ΠΑΟΚ: Μίλαν, Ντόρτμουντ, Μπενφίκα, Αγιαξ και Αϊντραχτ τσεκάρουν τον Κουλιεράκη

ΠΑΟΚ: Μίλαν, Ντόρτμουντ, Μπενφίκα, Αγιαξ και Αϊντραχτ τσεκάρουν τον Κουλιεράκη

Η αλματώδης εξέλιξη του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη έχει φέρει τον 19χρονο κεντρικό αμυντικό του ΠΑΟΚ στα ραντάρ κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων, σκάουτς των οποίων παρακολουθούν αδιαλείπτως τα παιχνίδια του, με την μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να φτάνει συνεχώς σε limit up.

Στο πρώτο μόλις φιλικό της καλοκαιρινής προετοιμασίας του ΠΑΟΚ  συστήθηκε στο ευρύ κοινό ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, παίζοντας στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τους Go Ahead Eagles. Στο δεύτερο, κόντρα στην Γκρόνινγκεν, αγωνίστηκε σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο.

Τότε ήταν που προέκυψε η διαρροή σχετικά με την αξιολόγησή του από τον ΠΑΟΚ. Δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ. Δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ για ένα 19χρονο παιδί, το οποίο δεν είχε βρεθεί ποτέ ως τότε στην πρώτη ομάδα του Δικέφαλου, δεν είχε την παραμικρή εμπειρία κορυφαίας κατηγορίας και απλώς μετρούσε τρία ημίχρονα στα πρώτα καλοκαιρινά φιλικά.

Το timing για μια τέτοια αξιολόγηση έμοιαζε τουλάχιστον άκαιρο. Ακόμη και ως ευφημισμός, μια τέτοια εκτίμηση περισσότερο σε ευχή παρέπεμπε παρά σε οτιδήποτε που έστω ακουμπά σε όρια ρεαλισμού. Είχε να κάνει με τις προσδοκίες όσων παρακολουθούσαν από τις αρχές της ημερολογιακής χρονιάς τον "Κούλιε", τις συστάσεις του βοηθού του Ράζβαν Λουτσέσκου, Κριστιάνο Μπάτσι, ο οποίος μαζί με τον Ζοζέ Μπότο ήταν οι θερμότεροι υποστηρικτές όχι μόνο της άμεσης προαγωγής, αλλά και καθιέρωσης του Κουλιεράκη σε επίπεδο πρώτης ομάδας.

Μίλαν Ντόρτμουντ, Αγιαξ Μπενφίκα και Αιντραχ 

Κλήση που πλέον αλλάζει και τα δεδομένα της αξιολόγησης του Κουλιεράκη στο διεθνές στερέωμα. Την ενισχύει, την "τοκίζει" και ολοένα και περισσότερο, ήδη, κάνει εκείνη την καλοκαιρινή εκτίμηση, σιγά σιγά, να μοιάζει όχι ακόμη ρεαλιστική, αλλά σίγουρα καθόλου αδικαιολόγητη.

Δεν είναι υπερβολή πως ο Κουλιεράκης βρίσκεται στην database όλων των καλών, πολύ καλών, ακόμη και κορυφαίου επιπέδου ομάδων της Ευρώπης. Στον ΠΑΟΚ το γνωρίζουν αυτό. Υπάρχουν άλλωστε μηχανισμοί -σε κάθε club- που μπορούν να το διασταυρώσουν και να το επιβεβαιώσουν. Ετσι κι αλλιώς, δεν είναι μυστικό. Φαίνεται από την ως τώρα κινητικότητα στην ποδοσφαιρική αγορά.

Βασίλης Βόλκος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βασίλης Βόλκος - Αθλητικογράφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα γήπεδα των αγώνων

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα...

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων μπαράζ...

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

Με τρεις περισσότερες ομάδες απ’ ότι φέτος (14 αντί 11),...

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας...

Με ήττα έκλεισε τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια του ο...

Α' ΕΠΣΗ:

Α' ΕΠΣΗ: "Βροχή" από γκολ στο φινάλε των πλέι...

Έπεσε το Σάββατο (20/04) η αυλαία του φετινού...

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Β' φάσης

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της...

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο (20/4) το φετινό...

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη! (βίντεο)

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη!...

Μνήμες από το ποδοσφαιρικό παρελθόν αναβίωσαν στο...

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ. Αλέξανδρο Αγ. Μαρίνας - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστροφή στις νίκες για το ΝΠΣ Βέροια 1-0 τον Μ....

Στις νίκες επέστρεψε μετά από αρκετό καιρό ο ΝΠΣ...

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν 2023-2024!

Ο ΦΑΣ Νάουσα Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας για τη σεζόν...

Ο ΦΑΣ Νάουσα είναι ο Κυπελλούχος της ΕΠΣ Ημαθίας, για...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...