρωσε και για μία επόμενη δράση που αφορά μία προσωπική του εργασία - καταγραφή και έκδοση ενός εντύπου που θα έχει σχέση με την ίδρυση και την εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία, καθώς, όπως είπε, υπάρχει πολύτιμο υλικό το οποίο θα καταγραφεί και θα συγκεντρωθεί σε κάποιον τόμο.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

“Tα κοριτσάκια με τα ναυτικά”, από το βιβλίο της Ελένης Δικαίου, την Κυριακή στην Φυτειά

“Tα κοριτσάκια με τα ναυτικά”, από το βιβλίο της...

Η μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση “Tα κοριτσάκια...

Το μουσικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ ο «γαργαληστής” στο Θέατρο Άλσους της Βέροιας

Το μουσικό παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ ο...

Το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας σε συμπαραγωγή με το Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ...

«ΚΗ’ Παύλεια». Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας με τίτλο: «Η συμβολή της μουσικής σε περιόδους κρίσης»

«ΚΗ’ Παύλεια». Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής...

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου το βράδυ στο Παύλειο...

Διαδικτυακή εκπαιδευτική ενημέρωση για την ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία σε αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Βέροιας

Διαδικτυακή εκπαιδευτική ενημέρωση για την...

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα ΚΗ΄ ΠΑΥΛΕΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τα ΚΗ΄ ΠΑΥΛΕΙΑ

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

ΚΗ΄ Παύλεια - Εκδήλωση με τίτλο «Σύγχρονες μορφές της Εκκλησίας» - στις 7:00 μ.μ.

ΚΗ΄ Παύλεια - Εκδήλωση με τίτλο «Σύγχρονες μορφές της...

Σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ., στο Παύλειο...

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ - Πρώτη συνάντηση με 20 Πολιτιστικούς Συλλόγους με στόχο την προετοιμασία

5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ - Πρώτη...

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε η πρώτη...

Από 26 - 28 Ιουνίου στα ΚΗ’ Παύλεια Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο στη Βέροια, με θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και η διαχείριση των κρίσεων»

Από 26 - 28 Ιουνίου στα ΚΗ’ Παύλεια Διεθνές Επιστημονικό...

Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Ο Απόστολος...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στις 21:00.  Μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία που έκανε η παράσταση «Πέντε Σιωπές» της Σήλα Στήβενσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε...

«Το κάλλος παντός επιστολίου συστατικώτερον» ΑριστοτέληςΤο 2ο Σχολείο Σκηνοθεσίας ολοκλήρωσε την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων, που στον μεγαλύτερο βαθμό είχαν θεωρητικό χαρακτήρα με διαλέξεις, συζητήσεις ...