ΕΛΛΑΔΑ

Κάλεσμα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Από τον Αγροτικό Σύλλογο Βέροιας ανακοινώθηκε το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά:

Η Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης, οργανώνει μία σειρά από παρεμβάσεις ώστε να κάνει  γνωστά τα τεράστια αγροτικά προβλήματα και να διεκδικήσει τις λύσεις τους .

Αρχικά έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου των Αγροτικών Συλλόγων της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 6/9 στις 11.30 πμ στα γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΔΟΘ) 11.30 στον 4ο οροφο.

Ακολούθως την Πέμπτη 8/9 ο εκπρόσωπος της γραμματείας της Π.Ε.Μ. Κώστας Τζέλας θαπάρει μέρος στη συνέντευξη τύπου του ΠΑΜΕ, των εργατικών σωματείων,  των αγροτών,  επαγγελματιών, γυναικών,  νεολαίας. που θα δοθεί στις 6μμ έξω από το εργοστάσιο της Μαλαματίνας.

Κορυφώνοντας,  συμμετέχουμε  δυναμικά με την  παρουσία αγροτών που κινητοποιούνται από τις γύρω περιοχές, στο μεγάλο συλλαλητήριο των φορέων  το Σάββατο 10/9  στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία της Χ.Α.Ν.Θ.  στην Θεσσαλονίκη.

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες

Είναι επιτακτική ανάγκη σ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς  για την γεωργία και την κτηνοτροφία, μεθοδικά να κάνουμε γνωστό και να αγωνιστούμε  για  το  αγροτικό ζήτημα έτσι όπως το βιώνουμε , να συμπαραταχθούμε με όλες τις κοινωνικές ομάδες που κι αυτές υποφέρουν από την βάναυση  προσβολή του δικαιώματος σε μια καλύτερη ζωή,  και να παλέψουμε για ένα δικαιότερο μέλλον που θα μας δίνει τις προοπτικές της ελπίδας και της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας.

Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα οδηγεί στον αφανισμό ένα μεγάλο μέρος της κτηνοτροφίας  και της γεωργίας γενικότερα.

Οι υψηλές τιμές των ζωοτροφών τα καύσιμα, το ηλεκτρικό,  τα αγροτικά εφόδια, η φορολόγηση,  οι σκληροί όροι διαβίωσης στην ύπαιθρο το ότι αναγκαζόμαστε να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία μας και την εκπαίδευση των παιδιών μας αφ ενός, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων,  η καταλήστευση του μικρού αγροτικού εισοδήματος από καρτέλ και επιτήδειους αφ εταίρου, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο.

Η μόνη μας λύση πλέον είναι η δυναμική μας απάντηση και η συμμετοχή , και αυτό προτίθεται να κάνει όπως πάντοτε  με συνέπεια η Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.  Δίνουμε λοιπόν συνέχεια εδώ από την Θεσσαλονίκη .

Να είμαστε όλοι  παρόντες στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο  10/9 στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία της Χ.Α.Ν.Θ. 

Επίσης ανακοινώνουμε ότι μετά από συνεδρίαση της Γραμματείας της ΠΕΜ  ανάμεσα σε άλλα αποφάσισε να διοργανώσει μεγάλο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της AGROTIKA τέλος Οκτωβρίου.

Π.Ε.Μ.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσο μακριά από την  πραγματικότητα είναι τα κόμματα;

Πόσο μακριά από την πραγματικότητα είναι τα κόμματα;

 Του Γιάννη ΜαγκριώτηΟ Πρωθυπουργός, στην πρώτη...

Ανασχηματισμός -  Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί

Ανασχηματισμός - Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και...

Εξήντα ένα πρόσωπα στελεχώνουν το νέο κυβερνητικό...

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις  για τις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ  - Αμειβόμενη και ασφαλισμένη μαθητεία σε 37 ειδικότητες αιχμής

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τις 50...

Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου  και ώρα 17:00, ξεκινά η ηλεκτρονική...

Ανασχηματισμός 2024: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

Ανασχηματισμός 2024: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση

Ο ανασχηματισμός 2024 είναι γεγονός λίγες μέρες μετά...

Υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης - Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας στην Κεντρική Μακεδονία

Υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης -...

Το Πράσινο Ταμείο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και...

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  Α. Τζιτζικώστας: «Έτοιμο να αξιοποιηθεί το 85% των πόρων του νέου ΕΣΠΑ μέσα  στο καλοκαίρι για έργα και δράσεις στην τοπική κοινωνία και την πραγματική οικονομία»

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας:...

Με την κεντρική εισήγηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής...

Ενημερωτικά βίντεο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την Αντιμετώπιση της Ενδοοικογενειακής Βίας

Ενημερωτικά βίντεο του Υπουργείου Προστασίας του...

«Πρέπει να πάψουν να φοβούνται οι γυναίκες. Να...

Ευρωεκλογές 2024: Τι ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού

Ευρωεκλογές 2024: Τι ψήφισαν οι Έλληνες του εξωτερικού

Άνετη πρωτιά στη ΝΔ με ποσοστό που αγγίζει αυτό των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...