ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!

ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 16 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 26 χρόνια γάμου και 28 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς & μαμά", να τρώω από το "μάρκετ πεθερός & πεθερά" και να σας "πολεμώ" με το πληκτρολόγιο μου".

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα, 

καθώς οι ώρες περνούν, και οι ημέρες τρέχουν, εμείς παίζουμε το παιχνίδι «εδώ παπάς, εκεί παπάς, σε ποιο ακίνητο είναι ο πατέρας Αντώνιος», και ταυτόχρονα μαθαίνουμε, ότι στην Εθνική Σερβίας, «μετά τον ένα και ο δείνα παίχτης κατηγορείται, για «κρυφή σχέση» με γυναίκα συμπαίκτη του», κοινώς το κιγκλίδωμα της Σερβίας!

Την ίδια στιγμή πληροφορούμαστε, ότι Ελληνικό δικαστήριο, ενέκρινε την ίδρυση σωματείου, «κέντρο «Μακεδονικής γλώσσας», στην Ελλάδα και όλα τα Μέσα Μαζικής Εξόντωσης, μούγκα στη στρούγκα!

Ενώ εμείς απολαμβάνουμε τον ύπνο του δικαίου, στη γειτονική χώρα, ο πρώην πρωθυπουργός Ζάεφ, τονίζει: «αυτοί είναι οι καρποί της συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσους μιλούν τη μακεδονική γλώσσα» και ο υπουργός Δημητρώφ συμπληρώνει, «η αξία των πραγματικών συμβιβασμών διαρκεί και μεγαλώνει με το χρόνο, …»!

Με τις υγείες μας!

Και επειδή φίλε μου, ακόμη δεν έχεις καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος, σύμφωνα με το καταστατικό του σωματείου, σκοπός του είναι:

η διδασκαλία της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, μέσω διαδικτυακού ιστότοπου, 

η υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μήπως έχετε καταλάβει ηλίθιοι τι φέρατε και εσείς οι επόμενοι, τι διατηρήσατε!

Πριν λίγες ημέρες, σε αρθράκι για την επέτειο του ΟΧΙ, πληκτρολογούσα, ότι ευτυχώς τότε δεν είχαμε ηλιθίους, τους έχουμε μαζεμένους όλους τώρα! 

Αναμενόμενο πλέον ότι θα δημιουργηθούν και άλλα παρόμοια σωματεία, από αυτοπροσδιοριζόμενους «Μακεδόνες» και στη συνέχεια, επόμενο βήμα η προσπάθεια για αναγνώριση «Μακεδονικής μειονότητας στην πατρίδα μας». 

Όταν ανοίγεις την κερκόπορτα, ενός κακού μύρια έπονται!

Μήπως είναι τυχαίο που ο γείτονας Ερντογάν, αναφέρεται συνέχεια σε μειονότητα και γλώσσα!

Και φυσικά, δεν πρέπει να είσαι Αινστάιν για να καταλάβεις ποια θα ήταν η εξέλιξη των πραγμάτων, μετά το άνοιγμα των ασκών του αιόλου, της συμφωνίας των Πρεσπών!

Τα κόμματα της Αριστεράς μας έχουν συνηθίσει, με την αδιαφορία σε εθνικά θέματα, στα πλαίσια μιας ευρύτερης πατρίδας!

Δυστυχώς όμως μακριά από τις ευαισθησίες των Ελλήνων σε θέματα καταγωγής, ιστορίας, ταυτότητας, οραμάτων, αγάπης στην πατρίδα, βρίσκονται και τα νεοφιλελεύθερα απορρίμματα, αυτά που προεκλογικά είχαν διαφορετική προσέγγιση στην προδοτική συμφωνία και θα την αναθεωρούσανε μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων, για αυτό σκίσανε και τα καλσόν, λάθος τα μνημόνια!

Η συμφωνία ρητά αναφέρει, τον όρο Βόρεια Μακεδονία, στην γείτονα χώρα όμως η λέξη Βόρεια έχει παντελώς καταργηθεί και χρησιμοποιείτε μόνο ο όρος Μακεδονία, κατά συνέπεια η επαίσχυντη-προδοτική συμφωνία θα μπορούσε να καταγγελθεί, από τους Μακεδονομάχους του πισινού!

Το κράτος μας λένε έχει συνέχεια, αυτό υποστηρίζουμε και εμείς, κατά συνέπεια να εφαρμόζετε τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις, γατάκια, …!

Οι νεοφιλελέ μακεδονομάχοι μετατραπήκανε σε υποστηρικτές, θιασώτες της προδοσίας και τα καταστροφικά αποτελέσματα για την Μακεδονία μας, μόλις ξεκινήσανε και κανείς δεν γνωρίζει που θα μας οδηγήσουν. 

Η εθνική μας πολιτική δυστυχώς χαράσσεται από Μ.Κ.Ο, από κάτι ιδρύματα τύπου ΕΛΙΑΜΕΠ και εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα και διαταγές διαφόρων λόμπι, που την αγάπη για την πατρίδα, τη θεωρούν χόμπι!

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

ΥΓ. 

Λατρεμένε μου παππού και λατρεμένη μου γιαγιά, μην σκέφτεσαι τους αγώνες που έχεις κάνει, αλλά το νεοφιλελεύθερο δεκάρικο που θα πάρεις, για να προμηθευτείς τα φάρμακά σου!


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του Διαβατού Ημαθίας

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο νηπιαγωγείο του...

Στα πλαίσια της δράσης μας "Το Λ.Ε.Β ντύνει τα νιάτα...

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας  στο Νηπιαγωγείο Ασωμάτων

Τo Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στο Νηπιαγωγείο...

Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου των...

Η  ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ  ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Η ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

Με μεγάλη μας χαρά, υποδεχτήκαμε και φέτος, τους...

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

ΜΑμΑ: Ένας αγώνας για καλό σκοπό!

Την  Κυριακή 24 Μαρτίου στο  Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο...

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απασχόλησης με έμφαση στην πράσινη οικονομία και τις γυναίκες  -Για κάθε θέση εργασίας η επιχορήγηση ανέρχεται σε 12.264 ευρώ

Μέχρι 5 Απριλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα...

Την Παρασκευή 5 Απριλίου, λήγει η προθεσμία υποβολής...

Παρά τις παρεμβάσεις,  συνεχίζονται εσπευσμένα  και ανεξέλεγκτα οι εργασίες στον χώρο της Παλιάς Μητρόπολης Βέροιας

Παρά τις παρεμβάσεις, συνεχίζονται εσπευσμένα και...

Από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Βέροιας ανακοινώνονται...

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου της  Γ.Σ.Ε.Ε. στη Βέροια, ενόψει της Γενικής  Απεργίας στις 17 Απριλίου 2024

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΟΙΑΣ: Επίσκεψη κλιμακίου...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου της...

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας στη Βέροια

Στις 29 και 30 Μαρτίου: Εκπαιδευτική Διημερίδα...

Εκπαιδευτική Διημερίδα Εσωτερικής Παθολογίας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...