Γιατρέ, σκότωσέ το!

Γιατρέ, σκότωσέ το!

Του ιερέως

Παναγιώτου Σ. Χαλκιά

Το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου 2022, στην εφημερίδα «ΛΑΟΣ», φίλοι αναγνώστες, είχα γράψει το άρθρο: «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ: Το βουνό μας προσκαλεί. Η θάλασσα μας μαγεύει» και σας ευχόμουν «ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ».

Όμως, επειδή δικαστήριο στις ΗΠΑ αποφάσισε για το παράνομο των εκτρώσεων και όλοι οι προοδευτικοί «χριστιανοί», ορμήσανε, ξεσπαθώσανε, θιχτήκανε τα δικαιώματά τους!» (Ι. Βελέντζας: ΛΑΟΣ του Σαββατοκύριακου 2-3 Ιουλίου 2022), γι’ αυτό αποφάσισα να επανέλθω, εκτάκτως, δημοσιεύοντας ένα σχετικό άρθρο μου, που περιλαμβάνεται στο βιβλίο μου: «ΒΕΡΟΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ» (2000) και έχει τίτλο: «Γιατρέ, σκότωσέ το!».

Χωρίς άλλα σχόλια.

Γράφω λοιπόν:

«Τελευταία, το θέμα των αμβλώσεων προσπαθούμε να το συνδέσουμε με εκείνο της πληθυσμιακής γήρανσης, κακώς όμως, γιατί έτσι ατονεί η ηθική του διάσταση, που, έτσι ή αλλιώς, έχει παραμερισθεί από τις «προοδευτικές» και «ελευθερόφρονες» γυναίκες.

Είναι δε ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην ηθική πλευρά της τεχνητής διακοπής της κύησης, αν όχι στη θρησκευτική, εφόσον το «πειθαρχείν Θεώ μάλλον ή ανθρώποις», δεν αγγίζει τις εσωτερικές χορδές της ψυχής πολλών εκ των νέων γυναικών. Αυτές δε, οι πολύ νέες, κάτω των είκοσι ετών, που καταφεύγουν ευκολότερα και συχνότερα στις εκτρώσεις, αντιμετωπίζοντάς τες στην πραγματικότητα ως μία μέθοδο αντισύλληψης, είναι που έχουν ανάγκη υπεύθυνης και σωστής πληροφόρησης. Γιατί, δυστυχώς, μία κακώς νοούμενη προοδευτικότητα, έχει κάνει τις ίδιες γυναίκες να βιάζουν το σώμα τους, πιστεύοντας ότι δήθεν το ορίζουν, έχοντας δικαίωμα και εκ του νόμου πλέον, να προχωρούν στη διακοπή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, αποφασίζοντας έτσι την αφαίρεση μιας ανθρώπινης ζωής.

Είναι απόλυτα θεμιτό, με τις επικρατούσες ηθικές αρχές και το γενικότερο κοινωνικό αίσθημα, οι γυναίκες να κυβερνούν το κορμί τους και να μην εξουσιάζεται από τους ανθρώπινους νόμους. Αλλοίμονο, όμως, αν οι ακραίες εξαλλότητες των φεμινιστριών παρασύρουν τη γυναίκα στην αποδοχή της άμβλυνσης ως μία πράξη ηθικά επιτρεπτή. Δυστυχώς, αυτό φαίνεται να συμβαίνει και ο μεγάλος αριθμός των αμβλώσεων που γίνεται κάθε χρόνο (υποστηρίζεται ότι ξεπερνούν τις 160.000), αποτελεί απόδειξη καθίζησης της ηθικής συνείδησης των «απελευθερωμένων» γυναικών. Και το αληθινό δράμα είναι όταν η γυναίκα που αποφασίζει την τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης, δεν έχει συναίσθηση ότι διαπράττει έγκλημα. Γιατί το έμβρυο δεν είναι ένα κομμάτι στο μητρικό σώμα. Είναι μια ανθρώπινη ύπαρξη, ανίσχυρη και σε σχέση εξάρτησης από το περιβάλλον μητρικό σώμα, ένα ον το οποίον, έχει ανάγκη μόνον προστασίας και τροφής. Ένα ιερό δημιούργημα του οποίου η εξόντωση, λόγω ακριβώς της αδυναμίας αυτοπροστασίας του, φαντάζει ακόμη απεχθέστερη.

Είναι άξιο παρατήρησης πόσο ελάχιστα αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του εμβρύου στη ζωή, σε μία εποχή που συνεχώς μιλάμε για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τι σημασία έχει να αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα του ανθρώπου να είναι ελεύθερος, να ζει και να προοδεύει σε κοινωνίες ισονομίας και ισοπολιτείας, όταν δεν σεβόμαστε αυτή την ίδια τη ζωή, της οποίας την ιερότητα, ως υπέρτατο αγαθό, συναισθάνονται οι πάντες, άθεοι και αγνωστικιστές.

Καταδικάζεται με τις βαρύτατες των ποινών ο βασανιστής, ο ανθρωποκτόνος και θεωρείται προοδευτικός εκείνος που, «ελαφρά τη καρδία», επιτρέπει τη θανάτωση, με φρικτό και επώδυνο μάλιστα τρόπο, αδύναμων εμβρύων. Οι φωτογραφίες εκτρωμένων εμβρύων, με διαμελισμένα σώματα και συσπασμένα από την επιθανάτια αγωνία πρόσωπα, δεν είναι λιγότερο ανατριχιαστικές από εκείνες μεγαλύτερων παιδιών, που έχουν πέσει θύματα της ανθρώπινης διαστροφής και κτηνωδίας. Δεν έχει σημασία, λοιπόν, τι ορίζει ο νόμος αλλά τι λέει η συνείδησή μας.

Αλλά, δυστυχώς, η συνείδησή μας, η πανανθρώπινη συνείδηση, έχει αμβλυνθεί και κυρίως εξαιτίας του αγώνα, που επί χρόνια και με πάθος έκαμαν οι διάφορες φεμινιστικές οργανώσεις, για την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων. Βεβαίως, το θέμα δεν κρίθηκε από την αλλαγή του νόμου, αλλά από την αλλοίωση και πτώση των ηθικών και πνευματικών αξιών, που κατευθύνουν τις ανθρώπινες επιλογές και πράξεις. Καλό, όμως, είναι να είμαστε ρεαλιστές, γιατί μόνον έτσι, εκείνοι που θα το επιχειρήσουν, θα μπορέσουν να επιτύχουν τη συνειδητή καταδίκη και απόρριψη των αμβλώσεων εκ μέρους των γυναικών. Όλη η προσοχή θα πρέπει να δοθεί στη σωστή πληροφόρηση των γυναικών για την ηθική τους ευαισθητοποίηση. Το έμβρυο, από τη στιγμή της σύλληψής του, αποτελεί ανθρώπινο ον, τέλειο και μοναδικό, η εξόντωσή του δε, επειδή γίνεται συννόμως, δεν σημαίνει ότι μας απαλλάσσει και από τις ευθύνες μας. Διότι και αυτό, ως άτομο, έχει δικαίωμα στη ζωή».

Είπαμε χωρίς σχόλια.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας στις 6 Μαΐου 2024

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου...

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σωματείου «Αγιος Γεώργιος...

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία το διήμερο 26-28 Απριλίου

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται...

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

'Εφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...