2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΩΝ  (20-21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022)

2o ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΩΝ (20-21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022)

Μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Αιγών πέρσι τον Αύγουστο, η ιδέα αυτή, ενός Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ, που να βαδίζει στους δρόμους του Μ. Αλεξάνδρου και να ενώνει τους ήχους, τις μουσικές και τα τραγούδια των πολιτισμών που συναντά, προχωρά μπροστά.

 

Σε αυτό το μουσικό συναπάντημα θα περιδιαβούμε τις χώρες που κατέκτησε ο Μεγάλος Στρατηλάτης Αλέξανδρος, σεβόμενος τις παραδόσεις, την ιστορία και την τέχνη τους.

 

Στόχος του φεστιβάλ Αιγών είναι να παρουσιαστεί η μουσική ποικιλομορφία των περιοχών αυτών, με πρωτεργάτη τον διεθνούς φήμης Αρμένιο μουσικοσυνθέτη Ηaig Yazdjian και την ορχήστρα του, και καλεσμένους σημαντικούς σολίστ, διακεκριμένους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα έρθουν στη χώρα μας αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

 

Στους Βασιλικούς Τάφους των Αιγών και στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο και τον χρόνο, με όχημα και ιχνηλάτη τη μουσική.

 

Εκεί θα ακουστεί η ηχώ των αρχαίων πολιτισμών που αναπτύχθηκαν εδώ και χιλιάδες χρόνια από τον Δούναβη έως τον ζωοδότη Νείλο και από την Μεσοποταμία έως τις παρυφές του ιερού Γάγγη.

 

Η ιστορία, η κουλτούρα, η ετερογένεια, τα μυθικά επιτεύγματα και τα πάθη των λαών τριών ηπείρων σφυρηλάτησαν τη λαϊκή μουσική των χωρών που θα εκπροσωπηθούν στο Φεστιβάλ Αιγών, από άξιους δεξιοτέχνες που φέρουν αυτή την πολύτιμη παράδοση. Μια κληρονομιά που χάνεται στα βάθη των αιώνων και έχει προέλθει από αυτό το μεγάλο χωνευτήρι των πολιτισμών, των θρησκειών, των ετερόκλητων συμμαχιών και των άγριων συγκρούσεων.

 

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ξετυλιχθεί το αόρατο νήμα των αμφίπλευρων επιρροών που σμίλεψαν υπομονετικά και εντέλει διαμόρφωσαν, τις τόσο διαφορετικές μα και τόσο συγγενικές, εθνικές μουσικές των λαών και αποτέλεσαν διαχρονικά τη γέφυρα που τους συνδέει. 

 

Η επιλογή του Ηaig Yazdjian στην καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος, δεν είναι τυχαία, οι δρόμοι της ζωής και της τέχνης του τον έφεραν σε επαφή με αυτούς τους ήχους και σε συνδυασμό με το ταλέντο και την σεμνή του προσωπικότητα υπόσχονται και φέτος 2 μαγικές βραδιές.

Πρόγραμμα

Σάββατο 20 Αυγούστου 2022 / 9:00μ.μ.

Αρχαίο θέατρο Μίεζας

Αρχαία Θράκη (μέρος της οποίας είναι η σημερινή Βουλγαρία), Περσία, Ισραήλ

 

Itamar Doari – κρουστά

Gorken Saoulis – κανονάκι, φωνή

Gergana Dimitrova – φωνή

Kostadin Genchev – καβάλ

 

Tsvetas Magic

Αυτή είναι μια μυθική ιστορία που λένε οι ηλικιωμένοι στη Βουλγαρία. Υπήρχαν γυναίκες σαμόντιβα  που ερωτεύτηκαν και μάγεψαν άντρες από τον επίγειο κόσμο. Αυτό το τραγούδι μιλάει για μια τέτοια ιστορία... Ο άντρας ήθελε να ελευθερωθεί από αυτήν την αγάπη για να μπορέσει να πάει να δουλέψει στο εξωτερικό και η γυναίκα δεν το άφηνε.

 

Pismo ti e doshlo

Μια ιστορία αγάπης. Το αγόρι ήταν μακριά από το κορίτσι. Της στέλνει ένα γράμμα, με δύο περιστέρια. Κρατούν το γράμμα κάτω από τη δεξιά τους φτερούγα. Σε αυτό, το αγόρι τη ρώτησε τι να της φέρει, και εκείνη απάντησε ότι δεν ήθελε τίποτα... μόνο να γυρίσει κοντά της...

 

Με συνδετικό κρίκο τον Haig Yazdjian με το ούτι και τη φωνή του και την συνοδεία του κουαρτέτου του, ο διεθνώς αναγνωρισμένος κρουστός, Itamar Doari θα μας ταξιδέψει στις μουσικές και τους ήχους της πατρίδας του, το Ισραήλ, και όχι μόνο. Θα συμμετέχει η Gorkem Saoulis από την Τουρκία, με το κανονάκι και την φωνή της που θα μας μεταφέρει στα παράλια της Μικράς Ασίας και της Εγγύς Ανατολής. Η Gergana Dimitrova με την εξαιρετική φωνή της και ο Kostadin Genchev με το καβάλ του , το παραδοσιακό πνευστό της Βουλγαρίας, θα μας παρουσιάσουν μουσικές και τραγούδια από τα Βαλκάνια. 

 

Με τη συνοδεία του κουαρτέτου:

Haig Yazdjianούτι, φωνή

Tigran Sargsyan – duduk clarinet

Γιώργος Κοντογιάννης – λύρα

Τάσος Πούλιος – κανονάκι

 

Κυριακή 21 Αυγούστου / 9:00μ.μ

Μουσείο Βασιλικών Τάφων, Βεργίνα

Αρχαία Θράκη, Περσία (παράλια Μικράς Ασίας, σημερινή Τουρκια), Εύξεινος Πόντος, Ισραήλ,

 

Itamar Doari – κρουστά

Gorken Saoulis – κανονάκι, φωνή

Gergana Dimitrova – φωνή

Kostadin Genchev – καβάλ

Ματθαίος Τσαχουρίδης – ποντιακή λύρα, αφγανικό ρεμπάμπ

 

AH EDIP INLERIM GURBET ELINDE

Αναστενάζω στην ξενιτιά βλέποντας από μακριά τα βουνά μας. Τα παλάτια και τα αρχοντικά δεν έχουν καμία αξία αν είσαι μόνος σου στα ξένα χωρίς την αγάπη σου.
 
SEVDA ZINCIRI - Από το 1935

Αλυσόδεσα με την αλυσίδα της αγάπης τον λαιμό μου και μια άσβεστη φωτιά άναψα στο στήθος μου. Δεν μπορώ να ησυχάσω. Ξέρεις πως για σένα θυσιάζομαι

Με συνδετικό κρίκο τον Haig Yazdjian με το ούτι και τη φωνή του και την συνοδεία του κουαρτέτου του, ο διεθνώς αναγνωρισμένος κρουστός, Itamar Doari θα μας ταξιδέψει στις μουσικές και τους ήχους της πατρίδας του, το Ισραήλ, και όχι μόνο. Θα συμμετέχει η Gorkem Saoulis από την Τουρκία, με το κανονάκι και την φωνή της που θα μας μεταφέρει στα παράλια της Μικράς Ασίας και της Εγγύς Ανατολής. Η Gergana Dimitrova με την εξαιρετική φωνή της και ο Kostadin Genchev με το καβάλ του , το παραδοσιακό πνευστό της Βουλγαρίας, θα μας παρουσιάσουν μουσικές και τραγούδια από τα Βαλκάνια. Αυτή τη μέρα θα έχουμε μια ακόμη σπουδαία συμμετοχή του δικού μας Ματθαίου Τσαχουρίδη με μουσικές και ήχους του Πόντου και της ευρύτερης περιοχής.

 

Με τη συνοδεία του κουαρτέτου:

Haig Yazdjianούτι, φωνή

Tigran Sargsyan – duduk clarinet

Γιώργος Κοντογιάννης – λύρα

Τάσος Πούλιος – κανονάκι

 

 

Διοργάνωση – Παραγωγή: ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Συνδιοργάνωση: Δήμος Νάουσας – Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

 

ΕΙΣΟΔΟΣ

Δωρεάν με δελτία εισόδου

 

ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ

Ticket Services

 

 

https://www.ticketservices.gr/event/festival-aigon-2022/

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιορτάστηκαν τα «Κούλουμα» στον Δήμο Νάουσας (ΦΩΤΟΣ)

Γιορτάστηκαν τα «Κούλουμα» στον Δήμο Νάουσας (ΦΩΤΟΣ)

Με άφθονη φασολάδα, λαγάνα και φυσικά σαρακοστιανά,...

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 | 10:30 πμ : S l a m    P o e t r y  από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας
Κορυφώθηκε η Αποκριά της Νάουσας  με επίκεντρο το μοναδικό δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» - Χιλιάδες κόσμου επισκέφθηκαν την Νάουσα (ΦΩΤΟΣ)

Κορυφώθηκε η Αποκριά της Νάουσας με επίκεντρο το...

Με επίκεντρο το μοναδικό δρώμενο «Γενίτσαροι και...

Απόψε μετά τις 9:30μμ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΣ ΒΕΡΟΙΑ

Απόψε μετά τις 9:30μμ 14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ...

14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΕΛΛΗΣ ΒΕΡΟΙΑ Απόψε...

Αποκριάτικη εκδήλωση από την ΚΕΠΑ και τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας χθες στην πλατεία Δημαρχείου

Αποκριάτικη εκδήλωση από την ΚΕΠΑ και τον Εμπορικό...

Αποκριάτικη εκδήλωση συνδιοργάνωσαν  η ΚΕΠΑ του Δήμου...

«Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» της Μ.Α.μ.Α παρουσιάζεται στη Νάουσσα

«Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια» της Μ.Α.μ.Α...

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, στις 19:00 στην αίθουσα ...

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3 ΣΤΗΝ ΕΛΗΑ - 8 ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  «ΔΙΗΛΘΟΜΕΝ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΣ» - ΜΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/3 ΣΤΗΝ ΕΛΗΑ - 8 ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ: ¨Διήλθομεν διά πυρός και ...

Ολοήμερο γλέντι χθες σε όλη τη  Νάουσα (ΦΩΤΟΣ) - Σήμερα

Ολοήμερο γλέντι χθες σε όλη τη Νάουσα (ΦΩΤΟΣ) - Σήμερα...

Το θεσμοθετημένο εδώ και αρκετά χρόνια  ολοήμερο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...