«ΚΗ’ Παύλεια». Συνεχίζονται οι εργασίες του 28ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των Παυλείων

«ΚΗ’ Παύλεια». Συνεχίζονται οι εργασίες του 28ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των Παυλείων

Συνεχίστηκαν το πρωί και το απόγευμα της Δευτέρας 27 Ιουνίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών της Βέροιας οι εργασίες του 28ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των Παυλείων με θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και η διαχείριση των κρίσεων».

 

Κατά την έναρξη της δεύτερης συνεδρίας αναγνώστηκαν τα μηνύματα της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Γεωργίας κ.κ. Ηλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζουγκντίντι και Τσαΐτσι κ. Γεράσιμο, της Α.Θ.Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου από τον Θεοφιλέστατο Αμαθούντος κ. Νικόλαο, της Α.Θ.Μ. του Αρχιεπισκόπου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα και της Α.Θ.Μ. του Αρχιεπισκόπου Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ραστισλάβ.

 

Πρόεδρος της δεύτερης συνεδρίας ήταν ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Χρήστου και εισηγητές α) ο Διδάκτωρ Θεολογίας, Ε.ΔΙ.Π. Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Μωραΐτης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η διαχείριση των κρίσεων στην Παλαιά Διαθήκη: το παράδειγμα των προφητών», β) η Αν. Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Αικατερίνη Τσαλαμπούνη, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Ο Απόστολος Παύλος και η διαχείριση κρίσεων στις πρωτοχριστιανικές κοινότητες» και γ)  ο Αν. Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Υπ. Διδάκτωρ Ε.Κ.Π.Α Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ενδοοικογενειακές κρίσεις».

 

Κατά την τρίτη συνεδρία προήδρευσε η αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Ευαγγελία Αμοιρίδου και εισηγήσεις παρουσίασαν α) η Διδάκτωρ Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Άννα Τιρικανίδου, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Η διαχείριση της κρίσης στις πρώτες χριστιανικές κοινότητες: το παράδειγμα της Αποστολικής Συνόδου» και β) ο Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. κ. Γεώργιος Φίλιας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η ευχαριστιακή σύναξη των πιστών στην Παύλεια θεολογία ως μέσο διαχείρισης της ενότητας μεταξύ των χριστιανών».

 

Μετά το πέρας της τρίτης συνεδρίας βραβεύτηκαν,  όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο των Παυλείων, μαθητές και μαθήτριες της Ημαθίας, οι οποίοι διακρίθηκαν σε αθλήματα σε περιφερειακό, πανελλήνιο ή διεθνές επίπεδο κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που πέρασε. Τις απονομές έκαναν Αρχιερείς των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών και καθηγητές που συμμετέχουν στο Συνέδριο.

 

Πριν από την έναρξη της τέταρτης συνεδρίας, το απόγευμα της Δευτέρας, αναγνώστηκαν τα μηνύματα της Α.Θ.Μ. του Πατριάρχου Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαο και της Α.Θ.Μ. του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο. 

 

Πρόεδρος της τέταρτης συνεδρίας ήταν η Αν. Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Αικατερίνη Τσαλαμπούνη και εισηγήσεις παρουσίασαν α) ο  πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Χρήστου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η διαχείριση κρίσεων στην Εκκλησία και στη χριστιανική γραμματεία: Ο Άγιος Αναστάσιος Σιναΐτης και η αραβική κατάκτηση της Βυζαντινής Ανατολής», β) η αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Ευαγγελία Αμοιρίδου, η οποία ανέπτυξε το θέμα: «Οι Οικουμενικές Σύνοδοι ως πρότυπα διαχείρισης των θεολογικών και κανονικών κρίσεων της Εκκλησίας» και γ) ο Κοσμήτωρ - Καθηγητής Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών Δ.Π.Θ. κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Πανδημίες, επιδημίες, ασθένειες και λαϊκή λατρευτική τιμή των Αγίων στον Ελληνικό λαό».

 

Τις εργασίες του 28ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου των Παυλείων τιμούν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Μποτσουάνας κ. Γεννάδιος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Ναζαρέτ κ. Κυριακός (Πατριαρχείο Ιεροσολύμων), Κάτω Δουνάβεως κ. Κασσιανός (Εκκλησία Ρουμανίας), Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος (Εκκλησία Βουλγαρίας), Ζουγκντίντι και Τσαΐτσι κ. Γεράσιμος (Εκκλησία Γεωργίας), Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. ΔαμασκηνόςΆρτης κ. ΚαλλίνικοςΚίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. ΓεώργιοςΓρεβενών κ. ΔαβίδΝέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. ΙουστίνοςΦιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος  και Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Αμαθούντος κ. Νικόλαος (Εκκλησία Κύπρου), Σιναΐας κ. Ιερώνυμος (Εκκλησία Ρουμανίας) και Ζνεπόλεως κ. Αρσένιος (Εκκλησία Βουλγαρίας), καθώς και τοπικοί πολιτικοί και στρατιωτικοί άρχοντες, κληρικοί και ευσεβείς Βεροιείς.

 

Το 28ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο των Παυλείων, το οποίο πρόκειται να ολοκληρωθεί το πρωί της Τρίτης 28 Ιουνίου, παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Δημήτριος Μπακλαγής.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συναυλία σήμερα στον πεζόδρομο της Βέροιας από το Μουσικό Σχολείο Βέροιας

Συναυλία σήμερα στον πεζόδρομο της Βέροιας από το...

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου...

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Βέροια (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλανθρωπική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως και του...

Την Τετάρτη 24 Απριλίου το βράδυ στον Χώρο Τεχνών του...

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of Music» της καθηγήτριας Πόπης Φιρτινίδου

Πιανιστική εκδήλωση την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου «The Sound of...

Το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας παρουσιάζει για 18η...

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Πασχαλινή Συναυλία του...

Οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, των...

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  Βέροιας

Το Σάββατο 27 Απριλίου: Ρεσιτάλ βιολιού με τη Dominique Chiarappa...

Το Σάββατο 27 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα...

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας: Πραγματοποιήθηκε το 5ο...

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 η πόλη της...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ"...

Θεατρική Παράσταση από τον Π.Γ.Σ "Ο...

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον  Σύλλογο για τη Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών

Εγκαινιάσθηκε η έκθεση χαρακτικής από τον Σύλλογο για...

Το βράδυ του Σαββάτου 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν τα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...