Ολοκληρώθηκε το «3ο Σχολείο Σκηνοθεσίας» στη Σχολή του Αριστοτέλη -Απολογισμός του φετινού κύκλου

Ολοκληρώθηκε το «3ο Σχολείο Σκηνοθεσίας» στη Σχολή του Αριστοτέλη -Απολογισμός του φετινού κύκλου

Το 3ο Σχολείο Σκηνοθεσίας ολοκλήρωσε και τον φετινό του κύκλο. Βασισμένο στον Άμλετ του Σαίξπηρ, διοργάνωσε μαθήματα, διαλέξεις, masterclass, εργαστήρια, σκηνικές απόπειρες και εν τέλει οδηγήθηκε σε ανοιχτές παρουσιάσεις μαθημάτων –υπό μορφή 16 σύντομων παραστάσεων- στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας, στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας και στο Φράγμα του Αλιάκμονα. Εκεί, οι μαθητές-σκηνοθέτες του Σχολείου, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους (Σοφία Καραγιάννη, Γεωργία Μαυραγάνη και Ελεάννα Τσίχλη), παρουσίασαν την οπτική τους και τα νέα σκηνοθετικά εργαλεία που αποκόμισαν, σε σκηνές του Άμλετ που επέλεξαν να δουλέψουν με τους μαθητές-ηθοποιούς. Ένα ταξίδι, με αφετηρία θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις και με τελευταίο σταθμό μια νέα προσωπική ματιά, την ένταξη της ιδέας και της δράσης στον σκηνικό χώρο και την επικοινωνία της με το κοινό. Μέσα από την έρευνα και όλη την παραπάνω διαδικασία, κάποια καλλιτεχνικά ερωτήματα απαντήθηκαν, ενώ κάποια ακόμη εκκρεμούν, με σημαντικότερο το ποια τελικά είναι η θέση και τα όρια ενός σκηνοθέτη στην παράσταση και ποια τα αντίστοιχα του ηθοποιού.

Στο 3ο Σχολείο Σκηνοθεσίας που διοργάνωσαν το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας, το Υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας συμμετείχαν 49 μαθητές σκηνοθέτες από την Ελλάδα και την Κύπρο και δίδαξαν οι Στεφανία Γουλιώτη, Σοφία Καραγιάννη, Γεωργία Μαυραγάνη, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Χάρης Πεχλιβανίδης, Ελεάννα Τσίχλη, και πραγματοποιήθηκε masterclass από τους Όλγα Ντέντα και Φάνη Σακελλαρίου.

Ευχαριστούμε τους μαθητές: Λίλη Αδρασκέλα, Ελένη Αναστασίου, Αντώνη Αντωνιάδη, Χρήστο Βασιλόπουλο, Μαρία Μαργκέρα Βυζαρέλη, Βασίλειο Γαλουτζή, Τάσο Γούναρη, Νικόλα Γραμματικόπουλο, Αμέλια Ελευθεριάδου, Χάρη Θώμο, Ηλιάνα Καλαδάμη, Χρήστο Καραβέβα, Δήμητρα Καραγιώργου, Μαρία Καραγκιοζίδου, Νάγια Τ. Καρακώστα, Ανδρέα Κάτσενο, Έλλη Κατωδρύτου, Άννα Κόπακα, Σταυρούλα Κουλούρη, Χρυσοβαλάντη Κωστόπουλο, Στέλλα Μαγγανά, Παύλο Μελικίδη, Ανθία Μπαλή, Βαλάντη Νέστωρα, Κωνσταντίνο Ντομουχτσή, Βίκυ Παναγιωτοπούλου, Ιοκάστη Αγαύη Παπανικολάου, Όλγα Πάπιστα, Μαρία Νεφέλη Παρασκευοπούλου, Δημήτρη Ροΐδη, Γιάννη Σαβουιδάκη, Εύη Σαρμή, Μάκη Σεμερτζίδη, Χάρις Σερδάρη, Ιωάννα Σίσκου, Ελίζα Σκολίδη, Γιώργο Σπάνια, Γιώργο Τάτση, Ελευθερία Τέτουλα, Αναστασία Τζελέπη, Θανάση Τζιντζιό, Γιάννη Τσιαβό, Ηλιάνα Τσίλη, Ραφαέλα Τσομπανούδη, Γιώργο Χιώτη, Γιώργο Χριστοφορίδη, και τους εθελοντές Ιωάννη Ακριβόπουλο, Νίκη Ζερβού και Δόμνα Χουρναζίδου.

Στις πρόβες και τις παρουσιάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας, όπως και τις παρουσιάσεις στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας παρόντα ήταν τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών Ναυαγοσωστών Νάουσας, ενώ στις παρουσιάσεις στο Φράγμα Αλιάκμονα παρόντα ήταν τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Περιφερειακό Τμήμα Βέροιας. Τους ευχαριστούμε θερμά για την βοήθεια και την ασφάλεια που μας παρείχαν!

Τις στιγμές αποτύπωσαν φωτογραφικά και τους ευχαριστούμε οι: Αλεξάνδρα Γκίκα, Σοφία Δαμιανίδου, Στέλλα Ζημαντάκου, Ευαγγελία Ιωαννίδου, Αλέξανδρος Καροτσέρης, Ζαχαρούλα Κιατίπη, Χάρης Κουρουζίδης, Τάσος Κουτζάμπασης, Κώστας Παπακώτας, Χρυσάνθη Στάμου, Κατερίνα Στριάκα, Δάφνη Τσολάκη, Μιχάλης Χασιώτης, Στράτος Χατζόπουλος, μαθητές των ομάδων φωτογραφίας θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας με δάσκαλο τον Τάσο Θώμογλου. Επίσης οι Παύλος Τσανακτσίδης, Γιάννης Γαλιάτσος βιντεοσκόπησαν και φωτογράφισαν στιγμές του Σχολείου μας και τους ευχαριστούμε!

Επίσης ευχαριστούμε τους επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «Εσπερίδες», του Ζαχαροπλαστείου «Τζέπος» και του ταξιδιωτικού γραφείου «Katsiokalis travel» για την πολύ καλή συνεργασία μας και τις προσφορές τους προς το 3ο Σχολείο Σκηνοθεσίας.

Ευχαριστούμε ακόμη θερμά το μέλος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. κ. Καρολίδη Διονύσιο για τη δωρεάν παραχώρηση υλικών και αναλωσίμων καθαριότητας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Υπουργείο Πολιτισμού για την επιχορήγηση του 3ου όπως του 2ου και του 1ου Σχολείου Σκηνοθεσίας, το Δήμο Νάουσας και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Νάουσας κ. Τριανταφύλλου Γεώργιο, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και την έφορο κ. Αγγελική Κοτταρίδη.

Ήταν μια ξεχωριστή συνάντηση καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, στην Ημαθία. Μια ανθρώπινη συνύπαρξη/συνάντηση δύο εβδομάδων, με κάποιους από στους συμμετέχοντες να κλείνουν πια τρία χρόνια συνεχούς παρουσίας στο θεσμό τους Σχολείου Σκηνοθεσίας του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, ενώ με άλλους να γνωρίζουν για πρώτη φορά τον τόπο και εν τέλει να τον αγαπούν.

Εκ του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΩΝ  (20-21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022)

2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΩΝ (20-21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022)

Μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου...

Η παιδική παράσταση

Η παιδική παράσταση " ΠΙΝΟΚΙΟ "Carlo Collodi στη Βέροια

Την Κυριακή 21 Αυγούστου στις 20:30 στο Κινηματοθέατρο...

Κινητό Μουσικό Περίπτερο ΚΕΠΑ: Στο Μακροχώρι με τους

Κινητό Μουσικό Περίπτερο ΚΕΠΑ: Στο Μακροχώρι με τους...

Το ΚΙΝΗΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ συνεχίζει το ταξίδι του...

Η παιδική ταινία

Η παιδική ταινία "Sonic: Η ταινία 2" στο Θερινό...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’...

10 Αντάμωμα Συκιάς - Την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

10 Αντάμωμα Συκιάς - Την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Το 10 Αντάμωμα Συκιάς θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29...

Στην συνάντηση για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΕΠΠ Βέροιας ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Στην συνάντηση για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την...

Πρόσκληση επέδωσε στον Βουλευτή Ημαθίας κ. Τσαβδαρίδη...

Συνεχίζει το κινητό μουσικό περίπτερο της ΚΕΠΑ με νέα μουσικά ταλέντα στους δρόμους της Βέροιας και όχι μόνο...!

Συνεχίζει το κινητό μουσικό περίπτερο της ΚΕΠΑ με νέα...

Το κινητό μουσικό περίπτερο είναι  μια κινητή σκηνή...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αρχαίας Κορίνθου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο 1ο Πανελλήνιο...

Από την Παρασκευή 5 Αυγούστου έως την Δευτέρα 8...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 στις 21:00.  Μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία που έκανε η παράσταση «Πέντε Σιωπές» της Σήλα Στήβενσον σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας σε...