Ημερίδα για την δημόσια Υγεία, στη μνήμη του γιατρού και ιστορικού στελέχους του τοπικού ΠΑΣΟΚ, Θανάση Γεωργιάδη

Ημερίδα για την δημόσια Υγεία, στη μνήμη του γιατρού και ιστορικού στελέχους του τοπικού ΠΑΣΟΚ, Θανάση Γεωργιάδη

Πολιτικό μνημόσυνο για τον Θανάση Γεωργιάδη, γαστρεντερολόγο και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρωτεργάτης του ΕΣΥ στην Ημαθία στην Ημαθία, που έφυγε από τη ζωή το Νοέμβριο του 2020, προγραμματίζει η νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Ημαθίας, για το ερχόμενο Σάββατο 28 Μαΐου στις 10.00 π.μ. στο Αιγές Μέλαθρον της Βέροιας.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι στην «Ελιά» ο απερχόμενος Γραμματέας της ΝΕ, Κώστας Ασλάνογλου, παρουσία του υπεύθυνου του Τμήματος Υγείας Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου, του πρώην Γραμματέα Ιορδάνη Ελευθεράκη και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρη Ταχματζίδη, ενημέρωσε για την ημερίδα Υγείας για τη διοργάνωση της οποίας υπήρχε δέσμευση, μόλις το επέτρεπαν οι συνθήκες της πανδημίας.


Την οργανωτική επιτροπή της ημερίδας συντονίζει ο απερχόμενος και πρώην Γραμματείς της Ν.Ε. που συνεργάστηκαν επι πολλά χρόνια με τον Θανάση Γεωργιάδη, ενώ επώνυμα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ με προθυμία συμμετέχουν στην διοργάνωση.

«Βασικό ερώτημα των καιρών και της Ημερίδας, το πώς θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και νομίζω ότι ο Θανάσης θα μας βλέπει και θα είναι χαρούμενος για αυτό που κάνουμε», τόνισε ο κ. Ασλάνογλου.


Ο κ. Χατζηαθανασίου, αναφέρθηκε στην τύχη και την τιμή να γνωρίσει σιγά-σιγά, με τον καιρό, τον Θανάση Γεωργιάδη ο οποίος δεν ήταν ανοιχτό βιβλίο να το διαβάσεις, όπως είπε και τον χαρακτήρισε, άνθρωπο που λειτούργησε με αρχές και αξίες. Αναφέρθηκε επίσης στους αξιόλογους ομιλητές που επιλέχθηκαν με βασικά κριτήρια την επιστημοσύνη και την καταξίωση τους στο χώρο της Υγείας και στη σχέση τους με τον Θανάση Γεωργιάδη, ενώ ο Ιορδάνης Ελευθεράκης, προ 20ετίας Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, δεν έκρυψε την συγκίνησή του για την συμμετοχή του, μετά από τόσα χρόνια, σε μία διοργάνωση ειδικά για τον Θανάση. «Φεύγοντας από τον κόσμο, κανείς δεν παίρνει τίποτα πέρα από κάποιες αρετές και αξίες που έχει στη διάρκεια του βίου του. Αυτό υπηρέτησε τόσα χρόνια ο Θ. Γεωργιάδης», υπογράμμισε ο κ. Ελευθεράκης.

Το πρόγραμμα των εργασιών της ημερίδας με τον τίτλο: «Δημόσια Υγεία: Είναι επίκαιρο το ΟΡΑΜΑ;», έχει ως εξής:

Έναρξη 10.00 π.μ

Συντονιστής: Κώστας Ασλάνογλου

Χαιρετισμός Προέδρου Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας Βασίλη Διαμαντόπουλου

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

Γιάννης Δατσέρης, Συντονιστής Δ/ντής Πυρηνικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ Αθηνών: «Ο πολιτικός Θανάσης Γεωργιάδης»

Δημήτρης Τζιλβές, Προϊστάμενος Δ/ντής Γαστρεντερολογικού Τμήματος ΘΕΑΓΕΝΕΙΟΥ Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης: «Πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου: Τι πρέπει να γνωρίζουμε;»

Γιώργος Τρελλόπουλος, Δ/ντής Αγγειοχειρουργικού Τμήματος Νοσοκομείου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Θεσσαλονίκης: «Ανεύρισμα Κοιλιακής Αορτής, ενδοαγγειακή αντιμετώπιση»

Γιάννης Βογιατζής , Συντονιστής Δ/ντής Καρδιολογικού Τμήματος

Γ.Ν.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Βέροιας: «Καρδιολογικό Τμήμα Νοσοκομείου Βέροιας: Χθες, σήμερα, αύριο»

Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, π. Δ/ντης Χειρουργικού Τμήματος Γ.Ν. Νοσοκομείου Βέροιας: «Πρωτοβάθμια Υγεία ( Π.Φ.Υ) και Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Χαιρετισμοί- Τοποθετήσεις.

Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν: Κώστας Ασλάνογλου(συντονιστής), Ιωάννα Βαλδήρ, Ανδρέας Βλαζάκης, Ιορδάνης Ελευθεράκης, Τάκης Μωραλίδης, Δημήτρης Σπινθηρόπουλος, Δημήτρης Ταχματζίδης, Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου(συντονιστής).

Κλείνοντας, ο Κώστας Ασλάνογλου ενημέρωσε και για μία επόμενη δράση που αφορά μία προσωπική του εργασία - καταγραφή και έκδοση ενός εντύπου που θα έχει σχέση με την ίδρυση και την εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ στην Ημαθία, καθώς, όπως είπε, υπάρχει πολύτιμο υλικό το οποίο θα καταγραφεί και θα συγκεντρωθεί σε κάποιον τόμο.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προβολή ταινίας -ντοκιμαντέρ  από ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ Ημαθίας

Προβολή ταινίας -ντοκιμαντέρ από ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΣΕΠΕ...

Η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Ημαθίας σας προσκαλούν στην ανοιχτή...

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων από την ίδρυσή του

Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΝΑΟΥΣΑΣ Πρόσκληση για τον εορτασμό 20 χρόνων...

Εκδήλωση εορτασμού για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την...

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής:  Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας,  στο Πνευματικό  Κέντρο Αλεξάνδρειας

ΓΕΛ Πλατέος Κορυφής: Ημερίδα Τοπικής Ιστορίας, στο...

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στις 09.00 π.μ. στο Πνευματικό...

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό  Σταυρό Βέροιας

«Ερχόμενος ο Κύριος»: Μουσική παράσταση από τον Ερυθρό...

Το Περιφερειακό Τμήμα  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού...

Την Δευτέρα 22 Απριλίου:  Ομιλία  του π. Γεώργιου Σχοινά στον  Ι. Ναό   Αγίου Αντωνίου

Την Δευτέρα 22 Απριλίου: Ομιλία του π. Γεώργιου Σχοινά...

Η Ένωση Θεολόγων Νομού Ημαθίας σε συνεργασία με την...

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται «Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Σύλλογος Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό: Παρουσιάζεται...

Το παραμύθι της ΜΑμΑ «Το βάζο με τα μοναχικά...

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη  «Ιστορία της Βέροιας: της πόλεως και της περιοχής»,  παρουσιάζεται αύριο Σάββατο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Η επανέκδοση του δίτομου έργου του Γεωργίου Χ. Χιονίδη ...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σας...

 26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η χρονιά, με τη συμμετοχή  άνω των 400 χορευτών

26, 27 και 28 Απριλίου στο Χώρο Τεχνών- Veria Dance για 7η...

Για 7η χρονιά η Βέροια διοργανώνει το Veria Dance. Πρόκειται...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...