Στην «κορυφή» της Αυστραλίας η Ναουσαία Θεοδώρα Κασιμίδου στην αναρρίχηση .!

Στην «κορυφή» της Αυστραλίας η Ναουσαία Θεοδώρα Κασιμίδου στην αναρρίχηση .!

«Ελπίζω και οι Έλληνες της Αυστραλίας να είναι περήφανοι για την επιτυχία μου» λέει η 18χρονη με καταγωγή από τη Νάουσα, Θεοδώρα Κασιμίδου, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους παναυστραλιανούς αγώνες αναρρίχησης!

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα neoskosmos.com της ελληνικής ομογένειας στην Αυστραλία, αναφέρει:

Υπερήφανους μας έκανε, για μια ακόμα φορά, η ελληνικής καταγωγής αθλήτρια αναρρίχησης σε τοίχο (bouldering), Θεοδώρα Κασιμίδου, η οποία πριν λίγες ημέρες ανέβηκε στο ψηλότερο βάθρο καταφέρνοντας να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους παναυστραλιανούς αγώνες αναρρίχησης που έλαβαν χώρα στο Σίδνεϊ στις αρχές Ιουνίου.

Η 18χρονη αθλήτρια, η οποία μετανάστευσε με τους γονείς της από την Κέρκυρα στην Αυστραλία το 2014, πλέον προπονείται για να λάβει μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες Αναρρίχησης που θα πραγματοποιηθούν στις ΗΠΑ τον φετινό Αύγουστο και ελπίζει σε μια διάκριση που θα κάνει υπερήφανη όχι μόνο την ίδια αλλά και όλους τους Έλληνες στην Ελλάδα αλλά και την Αυστραλία.

Η νεαρή Θεοδώρα βραβεύθηκε από τον ομογενή πολιτειακό υπουργό, Τομ Κουτσαντώνη, για τις σχολικές της επιδόσεις

«Όταν αγωνίζομαι δίνω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να φέρω το καλύτερο αποτέλεσμα και ελπίζω να κάνω περήφανους όχι μόνο τους δικούς μου ανθρώπους που με στηρίζουν αλλά και τους Έλληνες και τους Αυστραλούς που μου έδωσαν την δυνατότητα να φτάσω έως εδώ» λέει στον «Νέο Κόσμο» η νεαρή αθλήτρια η οποία αν και δεν γεννήθηκε στην Αυστραλία, κατόρθωσε παρόλα αυτά να αριστεύσει και στο σχολείο και έτσι πλέον ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις ακαδημαϊκές της σπουδές στις αθλητικές επιστήμες σε πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας.

Η Θεοδώρα, παράλληλα με τις προπονήσεις της εργάζεται και σε επιχείρηση εστίασης που διατηρούν ομογενείς, προκειμένου να εξασφαλίσει τα έξοδα του επόμενου ταξιδιού της, αλλά θα χρειαστεί να αναζητήσει πλέον και σπόνσορες για να την βοηθήσουν να ανταποκριθεί στο κόστος των απαιτούμενων μετακινήσεων.

«Προσπαθώ να συνδυάσω τις εντατικές προπονήσεις και τη δουλειά και μέχρι στιγμής τα καταφέρνω καλά» λέει η νεαρή κοπέλα, ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία, ενώ ανυπομονεί όπως λέει να καταφέρει να επισκεφθεί σύντομα και την Ελλάδα και τους γονείς της οι οποίοι έχουν επιστρέψει στην γεννέτειρα και ζουν πλέον μόνιμα στην Κέρκυρα.

Η Θεοδώρα δίνει την εντύπωση πως το γυμναστήριο είναι για εκείνην το φυσικό της περιβάλλον, καθώς δεν βιώνει ανταγωνισμό και πίεση. Οι ηλικιακά πολύ μεγαλύτεροι και εμπειρότεροι συναθλητές της -μαγεμένοι ίσως από το πείσμα και τις ικανότητες της μικρής Θεοδώρας- φαίνεται να την έχουν πάρει υπό την προστασία τους.

«Δεν νιώθω ανταγωνισμό και δεν ξοδεύω ενέργεια και χρόνο να συγκρίνω τον εαυτό μου με συναθλητές μου. Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο και εγώ θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα τυχερό που έχω τους προπονητές μου και τους δικούς μου ανθρώπους να με ενθαρρύνουν και να μου δίνουν διαρκώς συμβουλές για να γίνομαι καλύτερη.

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο» καταλήγει η νεαρή αθλήτρια.

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ -  ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2  ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΛΠΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ Π1-Κ1 και Π2-Κ2 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ...

Το διήμερο 21 και 22 Μαρτίου 2024 διεξήχθη στον Παρνασσό...

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ καλή εμφάνιση η Ζαφειρίου

World Paraathletics Grand Prix - Jesolo 2024 Εκπληκτικός ο Ντίσιος - Πολύ...

Ο αρχικός στόχος επετεύχθη στο Jesolo της Ιταλίας, όπου...

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι νικητές

Αγώνας ανωμάλου δρόμου διοργανώθηκε στο Κομνήνειο - Οι...

Ο αγώνας τρεξίματος ανώμαλου δρόμου “ΚΟΥΜΑΝΙΤΣΙ TRAIL”...

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν. Πρωτάθλημα Αλπικών Αγωνισμάτων

Δύο μετάλλια ο Ν. Λεφούσης του ΕΟΣ Νάουσας στο Παν....

Στο Χιονοδρομικό κέντρο του Βόρα με ιδανικές συνθήκες...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΛΠΙΚΟΥ ΣΚΙ ΠΑΙΔΩΝ- ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Οι αθλητές της ομάδας Αλπικού σκι του ΕΟΣ Νάουσας...

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή

Στην Ημαθία η διαδικτυακή εκπομπή "Περίπατος στα...

Την τιμητική της είχε την περασμένη εβδομάδα η εντυπη...

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους στο ΔΑΚ Νάουσας

Ξεκινούν νέα απογευματινά τμήματα άθλησης για όλους...

   Ο Δήμος Η.Π. Νάουσας και η Γενική Γραμματεία ...

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η Κατερίνα Βάικου

Στην Εσθονία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Διάθλου η...

Στην πόλη Οτεπά της Εσθονίας για το Παγκόσμιο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...