Η Τέχνη πάει βουνό!!! - Ένα φεστιβάλ βιντεοτέχνης από όλο τον κόσμο στο Σέλι

Η Τέχνη πάει βουνό!!! - Ένα φεστιβάλ βιντεοτέχνης από όλο τον κόσμο στο Σέλι

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου σε συνεργασία με το εργαστήριο των Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες του Α.Π.Θ., φιλοξενεί και παρουσιάζει σε υψόμετρο 1450μ μέρος των βίντεο Ελλήνων και ξένων δημιουργών που προβλήθηκαν στο 1ο  φεστιβάλ Video Art Projects.

Το εργαστήριο των Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες αποτελεί το νεότερο ιδρυθέν Εργαστήριο στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σκοπός αυτής της κατεύθυνσης σπουδών είναι να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες των καλλιτεχνών να εκφραστούν με εργαλεία την σύγχρονη τεχνολογία και τα παράγωγά της. Η δημιουργία ενός έργου τέχνης ακολουθεί την εξέλιξη της ανθρώπινης σκέψης και των επιτευγμάτων της. Αυτό που παραμένει πάντα ως μια παγκόσμια σταθερά είναι η συνεχής αναζήτηση απαντήσεων σε κοινωνικές και ατομικές προκλήσεις και αδιέξοδα.


Το μέσο με το οποίο εκφράζεται ο καλλιτέχνης είναι αναμφισβήτητα σημαντικό γιατί συμβάλλει στην διαμόρφωση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος. Οι προκλήσεις της σημερινής μας εποχής στην οποία οι γνώσεις πολλαπλασιάζονται με πρωτόγνωρους ρυθμούς για την ιστορία της ανθρωπότητας είναι πολλές. Η video art που πρωτοεμφανίζεται δειλά την δεκαετία του 60 αποκτά αναγνωρισιμότητα από το ευρύ κοινό την δεκαετία του 90 υπηρετεί σήμερα ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών εγχειρημάτων. Η ανάπτυξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καθιστούν την video art μέσο επικοινωνία αλλά και έκφρασης πολλών ανθρώπων σε καθημερινή βάση. Οι ψηφιακές τέχνες εξελίσσονται σε αχαρτογράφητα νερά και παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον κυρίως για τις εκπλήξεις που μας επιφυλάσσουν. Άλλωστε το μη αναμενόμενο αποτελεί βασικό στοιχείο της μυθοπλασίας αλλά και της τέχνης γενικότερα.

le:///C:/Users/B6B4~1/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.jpg" o:title="">

Το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου σε συνεργασία με το εργαστήριο των Νέων Μέσων στις Εικαστικές Τέχνες του Α.Π.Θ., φιλοξενεί και παρουσιάζει σε υψόμετρο 1450μ μέρος των βίντεο Ελλήνων και ξένων δημιουργών που προβλήθηκαν στο 1ο φεστιβάλ Video Art Projects που διοργανώθηκε τον Μάιο του 2022 από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με την συμβολή του Video Art  Μηδέν που συνεισέφερε στην επιμέλεια του Project.