Άγγελος Τόλκας από τη συγκέντρωση αγροτών στο Μακροχώρι: «Πλέον είναι ξεκαθαρό ποιοι ανέχονται την ασυδοσία των καρτέλ και ποιοι είναι με τον λαό»

Άγγελος Τόλκας από τη συγκέντρωση αγροτών στο Μακροχώρι: «Πλέον είναι ξεκαθαρό ποιοι ανέχονται την ασυδοσία των καρτέλ και ποιοι είναι με τον λαό»

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Άγγελος Τόλκας συμμετείχε στη συγκέντρωση αγροτών στο Μακροχώρι την Τετάρτη όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα απορρόφησης, διακίνησης και εμπορίας του βιομηχανικού ροδάκινου.

Κατήγγειλε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τους πολιτικούς εκπροσώπους της στην Ημαθία για πλήρη απουσία πολιτικής βούλησης για στήριξη των αγροτών, για αδυναμία να ακουστούν ακόμη και στον ίδιο τον Υπουργό, για την απόδρασή τους από τα προβλήματα του τόπου ήδη πριν τις κάλπες. Στηλίτευσε μάλιστα το γεγονός ότι ενώ βρίσκονται και φωτογραφίζονται με τους εκπροσώπους της Βιομηχανίας πάντα απουσιάζουν όταν τους καλούν οι αγρότες σε κρίσιμες στιγμές.

Για τα προβλήματα του ελέγχου των τιμών του βιομηχανικού ροδακίνου όσο και του ελέγχου των ποσοτήτων παραλαβής ο Άγγελος Τόλκας τα χαρακτήρισε πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, παρακώλυσης του ελεύθερου ανταγωνισμού και ζήτησε να επιληφθεί άμεσα η Επιτροπή Ανταγωνισμού που θα ελέγξει όλες τις βιομηχανίες και την ΕΚΕ.

Ακόμη πρότεινε να καθορισθεί νέος τρόπος διαμόρφωσης της τιμής του προϊόντος με βάση δείκτες κόστους όπως έγινε πρόσφατα στην Ισπανία, να λειτουργήσει σωστά η αναδιάρθρωση καλλιέργειας και να δοθούν τα απαιτούμενα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης καθώς τα χρήματα που δίνονται τώρα είναι στραγάλια μπρος στις ανάγκες που υπάρχουν, να υπάρξουν κρατικές ενισχύσεις που δίνονται ως αποζημιώσεις για covid, να γίνει ειδική κλαδική έρευνα για το ροδάκινο και τις παραγωγές της περιοχής μας, όπως έχει γίνει για τον κλάδο των super markets.

Ο Άγγελος Τόλκας έκλεισε την ομιλία του ως εξής:

«Ελπίζω να μη ζούμε σήμερα στην Ημαθία ό,τι ζήσαμε σε όλη την Ελλάδα με το θέμα τις ενέργειας όπου επί μακρόν άφησαν τις εταιρίες ενέργειας δίχως έλεγχο ώστε να πλουτίσουν μέσα σε λίγους μήνες.

Δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την αυθαιρεσία. Και δυστυχώς υπάρχουν αυτοί που ανέχονται την ασυδοσία των καρτέλ που προστατεύει η σημερινή Κυβέρνηση. Μας βρίσκουν απέναντί τους, κοντά στο λαό, στον κόσμο που υποφέρει από την ακρίβεια και από τους σχεδιασμούς αισχροκέρδειας που στήνει η ίδια η Κυβέρνηση. Η συγκέντρωση πλούτου σε λίγους είναι τεράστια. 

Το πάρτι τους κρατάει λίγο ακόμη και θα τελειώσει με τις εκλογές».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Πως αμοίβεται η 15η Αυγούστου

Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Πως αμοίβεται η 15η Αυγούστου

Η 15η Αυγούστου ανήκει στις υποχρεωτικές αργίες κατά...

Η αγέλη αδέσποτων των Αγ. Αναργύρων

Η αγέλη αδέσποτων των Αγ. Αναργύρων...

Η παρουσία των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της Βέροιας...

Απεβίωσε ο Θόδωρος Ταχματζίδης

Απεβίωσε ο Θόδωρος Ταχματζίδης

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Θόδωρος Σαβ. Ταχματζιδης. Η...

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟΥ...

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και...

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Επίσκεψη Συλλόγων από το Τορόντο στο Σπίτι της Βεργίνας

Πρωτοβουλία για το Παιδί: Επίσκεψη Συλλόγων από το...

Η Αδελφότητα Ποντίων Τορόντο «Παναγία Σουμελά» και ο...

Προσλήψεις 10 μόνιμων Ιατρών και 21 μονίμων Νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Ημαθίας

Προσλήψεις 10 μόνιμων Ιατρών και 21 μονίμων Νοσηλευτών...

Σε εφαρμογή της πολιτικής του Υπουργείου Υγείας για...

Τριήμερο... βροχών και καταιγίδων στην Κεντρική Μακεδονία!

Τριήμερο... βροχών και καταιγίδων στην Κεντρική...

Έντονη αστάθεια στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα,...

Δικογραφία σε τρεις ημεδαπούς για δήθεν πώληση αγροτικού μηχανήματος μέσω διαδικτύου - Του είχαν πάρει 12500 ευρώ

Δικογραφία σε τρεις ημεδαπούς για δήθεν πώληση...

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας σχηματίσθηκε...

ΑΚΟΥ 99.6FM

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Παντρεύεστε;

02 Αυγ 19:55

Σας ενημερώνουμε πως η γραμματεία της καθημερινής εφημερίδας "ΛΑΟΣ" δε θα λειτουργεί το διάστημα 7 - 21 Αυγούστου, οπότε φροντίστε για την έγκαιρη δημοσίευση της αναγγελίας του γάμου σας. ( απαιτείται από...

Ο έξυπνος συναγερμός TsiF-1000, διαθέτει διαφορετικές επιλογές οπλισμού αλλά και αφοπλισμού επιπέδων και ορόφων, δωματίων ή διαφορετικών χώρων πάντα ξεχωριστά.Υβριδικός συναγερμός με 13 ενσύρματες και 32...

Απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών η εκπαιδευτικός Κυρατσώ Σωτ. Πανταζή, προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις...

Του ΜάκηΔημητράκη@@ads-307@@Στα 1914, δύο μόλις χρόνια μετά την απελευθέρωση της Βέροιας από τους Τούρκους, «άνοιξε» στην πόλη μας το εξοχικό κέντρο - ταβέρνα «ΑΛΣΟΣ» που αργότερα έγινε γνωστό με την ονομασία...