Συναισθηματικά φορτισμένο το κλίμα στο πολιτικό μνημόσυνο για τον Θανάση Γεωργιάδη, με ημερίδα για την δημόσια Υγεία

Συναισθηματικά φορτισμένο το κλίμα στο πολιτικό μνημόσυνο για τον Θανάση Γεωργιάδη, με ημερίδα για την δημόσια Υγεία

Ήταν πολλοί και θυμήθηκαν με συγκίνηση τον Θανάση Γεωργιάδη, στην ημερίδα που διοργανώθηκε το πρωί του Σαββάτου 28 Μαΐου στη Βέροια, με θέμα τη δημόσια Υγεία. Μία ημερίδα - πολιτικό μνημόσυνο για τον ημαθιώτη γιατρό γαστρεντερολόγο και πολιτικό, πρωτεργάτη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην Ημαθία.


Την εκδήλωση, που έγινε στην μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου Αιγές Μέλαθρον, παρουσία όλης της οικογένειάς του, διοργάνωσε ο Γραμματέας και η απελθούσα νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και στην οργανωτική επιτροπή συμμετείχαν επίσης πρώην γραμματείς και παλιά στελέχη του νομού, ενώ οι εισηγητές ήταν άνθρωποι που γνώριζαν καλά τον Θ. Γεωργιάδη, είτε μέσα από την πολιτική, είτε από την ιατρική του πορεία.


Την εκδήλωση άνοιξε ο απερχόμενος Γραμματέας της Ν.Ε. Κώστας Ασλάνογλου, που συντόνιζε τις εργασίες μαζί με τον Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου, καλωσορίζοντας τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του τη μνήμη του Θανάση Γεωργιάδη και ακολούθησε χαιρετισμός του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Βασίλη Διαμαντόπουλου που αναφέρθηκε στο βιογραφικό του εκλιπόντα.

Συγκίνηση στην αίθουσα από το βίντεο


Αμέσως μετά, παρουσιάστηκε ένα βίντεο με φωτογραφίες από στιγμές του Θ. Γεωργιάδη, από την νεανική, φοιτητική, επαγγελματική, πολιτική, προσωπική και οικογενειακή του ζωή, που συγκίνησε εμφανώς το ακροατήριο, εκ του οποίου, κάποιοι σύντροφοι και φίλοι του, δεν μπόρεσαν να «πνίξουν» την φόρτισή τους.

Το βίντεο επιμελήθηκε ο γιος του, Κώστας Γεωργιάδης, ενώ στην πρώτη σειρά της αίθουσας καθόταν η σύζυγος - σύντροφος ζωής του, δημοσιογράφος και πρώην δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου- Γεωργιάδη, ο πρώην δήμαρχος Βέροιας Γιάννης Χασιώτης, ο νυν δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ενώ παρόντες ήταν επίσης και ο πρώην δήμαρχος Ανδρέας Βλαζάκης, παλαιότερα και νεότερα πολιτικά στελέχη και μέλη του κόμματος στην Ημαθία, ο επικεφαλής παράταξης της ΠΚΜ κ. Χρήστος Παπαγεωργίου, συνάδελφοί του γιατροί, ανεξάρτητα από την πολιτική του ζωή, ο πρώην πρόεδρος του ΙΣΗ, Τάσος Βασιάδης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, κ.α.

Οι ομιλητές

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Γιάννης Δατσέρης, συντονιστής, διευθυντής πυρηνικής ιατρικής στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας, που μίλησε για τον πολιτικό Θανάση Γεωργιάδη ενθυμούμενος στιγμές από την ζωή την επαγγελματική και την πολιτική του Θανάση Γεωργιάδη με τον οποίο γνωριζόταν πολύ καλά και τον χαρακτήρισε «προσωποποίηση του ενάρετου ΠΑΣΟΚ».

Την σκυτάλη πήραν οι γιατροί ομιλητές, που ανέπτυξε ο καθένας στοιχεία για τον επιστημονικό του τομέα. Ο κ. Δημήτρης Τζιλβές, προϊστάμενος, διευθυντής του Γαστρεντερολογικού Τμήματος στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ μίλησε για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, αφού προηγουμένως, υπενθύμισε ότι ο Θανάσης Γεωργιάδης, ήταν ο πρώτος του δάσκαλος στην Γαστρεντερολογία, τον οποίο και σεβόταν ιδιαίτερα.

Ακολούθησε ο καρδιολόγος, συντονιστής διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας κ. Γιάννης Βογιατζής ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της ίδρυσης της καρδιολογικής κλινικής στη Βέροια, το 1983, με πρώτο διευθυντή τον Κ. Ζαμπούνη. Έδωσε επίσης στοιχεία από την λειτουργία και την εξέλιξή της μέχρι σήμερα που η κλινική διαθέτει Αιμοδυναμικό Εργαστήριο που καταγράφει εκατοντάδες στεφανιογραφίες και νοσηλεύει χιλιάδες ασθενείς από την Ημαθία αλλά και άλλους νομούς. Σήμερα αυτό που διεκδικεί, για να μπορεί να συνεχίσει η Κλινική, όπως είπε, είναι περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό.

Ο κ. Γιώργος Τρελλόπουλος, διευθυντής Αγγειοχειρουργός του «Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» Θεσσαλονίκης, τόνισε τη σημασία του ΕΣΥ, που η αξία του αποδείχτηκε με την εμφάνιση του covid και ανέπτυξε το θέμα για το ανεύρισμα της Κοιλιακής Αορτής και την ενδοαγγειακή του αντιμετώπιση.

Κλείνοντας ο χειρουργός, πρ. διευθυντής του Χειρουργικού στο Νοσοκομείο Βέροιας και πολιτικός που υπηρέτησε επι χρόνια την Αυτοδιοίκηση κ. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου μίλησε για την πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ αναφέρθηκε και σε στιγμές του Θανάση Γεωργιάδη με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί στο ΕΣΥ.

Στο τέλος της ημερίδας ο Κ. Ασλάνογλου διάβασε χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθία, Κώστα Καλαϊτζίδη και ακολούθησαν ερωτήματα και τοποθετήσεις, από το ακροατήριο.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Βέροια (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του...

Την Τετάρτη 24 Απριλίου το βράδυ στον Χώρο Τεχνών του...

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of Music» της καθηγήτριας Πόπης Φιρτινίδου

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of...

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας παρουσιάζει για 18η...

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του...

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, των...

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με την Χρύσα Παπά στις 24 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

“Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου” του Γιάννη Καλπούζου με...

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...