Δημήτρης Βοτάρης:

Δημήτρης Βοτάρης: "Στόχος η καθιέρωσης για τη Νάουσα στη Γ΄ Εθνική

Στην εκπομπή “Primo Secondo” του “City of Primo 106.1” μίλησε ο τεχνικός της Νάουσας, Δημήτρης Βοτάρης, που αναφέρθηκε στο νέο ξεκίνημα στη Γ΄ Εθνική για την ιστορική ομάδα της Ημαθίας, τις μεταγραφές που έγιναν και αυτές που έπονται, το στόχο των “κυανόλευκων” και το “βάπτισμα πυρός” του ίδιου ως πρώτου κόουτς σε εθνικές κατηγορίες.


Ακόμα, ο 37χρονος τεχνικός, που έχει δουλέψει σε Κ19 Αλμωπού Αριδαίας (πέρυσι), Ποντιακή Νεολαία Κρύας Βρύσης και ΑΣ Γιαννιτσά (βοηθός προπονητή στη Γ΄) και είναι παλαίμαχος των Νάουσας, Εδεσσαϊκού, Απόλλωνα Κρύας Βρύσης και Αλμωπού, αναφέρθηκε στη “μάχη” του Κυπέλλου Ελλάδας, την Τετάρτη εντός με τον Άρη Πετεινού από την Ξάνθη, δίνοντας σύνθημα πρόκρισης. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:


Για το αν η Νάουσα πλέον προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα της Γ΄ Εθνικής, μετά την διαφοροποίηση που έφερε το θέμα με τον ΑΦΜ του Αστέρα Τριποτάμου:

“Η αλήθεια είναι οτι ξεκινήσαμε τον προγραμματισμό για την Α1. Προέκυψε αυτή η κατάσταση για τη Γ΄ Εθνική, οπότε θέλοντας να κερδίσουμε χρόνο, αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το δρόμο της Γ΄ Εθνικής. Η Νάουσα προσπαθούσε τα προηγούμενα χρόνια να πετύχει αυτό το στόχο, δε τον πετύχαινε, το καταφέραμε έτσι. Όσο οργανωμένος και να είσαι, πάντα βγαίνουν προβλήματα. Θεωρώ όμως οτι είμαστε σε καλό σημείο οργανωτικά. Η ομάδα προσπαθεί και λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Όσο περνά ο καιρός, θα προσαρμοζόμαστε ακόμα πιο πολύ στα καινούρια δεδομένα αυτής της κατηγορίας”.


Για το αν ο χρόνος είναι σύμμαχος, με τα φιλικά για μοντάρισμα δεδομένου οτι υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ, τη θετική καθυστέρηση της έναρξης ειδικά για τη Νάουσα, αλλά και τις προσθήκες που έπονται:

“Σίγουρα η αναβολή του πρωταθλήματος μας βοήθησε εμάς. Όσο παραπάνω χρόνο έχουμε, τόσο καλύτερο θα είναι για την ομάδα. Δεν έχει κλείσει το ρόστερ, θα κάνουμε 4-5 προσθήκες ακόμα. Θέλουμε να κάνουμε ένα μείγμα έμπειρων παικτών με νεαρούς, η κατηγορία είναι δύσκολη, έχει ιδιαιτερότητες, θα είναι μεγάλο το πρωτάθλημα και θέλουμε να ανταπεξέλθουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται. Θέλουμε παίκτες, πρέπει να περιμένουμε, σίγουρα θα γίνουν προσθήκες μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου”.


Για τον πρωταρχικό στόχο των Ναουσαίων:

“Η αλήθεια είναι οτι πρώτος στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια βάση για τα επόμενα χρόνια. Η βάση αυτή να προέρχεται κυρίως από παιδιά νεαρής ηλικίας. Ο στόχος είναι επίσης να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια ήταν στο τοπικό και είναι δύσκολο να πρωταγωνιστήσει από την πρώτη χρονιά. Καταρχάς θέλουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία και μετά ότι καλύτερο γίνει. Να καθιερωθεί βασικά πρώτα η Νάουσα στη Γ΄ Εθνική φέτος και του χρόνου να κάνουμε καλύτερα πράγματα, να κοιτάξουμε για παραπάνω. Αυτός είναι ο ρεαλιστικός μας στόχος για φέτος και η βάση που είπαμε να έχει τη φιλοσοφία και τις αρχές που έχει η ιστορία της Νάουσας και αυτή η ομάδα”.


Για την πρόθεση ανάδειξης νέων παικτών: “Η φύση της Νάουσας είναι να βγάζει καινούρια ταλέντα και από τα προηγούμενα χρόνια. Και από τη δεκαετία του 90 και μετά. Οπότε ναι, εννοείται οτι είναι ένας στόχος και αυτός. Εμένα προσωπικά μου αρέσει να δουλεύω με παίκτες που έχουν κίνητρο. Και φυσικά τα παιδιά είναι νεαρής ηλικίας, το έχουν αυτό. Δε σημαίνει κάτι αυτό βέβαια, η Γ΄ Εθνική είναι μια δύσκολη κατηγορία. Οπότε αυτό το μείγμα πρέπει να υπάρχει με νεαρούς και έμπειρους παίκτες, οι οποίοι πρέπει να βοηθήσουν τα πιο νέα παιδιά, που θέλουν να προχωρήσουν”.


Για τον πρώτο επίσημο αγώνα, την Τετάρτη εντός για το Κύπελλο Ελλάδας, με τον Άρη Πετεινού:

“Η αλήθεια είναι οτι θέλουμε να προχωρήσουμε στο θεσμό, είναι ένας στόχος και αυτός. Φυσικά είμαστε μια καινούρια ομάδα. Από κάποια πράγματα που είδαμε, ο Άρης Πετεινού είναι σχεδόν ίδια ομάδα με πέρυσι. Φυσικά είναι μέσα στην έδρα μας, η Νάουσα πάντα πρέπει να κερδίζει, θέλουμε να το κερδίσουμε το παιχνίδι. Είναι ένας στόχος που θέλουμε να προχωρήσουμε. Είτε είμαστε έτοιμοι, είτε δεν είμαστε, ο στόχος είναι ένας, να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε σε αυτό το θεσμό”.


Για το ατού και το όπλο των “κυανόλευκων” στη νέα Γ΄ Εθνική, το τι θα διακρίνει την ομάδα: “Η φρεσκάδα σίγουρα, το κίνητρο, γιατί είναι μια ομάδα που διψά για αυτή την κατηγορία και τις παραπάνω. Θα είναι σημαντικό στοιχείο για εμάς, η πρόκληση να συμμετέχουμε σε αυτή την κατηγορία”.


Για τον φίλαθλο κόσμο της πόλης: “Θέλουμε κοντά μας τον κόσμο, η Νάουσα στηρίζεται και από τα προηγούμενα χρόνια στους φιλάθλους της. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, ο κόσμος θα έρθει κοντά στην ομάδα. Διψά να δει ποδόσφαιρο ανώτερων κατηγοριών και νομίζω οτι παιχνίδι με το παιχνίδι θα γίνεται πιο έντονο αυτό”.


Για το αν μετά τον Ούγγρο φορ, Παλ Κριστάν στη Νάουσα βλέπουν και άλλους μεταγραφικούς στόχους από το εξωτερικό:

“Η αλήθεια είναι οτι κοιτάζουμε άλλη μια περίπτωση. Θα το δούμε όμως, αυτές οι περιπτώσεις είναι δύσκολες, χρειάζεται λίγο χρόνο. Από εκεί και πέρα, κοιτάζουμε και παίκτες από τη γύρω περιοχή. Στόχος μας είναι να έρθουν παίκτες που θα κουμπώνουν σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε εμείς και φυσικά παίκτες που θέλουν να έρθουν”.


Για το γεγονός οτι πρώτη φορά θα είναι “headcoach” στη Γ΄ Εθνική, τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις από τη συνεργασία ως τώρα:

“Είναι μια πρόκληση για μένα και φυσικά ένα έξτρα κίνητρο η συγκεκριμένη ομάδα. Στη Νάουσα αγωνίστηκα και εγώ, οπότε γνωρίζω και τη φιλοσοφία και την ευθύνη της θέσης αυτής. Σίγουρα το περίμενα και το περιμένουμε με ενθουσιασμό. Νομίζω οτι με πολλή δουλειά και πειθαρχία, τα πράγματα θα πάνε καλά”.


Για τον ανταγωνισμό στον όμιλο, με άλλες ιστορικές ομάδες: “Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, με πιο λίγους ομίλους, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Βλέπουμε ιστορικές ομάδες, θα είναι ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Ομάδες που αγωνίστηκαν και παραπάνω κατηγορίες τα προηγούμενα χρόνια. Θα είναι μεγάλο πρωτάθλημα, θα είναι ενδιαφέρον και το περιμένουμε με ενθουσιασμό. Φαντάζομαι οτι θα είναι καλύτερο πρωτάθλημα από τα προηγούμενα χρόνια, θα ανέβει ο βαθμός δυσκολίας. Δε ξέρουμε ακριβώς πως θα εξελιχθεί, είναι καινούριο, θα το δούμε”.


πηγή: soccerpractor.blogspot.com


 

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

Με τρεις περισσότερες ομάδες απ’ ότι φέτος (14 αντί 11),...

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας...

Με ήττα έκλεισε τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια του ο...

Α' ΕΠΣΗ:

Α' ΕΠΣΗ: "Βροχή" από γκολ στο φινάλε των πλέι...

Έπεσε το Σάββατο (20/04) η αυλαία του φετινού...

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Β' φάσης

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της...

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο (20/4) το φετινό...

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη! (βίντεο)

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη!...

Μνήμες από το ποδοσφαιρικό παρελθόν αναβίωσαν στο...

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ. Αλέξανδρο Αγ. Μαρίνας - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ....

Στις νίκες επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό ο ΝΠΣ...

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν 2023-2024!

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν...

Ο ΦΑΣ Νάουσα είναι ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας, για...

Κ. Μπλιάτκας: Ο αγώνας παλαιμάχων Βέροιας - Άρη, μια γιορτή ανθρωπιάς και αγάπης στον υγιή αθλητισμό

Κ. Μπλιάτκας: Ο αγώνας παλαιμάχων Βέροιας - Άρη, μια...

Ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών ΓΑΣ & ΠΑΕ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...