Εκδήλωση παρουσίασης του Μακεδονικού Σήματος “M Macedonia the Great” στο Επιμελητήριο Ημαθίας

Εκδήλωση παρουσίασης του Μακεδονικού Σήματος “M Macedonia the Great” στο Επιμελητήριο Ημαθίας

Το Συλλογικό Σήμα “Μ MΑCEDONIA THE GREAT” αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία του ΣΕΒΕ, η οποία μέσα από ένα πλέγμα δράσεων στοχεύει στη διαμόρφωση ενιαίας ταυτότητας για τα προϊόντα της Βόρειας Ελλάδας. Θα μπορεί να χρησιμοποιείται από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες των οποίων προέρχονται από τη γεωγραφική περιφέρεια της Μακεδονίας και είναι ή θα γίνουν μέλη του ΣΕΒΕ.

Το Επιμελητήριο Ημαθίας στέκεται αρωγός στην πρωτοβουλία αυτή και διοργάνωσε, από κοινού με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων, ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022. 

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου, την εκδήλωση χαιρέτισε ο αντιπρόεδρος κ. Γιάγκογλου Αναστάσιος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους αξιότιμους καλεσμένους, έκανε λόγο για τη σημασία δημιουργίας ενός ισχυρού brand για τα προϊόντα όλης της Μακεδονίας.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Συμεών Διαμαντίδης, ο οποίος παρουσίασε το έργο του Συνδέσμου και επιπλέον τόνισε ότι από το 2009 η Ελλάδα έχει τριπλασιάσει τις εξαγωγές της. Σε ό,τι αφορά το Μακεδονικό Σήμα, ο κ.Διαμαντίδης εξήγησε ότι στην ουσία πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έρχεται για να καλύψει το κενό που άφησε η Συμφωνία των Πρεσπών, σε ό,τι αφορά τις εμπορικές χρήσεις του ονόματος "Μακεδονία". 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ, στόχος της δράσης είναι η δημιουργία ενός νέου διακριτικού γνωρίσματος ως μέσου αναγνώρισης, προβολής και διαφήμισης τοπικών παραγωγών και των προϊόντων τους, ώστε να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα των τοπικών επιχειρήσεων- μελών του Συνδέσμου και των προϊόντων τους με τρόπο ευκρινή, διαφανή και αδιάβλητο, προς όφελος της ασφάλειας δικαίου και του ανόθευτου και υγιούς ανταγωνισμού. 


Έπειτα, τον λόγο πήρε ο κ. Παντελής Μάνης, project manager της ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕ, εξηγώντας ότι το σήμα ως μέσο αναγνώρισης, προβολής και διαφήμισης θα συνδέσει στη συνείδηση των καταναλωτών τη Μακεδονία με την Ελλάδα και θα δώσει τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να ισχυροποιηθούν υπό την ομπρέλα ενός δυνατού brand. Επιπλέον, προανήγγειλε τη δημιουργία ειδικού site που θα προωθεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των εταιρειών, αλλά και την υλοποίηση μιας μεγάλης καμπάνιας διεθνούς προβολής για το Σήμα “Μ MΑCEDONIA THE GREAT”. 

H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του δικηγόρου και πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Ευστάθιου Κουτσοχήνα, ο οποίος έχει αναλάβει τη νομική διαδικασία κατοχύρωσης και καταχώριση του Μακεδονικού Σήματος στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO). Ο κ. Κουτσοχήνας υποστήριξε ότι το συλλογικό σήμα μπορεί να λειτουργήσει ως μοχλός περιφερειακής ανάπτυξης, όπως συνέβη με αντίστοιχες γεωγραφικές ενδείξεις στην Ισπανία και την Ιταλία. Παράλληλα, ανέφερε ότι η εκδήλωση στο Επιμελητήριο είχε επιπλέον συμβολική σημασία, καθώς ήταν η μέρα που συμπληρώθηκαν ακριβώς τρία χρόνια από την αίτηση κατοχύρωσης του σήματος! 

Στους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν φάκελοι με ενημερωτικό υλικό για την πρωτοβουλία και αναλυτικός οδηγός υποβολής αίτησης για τις εταιρείες που ενδιαφέρονται, ενώ ακολούθησε ένας σύντομος κύκλος ερωτο-απαντήσεων.

Η παρουσίαση αποτέλεσε την πρώτη από μια σειρά δράσεων ενημέρωσης των επιχειρήσεων για το συλλογικό σήμα “Μ MΑCEDONIA THE GREAT”, ενώ προαναγγέλθηκε και δεύτερη, μεγαλύτερη εκδήλωση παρουσίασης στη Βέροια, εντός του 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συλλογικό Σήμα ΣΕΒΕ «Μ MACEDONIA THE GREAT» και τον τρόπο χορήγησης Άδειας Χρήσης του (εντελώς δωρεάν), μπορείτε να επικοινωνείτε με την Ομάδα Υποστήριξης του Έργου “Μ Macedonia The Great”, στα τηλέφωνα: 2310 804035, 804196, 804123, Ε-mail: mgreat@euroconsultants.com.gr.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τάσος Μπαρτζώκας: Τέλος στην αδικία των κρατήσεων, στα μερίσματα των Μετοχικών Ταμείων!

Τάσος Μπαρτζώκας: Τέλος στην αδικία των κρατήσεων, στα...

Τέλος στην αδικία με τις κλιμακωτές κρατήσεις στα...

ΔΕΥΑ Βέροιας: Η βλάβη στον αγωγό ύδρευσης στην οδό Μητροπόλεως προήλθε από το συνεργείο που τοποθετούσε οπτικές ίνες

ΔΕΥΑ Βέροιας: Η βλάβη στον αγωγό ύδρευσης στην οδό...

Από τη Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης...

Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τη δοκιμαζόμενη Τουρκία και Συρία από το Δήμο Βέροιας

Συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τη δοκιμαζόμενη...

Πρωτοβουλία για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας...

Ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας επελέγη ως μέλος του δικτύου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»

Ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας επελέγη ως...

Μέλος του δικτύου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής...

Πρακτική άσκηση δικηγόρου για 12 μήνες στη Νομική Υπηρεσία του Δήμου Νάουσας

Πρακτική άσκηση δικηγόρου για 12 μήνες στη Νομική...

Ένας ασκούμενος δικηγόρος θα απασχοληθεί με πρακτική...

Μνημόσυνο Γεωργίου και Βασιλικής Τζιτζή

Μνημόσυνο Γεωργίου και Βασιλικής Τζιτζή

Την Κυριακή 12 ΦΕβρουαρίου 2023 στον Ιερό Ναό Αγίας...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μακροχώρι για τις διαγράμμισεις διαβάσεων πεζών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μακροχώρι για τις...

Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της...

Ανθρωπιστική βοήθεια για Τουρκία και Συρία συγκεντρώνει στη Βέροια και η Π.Ε. Ημαθίας

Ανθρωπιστική βοήθεια για Τουρκία και Συρία...

Ανθρωπιστική βοήθεια για τις σεισμόπληκτες περιοχές...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Του Χρήστου ΜπλατσιώτηΠριν από 176 χρόνια τέτοια εποχή, μεταξύ Ιανουάριου και Φεβρουάριου του 1847, εξελίχθηκε μεταξύ του τότε Βασιλείου της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μια ιδιαίτερα έντονη...

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2022 παρουσίασαν στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (στις 30-01-2023), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής...

 Ένας χρόνος έκλεισε από τη δολοφονία του  Άλκη Καμπανού και εκατοντάδες πολίτες τίμησαν τη μνήμη του, στο τρισάγιο που έγινε στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου...

Η σύμβαση κατασκευής του Διοικητηρίου Ημαθίας υπογράφηκε με επισημότητα χθες στη Βέροια, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Π.Ε. Ημαθίας, στο ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον», από τον περιφερειάρχη Κεντρικής...