Μιχάλης Χαλκίδης: Υποψήφιος, με όρο τη συστράτευση της Κεντροδεξιάς σε ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο, για τον Δήμο Βέροιας

Μιχάλης Χαλκίδης: Υποψήφιος, με όρο τη συστράτευση της Κεντροδεξιάς σε ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο, για τον Δήμο Βέροιας

-Μηνύματα σε «όσους λειτουργούν διασπαστικά να σταματήσουν τις προσπάθειες»

- Στήριξη και όχι κομματικό χρίσμα - «Η περίοδος Βοργιαζίδη τελείωσε»




Επίσημη δήλωση για την υποψηφιότητά του στο δήμο Βέροιας, έκανε στην πρώτη του ανοιχτή ομιλία στην Ελιά, ο Μιχάλης Χαλκίδης αφού προηγήθηκε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Η ομιλία είχε δύο βασικούς στόχους: πρώτον να δηλώσει ότι είναι εμπράκτως παρών στη μάχη της διεκδίκησης του δήμου Βέροιας και δεύτερον να απευθύνει κάλεσμα συστράτευσης για ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο από το χώρο της κεντροδεξιάς, αφήνοντας όλοι πίσω τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Παράλληλα έστειλε μηνύματα «σε όσους λειτουργούν διασπαστικά να σταματήσουν τις προσπάθειες και να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα, διότι εάν δεν το πράξουν οι ευθύνες θα είναι δικές τους και των ηθικών αυτουργών που κρύβονται από πίσω καταδικάζοντας την πόλη», όπως είπε.


«Στην αυτοδιοίκηση δεν χωρούν οι στενοί κομματικοί μηχανισμοί, θα ζητήσουμε στήριξη αλλά όχι χρίσμα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαλκίδης διαβεβαιώνοντας ότι σε αυτές τις εκλογές το ψηφοδέλτιο που θα συγκροτηθεί άμεσα, θα πετύχει «για το καλό των παιδιών και των νέων αυτής της πόλης».

Γιατί και με ποιες προϋποθέσεις αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος


Ο κ. Χαλκίδης στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόφασης να κατέβει στον δήμο της Βέροιας, που δεν ήταν αρχικά στις προθέσεις του, όπως είπε, αλλά δεν ήταν και δικαίωμά του να αρνηθεί στην επιμονή και στην επιχειρηματολογία κάποιων προσώπων της πόλης, που τον έπεισαν ότι πρέπει να κεφαλαιοποιήσει και να αξιοποιήσει την πολιτική του εμπειρία και γνώση. Όπως είπε, τον έπεισαν και δέχτηκε με δύο βασικές προϋποθέσεις. Να κατέβει από το χώρο της κεντροδεξιάς μόνο ένα ψηφοδέλτιο και αυτό το ένα ψηφοδέλτιο να εκφράζει τους πολλούς. Ωστόσο βλέποντας ότι διαρρέουν διάφορα ονόματα και εν δυνάμει συνδυασμοί, όπως είπε, αποφάσισε να καταθέσει δημόσια την υποψηφιότητά του.


Στην αναφορά του κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε: «Ως βουλευτής ήμουν έμπρακτα παρών και στο πλευρό όλων χωρίς διακρίσεις. Σήμερα θα μιλήσουμε ανοιχτά, έντιμα και καθαρά. Τίθενται δύο ερωτήματα από τον κόσμο: Στο πρώτο ερώτημα γιατί είμαι ξανά στην πολιτική, απαντώ διότι γνωρίζω καλά την πολιτική σκηνή και οι παραινέσεις και η επιμονή φίλων και στελεχών με οδήγησαν στη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου.


Το δεύτερο ερώτημα αφορά την προηγούμενη υποψηφιότητά μου στο Δήμο Αλεξάνδρειας όπου δεν πέτυχα και τους απαντώ πως πίστευα ότι στην Αλεξάνδρεια θα βάλουμε ένα λιθαράκι να πάει μπροστά ο δήμος, υπό κάποιες προϋποθέσεις οι οποίες όμως δεν τηρήθηκαν», τόνισε κάνοντας λόγο για «εφιάλτες που πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν και για πολιτικούς που διασπούν και που πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν». «Δεν ήμουν ποτέ ρίψασπις, ήμουν πάντα παρών στη μάχη και έρχομαι μόνο για να καταθέσω τις γνώσεις, την εμπειρία μου και τις γνωριμίες μου, για να σπρώξουμε μπροστά τον Δήμο Βέροιας», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι στις βουλευτικές εκλογές η Βέροια τον τίμησε με 6.000 ψήφους.


Τι είπε για την διοίκηση Βοργιαζίδη

«Η απόφαση είναι συλλογική και όχι ατομική, σε αντίθεση με κάποιους άλλους που προτάσσουν το προσωπικό τους συμφέρον. Στόχος μου είναι η μεγάλη συμμαχία για τη Βέροια του μέλλοντος, ανήκουμε σε ένα χώρο δημοκρατικό που δεν έχει μέλημά της να δίνει χρίσματα. Τα χρίσματα τα δίνει η τοπική κοινωνία. Τα κόμματα απλά στηρίζουν και να είστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε στις εκλογές. Θα παντρέψουμε την εμπειρία με την νιότη», τόνισε, ασκώντας και την πρώτη του κριτική στην παρούσα δημοτική Αρχή: «Δεν γίνεται να είσαι ο δήμος Βέροιας με δύο παγκόσμιους προορισμούς, τη Βεργίνα και το βήμα Αποστόλου Παύλου και να μην κάνεις τίποτα ως Δήμος. Δεν γίνεται τόση εγκατάλειψη στον εμπορικό κόσμο, δεν γίνεται να μην είναι η πόλη πράσινη….


Ευτυχώς που Περιφερειακή Ενότητα, η Περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας και ο Μητροπολίτης καλύπτουν αυτά τα κενά». Και πρόσθεσε: «Βέβαια, η κάθε δημοτική αρχή έβαλε το λιθαράκι της στη Βέροια και οφείλουμε ευχαριστίες σε όλους. Κανείς δεν μηδενίζει προσπάθειες», είπε κάνοντας αναφορές στις διοικήσεις του Δήμου Βέροιας, από Τσαλέρα μέχρι την σημερινή δημοτική αρχή Βοργιαζίδη. «Δεν μηδενίζουμε, όταν μάλιστα συμμετέχουν σε αυτήν και άνθρωποι δικοί μας, στελέχη και συναγωνιστές μας. Όμως η ευθύνη ανήκει στον ίδιο τον δήμαρχο. Αλλά δεν αρκεί η προσπάθεια, πρέπει να στηριχθεί έμπρακτα ο εμπορικός κόσμος, να μειωθεί η φορολογία….Η περίοδος Βοργιαζίδη τελείωσε, έκλεισε οριστικά για τη Βέροια, η πλάστιγγα της θητείας τους γέρνει προς το τέλος. Ήρθε η ώρα της αλλαγής για την διοίκηση και της απαλλαγής για τους διοικούντες».

Για Μπατσαρά και Παυλίδη


Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της ομιλίας, προλόγισε και παρουσίασε τον Μιχάλη Χαλκίδη, ο Κώστας Ζιώγας παρουσία και του Γ. Σοφιανίδη. Ο κ. Χαλκίδης απαντώντας σε ερώτηση εάν θα ακολουθούσε την απόφαση Μπατσαρά για συνεργασία με την διοίκηση του δήμου, είπε ότι «η Γ. Μπατσαρά ήταν επιλογή του κόμματος και τέθηκε στην κρίση της κοινωνίας, έκανε έναν αγώνα, υποστηρίχθηκε από τον κεντροδεξιό χώρο. «Εγώ πάντα στα δύσκολα ήμουν σε όλη την πολιτική μου διαδρομή … Ο νόμος άλλαξε, ο δήμαρχος που θα εκλεγεί θα έχει πλειοψηφία, οπότε δεν θα χρειαστούν συνεργασίες. Όμως θέλω να συνεργαστώ με όλες τις δημοτικές ομάδες».


Για την υποψηφιότητα Παυλίδη σε σχέση με τον δικό του όρο για ένα ψηφοδέλτιο στο χώρο της κεντροαριστεράς, απάντησε ότι σέβεται τον κάθε υποψήφιο. «Ο Παυλίδης έκανε ένα έντιμο αγώνα, θα ήταν καλός δήμαρχος, επιμένει ότι είναι έτοιμος και θα κατέβει, του εύχομαι καλή επιτυχία», είπε υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ακολουθήσει την τακτική του «εγώ» αλλά του «εμείς».

«Ή θα τις πάρουμε όλοι μαζί τις εκλογές ή θα τις χάσουμε όλοι μαζί. Και επειδή δεν μπορώ να ακούω τη λέξη χάνουμε, θα συστρατευτούμε για να τις κερδίσουμε»

Ο κ. Χαλκίδης ενημέρωσε τέλος, ότι αμέσως μετά την ομιλία του θα προχωρήσει στη σύσταση Επιτροπής για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, που θα ανταποκρίνεται και στην ανθρωπογεωγραφία της χθεσινοβραδινής συγκέντρωσης στην Ελιά.


Παρουσίες

Ως προς τις παρουσίες, ευχαρίστησε από μικροφώνου, τον βουλευτή Τάσο Μπαρτζώκα, τους εκπροσώπους του υφυπουργού Απόστολου Βεσυροπούλου και του βουλευτή Λάζαρου Τσαβδαρίδη, τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, τους: Ηλία Φωτιάδη, Γεωργία Μπατσαρά, Δημήτρη Πυρινό, πρώην συναδέλφους του δημάρχους Μακροχωρίου, Δοβρά και Βεργίνας, τον Πρ. Ισαακίδη (ΙΣΗ), Αν. Συμεωνίδη (ΚΤΕΛ), Απ. Μούρτη, Γιώργο Μηνά, Γιάννη Ακριβόπουλο, Π. Παλπάνα, Γ. Σουμπέκα και τις κυρίες Ν. Καρατζιούλα και Ιφ. Βλαχογιάννη που τίμησαν το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις προηγούμενες εκλογές. Παρόντες στην ομιλία, στελέχη και μέλη της Ν.Δ στην Ημαθία.


Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...