Παύλος Παυλίδης: Ετοιμάζουμε ψηφοδέλτιο και οδεύουμε προς αλλαγή της διοίκησης στο δήμο Βέροιας - Συνέντευξη απολογισμού με καυστική κριτική στην παρούσα δημοτική Αρχή

Παύλος Παυλίδης: Ετοιμάζουμε ψηφοδέλτιο και οδεύουμε προς αλλαγή της διοίκησης στο δήμο Βέροιας - Συνέντευξη απολογισμού με καυστική κριτική στην παρούσα δημοτική Αρχή

Οξεία κριτική στην δημοτική αρχή και στον δήμαρχο Βέροιας, άσκησε χθες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της μειοψηφούσας δημοτικής παράταξης ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ, κ. Παύλος Παυλίδης, κάνοντας ένα απολογισμό της μέχρι σήμερα θητείας της δημοτικής αρχής, αλλά και της δικής τους παρουσίας στο δημοτικό συμβούλιο και ζήτησε συγνώμη από τους δημότες για την περίπτωση που η παράταξή του συνετέλεσε κατ΄ ελάχιστο στην «τραγική εικόνα του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο οι δημότες έστρεψαν την πλάτη» τα τελευταία χρόνια, όπως είπε.

Μια εικόνα την οποία χρέωσε, στην πλειοψηφούσα παράταξη Βοργιαζίδη με αναφορές και στην συνδιοικούσα παράταξη της Γ. Μπατσαρά.

«Η διοίκηση δεν μπόρεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αντιληφθεί ότι εξελέγη για να συνομιλήσει να διαβουλευτεί, να ακούσει απόψεις και να πράξει… Οι διαρκείς ειρωνείες από μέρους της Διοίκησης, ο «προπηλακισμός» κάθε δημοτικού συμβούλου που θα τολμήσει να κριτικάρει το έργο της Διοίκησης, οι μη απαντήσεις στα ερωτήματα που μπαίνουν ή οι απαντήσεις που απέχουν από τις ερωτήσεις και την πραγματικότητα, ο διάχυτος και μόνιμος εκνευρισμός του Δημάρχου, οι καταγγελίες για προσπάθεια εξευμενισμού με χορήγηση ποσοστού Αντιδημαρχιών που ευτελίζει έτι περαιτέρω την εικόνα της Διοίκησης και η μόνιμη ανταλλαγή στο Συμβούλιο ή δια του τύπου, αιχμών για την λειτουργία της ΚΕΠΑ, είναι νομίζω οι βασικοί λόγοι για την τραγική εικόνα του Δημοτικού μας Συμβουλίου», είπε και πρόσθεσε ως έναν ακόμα λόγο δυσλειτουργίας, τον πεπαλαιωμένο κανονισμό του Σώματος.

Οι ευθύνες, σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη, «βαρύνουν τον δήμαρχο που έχει τη γενική ευθύνη για όλα αυτά αλλά και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου».

Τα βασικότερα σημεία στα οποία στάθηκε χθες ο Π. Παυλίδης, αφορούσαν:

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης

Είπε, μεταξύ άλλων: « Μετά από αγώνα ετών από την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός της συμμετέχουσας στην Διοίκηση κας Μπατσαρά που τα έβρισκε όλα κανονικά, ήλθε η ομολογία του ίδιου του εργολάβου, ότι τελικά είναι αληθές ότι δεν υπάρχει μέθοδος εξαφάνισης της ύλης και ότι ένα ποσοστό γύρω στο 30% απομένει, κάτι που εξακολουθεί να προκαλεί ερωτηματικά που έθεσε επανειλημμένα ο ίδιος στη δημοτική Αρχή. «Έφτασε σε τέτοιο βαθμό η πολιτική τους αμετροέπεια, που δεν ένιωσαν την ανάγκη έναντι των πολιτών να κάνουν το ελάχιστο. Να ζητήσουν μια συγνώμη για την επί έξι και πλέον χρόνια λαθεμένη επιλογή των ισχυρισμών τους περί μηδενικών υπολειμμάτων. Και φυσικά για τις άθλιες δηλώσεις περί πιστοποίησης, που τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν ένα ψέμα παραπλάνησης. Αυτοί νομίζουν ακόμα ότι μπορούν να μοιράζουν καθρεφτάκια για ιθαγενείς», είπε.

Σχεδιασμός και υλοποίηση μεγάλων έργων

Ανέφερε ο κ. Παυλίδης: Έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά ανεκδότου και πλέον μπαίνουν και στοιχήματα με τα ποσά που ανακοινώνονται κάθε έτος, ως ποσά που θα διατεθούν για έργα!!! Κάθε χρόνο ποσά άνω των 50.000.000 ευρώ ανακοινώνονται ότι δήθεν είναι εξασφαλισμένα και θα διατεθούν για έργα!!! Την ίδια εποχή που έρχονται, στη φαντασία τελικά, τα ποσά αυτά, η πόλη έχει ένα οδικό σύστημα κατεστραμμένο, η περιφέρεια (τα χωριά μας) έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος του Θεού, έργο που να φαίνεται δεν υπάρχει στον ορίζοντα... Για την χρονιά που διανύουμε ανακοινώθηκαν πομπωδώς πάλι έργα ύψους άνω των 50.000.000 ευρώ...Κρατήστε το να τα μετρήσουμε στο τέλος αυτής της χρονιάς... Έγινε το σταθερό ετήσιο ανέκδοτο...»

Εμπαιγμός στα παιδάκια με ειδικές δεξιότητες

Τόνισε μεταξύ άλλων: Έχουμε παιδάκια με ειδικές δεξιότητες, που ζήτησαν εδώ και ενάμιση χρόνο μια παιδική χαρά για να περνούν την ώρα τους. Υπάρχει σχετική επιστολή. Παιδική χαρά με παιχνίδια ανάλογων προσαρμογών. Επί ενάμιση χρόνο το αίτημα παραμένει στα συρτάρια και επιχειρείται ο κατευνασμός, με υποσχέσεις και υπεκφυγές. Απευθύνθηκαν στην Αντιπεριφέρεια και ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης προθυμοποιήθηκε να συνδράμει, αρκεί να του αποσταλεί αίτημα από τον Δήμο. Ακόμη περιμένει το αίτημα... Εάν τίθεται θέμα χρημάτων, υποδείξαμε τον τρόπο. Εάν το ποσό που διατίθεται για την κοπή των χόρτων ετησίως κινείται γύρω στις 100.000 ευρώ και δεν δοθεί με απευθείας ανάθεση όπως γίνεται μέχρι σήμερα, η έκπτωση που θα προκύψει από έναν δημόσιο διαγωνισμό, θα καλύψει το ποσό που απαιτείται για μια παιδική χαρά. Είναι μομφή για τον Δήμο μας τέτοια αντιμετώπιση... Είναι ντροπή για την κοινωνία μας... Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας!»

Αγορά κτιρίου Τσαλέρα για να λειτουργήσει ως νέο σχολείο

Είπε σχετικά: «Είχαμε την απόφαση εξαγοράς του οικοπέδου Τσαλέρα, σε τιμή περίπου 450.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο οικόπεδο επιλέχτηκε για σχολείο και για να διευκολύνει την ανταλλαγή του 3ου Δημοτικού με την Μητρόπολη. Τονίσαμε και τότε αλλά δεν εισακουστήκαμε, ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες απαραίτητες ενέργειες για να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι για το κτίριο και την προοπτική.

Θέση μας είναι ότι ο συγκεκριμένος χώρος και το ευρισκόμενο κτίριο είναι αδύνατον να χρησιμοποιηθούν ως σχολείο. Διότι, αφενός το κτίριο είναι για κατεδάφιση, αφετέρου ο χώρος είναι ακατάλληλος διότι το σχολείο του μέλλοντος απαιτεί έκταση πολλαπλάσια για ένα σύγχρονο σχολείο με αίθουσες αξιοπρεπείς, εστιατόριο, χώρους άθλησης, βιβλιοθήκες, αίθουσες παραστάσεων και λοιπά. Σημειώστε επιπλέον ότι δεν έχουμε στα χέρια μας καν μια καταγραφή των αναγκών του Δήμου μας για τα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να γνωρίζουμε τις ανάγκες του εκπαιδευτικού μας συστήματος και να χαράξουμε πορεία επιλογών. Η υπογεννητικότητα έχει αλλάξει τα δεδομένα και οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές. Δεν υπάρχουν χρήματα για σπατάλες. Η παρούσα Δημοτική Αρχή μάλλον επιχείρησε να αγοράσει πολιτική συμπάθεια και λίγες ψήφους παρά είχε στο μυαλό τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Στη συνέχεια ο κ, Παυλίδης, επεσήμανε τις ανεξαρτητοποιήσεις συμβούλων – συνεργατών του δημάρχου, που «η κάθε μία σηματοδοτεί και μια δυσλειτουργία της Δημοτικής Αρχής», όπως είπε και αναφέρθηκε στον Θόδωρο Θεοδωρίδη που του προτάθηκε από τον δήμαρχο, μέρος της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας «για να μην στεναχωρήσει μέλος της βασικής ομάδας (κλειστού πυρήνα) των συνεργατών του», καθώς και στον Χρήστο Τσιούντα και τον Στάθη Κελεσίδη (της παράταξης Μπατσαρά).

«… Στοιχεία οικονομικού ελέγχου»

«Επειδή διατείνονται ότι κάνουν χρηστή διοίκηση και τακτοποίησαν τα οικονομικά του Δήμου, ας δούμε κάποια λίγα ενδεικτικά στοιχεία του οικονομικού ελέγχου που έγινε, για να αντιληφτείτε και τα παραμύθια τους. Είναι μέρος των αποτελεσμάτων ελέγχου που διενήργησαν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης και αφορά στα οικονομικά του 2017. Ο έλεγχος κράτησε ως το 2020. Κοινοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 και τα αντανακλαστικά της Διοίκησης λειτούργησαν ένα χρόνο μετά. Στις 31/3/2022 έφεραν θέμα και ψηφίσαμε Υπεύθυνο Εσωτερικού Ελέγχου. Στο κεφάλαιο των αποθεματικών αναφέρει επί λέξη:

«…Δεν υφίσταται δικλίδα ασφαλείας που να αποτρέπει την καταχώρηση προμηθειών σε λάθος αποθήκη του Π.Σ. του Δήμου, καθώς ενώ οι φυσικοί χώροι αποθήκευσης είναι 7, στο λογιστικό σύστημα των αποθηκών, που αποτελεί τμήμα του ευρύτερου Π.Σ. του Δήμου, εμφανίζονται 36 αποθήκες (!!!!)

Στις αποθήκες φυτωρίων, του Σ.Μ.Α. και των λιπαντικών και ανταλλακτικών Οχημάτων τα ίδια πρόσωπα λειτουργούσαν ως παραδίνοντες και παραλαμβάνοντες!!!!

-…Από τον διενεργούμενο δειγματοληπτικό έλεγχο προέκυψε πλήθος προμηθειών για τις οποίες δεν επαληθεύεται η παράδοσή τους στον αρμόδιο αποθηκάριο!

-Αφού συνεχίζει με μια λεπτομερή περιγραφή καταλήγει στο συμπέρασμα: ...συνεπώς δεν υφίστανται δικλίδες ασφαλείας ώστε να αποτρέπεται η αλόγιστη κατανάλωση των προμηθευόμενων υλικών, ενδεχομένως και η χρήση τους από τους συμπράττοντες στη διαδικασία εισαγωγής-εξαγωγής προς ίδιον όφελος. Και τέλος, στον τομέα της αποτελεσματικότητας είσπραξης των εσόδων, διαπιστώνεται ότι υπάρχει σοβαρή υστέρηση».

…Στο έγγραφο αναφέρεται επίσης, συμπερασματικά, ότι: «Πρέπει να γίνει ειδική μνεία στην έμμεση άρνηση απάντησης από τον Δήμο Βέροιας για μια ακόμη φορά στα με αριθμό 67150/18-01-2019 έγγραφα της υπηρεσίας μας, με τα οποία ζητήθηκε κατεπειγόντως η παροχή διευκρινήσεων επί καταγγελίας περί διαφυγής εσόδων από καταλογισμούς…. Οι απαντήσεις του Δήμου κρίνονται ανεπαρκείς, καθώς παρέμειναν στο επίπεδο της θεωρητικής και μόνο αιτιολόγησης. Ενώ, το απόσπασμα των «εξόδων» είναι σημαντικό και αποκαλυπτικό συνάμα και αναφέρει:…Οι δαπάνες για τη συντήρηση και επισκευή οχημάτων (προμήθειας ανταλλακτικών και εργασίας) του Δήμου κατά το οικονομικό έτος 2017, ανεξαρτήτως του έτους εξόφλησής τους, ανήλθαν σε 454.627 ευρώ. Αναλυτικότερα στο οικονομικό έτος 2017 εκδόθηκαν και εξοφλήθηκαν 605 Χ.Ε. χρηματικού ποσού 346.512,40 και στο οικονομικό έτος 2018, 182 Χ.Ε. χρηματικού ποσού 108.114,60 τα οποία αφορούσαν σε δαπάνες γενόμενες το 2017. Από το σύνολο των εξοφληθέντων 787 Χ.Ε. μόνο 2 χρηματικά εντάλματα συνολικής αξίας 9.446,30 για την προμήθεια λιπαντικών αφορούσαν σε δαπάνες μετά από διαγωνιστική διαδικασία. Κατόπιν ενδελεχούς επισκόπησης και των 787 ενταλμάτων ανεξαιρέτως, η Ομάδα Ελέγχου κατέληξε ότι 328 χρηματικά εντάλματα συνολικής αξίας 161.686,40 ευρώ, είτε αφορούσε σε δαπάνες αντιμετώπισης φθορών στο πλαίσιο της επιβαλλόμενης τακτικής συντήρησης , είτε σε άλλες κατηγορίες δαπανών, είτε μη νομίμως ανατέθηκαν απευθείας μετά από τεχνητή κατάτμηση της απαιτούμενης για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών του Δήμου δαπάνης, με σκοπό την αποφυγή της διενέργειας διαγωνισμού, κατά παράβαση των άρθρων....»

Ο κ. Παυλίδης συνέχισε επι των παρατηρήσεων: «Από τα επισυναπτόμενα στα ΧΕ δικαιολογητικά δεν προκύπτει ο κατεπείγον ή έκτακτος χαρακτήρας της εντελλόμενης δαπάνης, υπό την έννοια του απροόπτου και μη δυνάμενου να προβλεφθεί γεγονότος, έστω και αν καταβλήθηκε κάθε δυνατή επιμέλεια».

Συγκριτικά με άλλους δήμους

Κατέθεσε επίσης συγκριτικά στοιχεία με άλλους δήμους που εμφανίζουν παραπλήσιο στόλο οχημάτων με αυτόν του Δήμου Βέροιας, επισημαίνοντας ότι ο μέσος ορος εκτάκτων δαπανών για επισκευή και συντήρηση οχημάτων κόστιζε στην Βέροια από το 2015 έως το 2018 ξεκίνησε από 3.264€ και κατέληξε στα 4.855€, την ίδια ώρα που στο Δήμο Καλαμαριάς κόστιζε μηδενικά λογω της οργάνωσης και στον Δήμο Συκεών ξεκίνησε με 2.450€ το 2015 και κατέληξε το 2018 στα 688€ ανά όχημα. Και συνέχισε με τις παρατηρήσεις του εγγράφου, ότι «Οι παραπάνω ελλείψεις και αδυναμίες, οι οποίες ενισχύονται από την ανυπαρξία συστήματος εσωτερικού ελέγχου, όπως είναι ευνόητο, επιβαρύνουν τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Βέροιας, παραβιάζουν δε, κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας και λογικής, πέραν της αρχής της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης και κάθε έννοια ευταξίας ως θεμελιώδους αρχής κάθε διαχείρισης, οικονομικής και μη» «Αντιλαμβάνεστε το συμμάζεμα και την χρηστή διοίκηση τους νομίζω, τόσο ψέμα δεν έχουμε ξανασυναντήσει», κατέληξε.

«Για τα σοβαρά και μεγάλα θέματα του Δήμου»

Υπενθύμισε επίσης τα ερωτήματα της παράταξής του την κριτική και τις τοποθετήσεις του στο δημοτικό συμβούλιο για τα σοβαρά και μεγάλα θέματα του Δήμου, όπως η αξιοποίηση του Τριποτάμου, το Ρολόι στην πλατεία Ωρολογίου, η αξιοποίηση της περιοχής από το Βήμα Αποστόλου Παύλου έως Παπάκια και τα παλιά Δικαστήρια, τις προτάσεις για την πανδημία, την κριτική που ασκήθηκε για τα 12 χρόνια κατασκευής της Γέφυρας Κούσιου, με έτοιμα τα χρήματα της δωρεάς, για το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην Σχολή της Αστυνομίας, τις εφαρμογές της έξυπνης πόλης, το θέμα των Ριζωμάτων, τα νεκροταφεία, το κυκλοφοριακό και τους κόμβους, τις συνεχείς διακοπές νερού στο Μακροχωρι, την έλλειψη βούλησης σχετικά με την ευφυή γεωργία, την μη αξιοποίηση εγκαταλειμμένων βιομηχανικών κτηρίων και τη μετατροπή τους σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό Πάρκο Καινοτομίας, για την αργοπορία στην λήψη μέτρων απέναντι στην ενεργειακή κρίση, για την υποβάθμιση του Αθλητισμού και τον υποβιβασμό ομάδων του Δήμου, για την κατάσταση των δρόμων, την λειτουργία της ΔΕΥΑΒ, τη σπατάλη και τις απευθείας αναθέσεις που θα ξαναψαχτούν διεξοδικά, όπως τόνισε, κατηγορώντας την δημοτική Αρχή για αδιαφορία απέναντι στα μεγάλα ζητήματα.

Εκ νέου υποψήφιος και με ψηφοδέλτιο έως τα Χριστούγεννα

«Όπως καταλάβατε λοιπόν είναι μια αρχή που δεν σέβεται την πόλη. Τον Δήμο. Τους δημότες της. Αυτοί νομίζουν ότι μπορούν να ξεγελούν τον κόσμο. Ο πελατειακός Δήμος πάντα είναι μια προσωρινή λύση. Πρέπει να ανατάξουμε τον τόπο μας. Το μήνυμα της κοινωνίας του Δήμου μας είναι σαφές. Μετά από τα 8 χρόνια της δημοτικής αρχής και για ορισμένους 12 χρόνια σε υπεύθυνες θέσεις διοίκησης, ότι είχαν να δώσουν το έδωσαν. Οδεύουμε πλέον προς αλλαγή της Δημοτικής Αρχής, προς την επόμενη μέρα», συνέχισε ο κ. Παυλίδης και κλείνοντας την συνέντευξη, ο επικεφαλής των ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ, επανέλαβε ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του Δημάρχου Βέροιας, στις δημοτικές εκλογές του 2023 και έχει ήδη ξεκινήσει την αναπροσαρμογή του προγράμματός του με βάση τα νέα δεδομένα και την πορεία του Δήμου αλλά και της οικονομίας της χώρας. «Σύντομα θα αρχίσουμε να παρουσιάζουμε τα πρόσωπα που θα δώσουν τον αγώνα τον καλό για τον τόπο μας. Με την ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου που θα έχει γίνει το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα, θα ολοκληρώσουμε και την τελική μορφή της πρότασής μας. Την πρόταση αυτή θα την παρουσιάσουμε σε όλους τους φορείς, πολιτικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς, ώστε να έχουν εικόνα των προθέσεών μας και θα ζητήσουμε την στήριξή τους», δήλωσε ενώ απηύθυνε γενικό κάλεσμα πολιτών «να αγκαλιάσουν την προσπάθεια απαλλαγής της πόλης από την παρούσα δημοτική Αρχή».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...