Καιρός: Με ιστορική ζέστη θα γίνει η Πρωτοχρονιά

Καιρός: Με ιστορική ζέστη θα γίνει η Πρωτοχρονιά

«Θερμή ιστορική εισβολή» προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς

Τα Χριστούγεννα πέρασαν με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και το… ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στην Πρωτοχρονιά.

Οι πρώτες μετεωρολογικές ενδείξεις κάνουν λόγο για «ιστορική ζέστη», σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Ωστόσο, το κρύο δεν θα αργήσει να μας επισκεφθεί, όπως δείχνουν τα μετεωρολογικά μοντέλα.

Πάντως, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ3 μιλά για τη «θερμότερη έναρξη έτους στη μετεωρολογική ιστορία» όσον αφορά στον καιρό της Πρωτοχρονιάς, η οποία είναι περίπου μία εβδομάδα μακριά.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει: «Η φετινή Πρωτοχρονιά θα πρόκειται ίσως για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετέο-ιστορία της Ευρώπης! Σύμφωνα και με τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Μοντέλου ECMWF, αλλά και των υπολοιπων παγκόσμιων προγνωστικών μοντέλων, το σύνολο των χωρών της Ευρώπης βαδίζει τις επόμενες ημέρες σε μία νέα θερμή εισβολή, η οποία και θα αποτελειώσει σταδιακά την όποια εναπομείνασα χιονοκάλυψη ακόμα και κοντά στα 2.000 μέτρα στα περισσότερα χιονοδρομικά της!».

Ακόμα, ο ίδιος προσθέτει: «Για τις περισσότερες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου θα πρόκειται, λοιπόν, κατά πάσα πιθανότητα, για τη θερμότερη έναρξη ενός νέου έτους που έχει καταγραφεί ποτέ στη μετέο-ιστορία της! Μια αλλαγή στην όλη αυτή κατάσταση και εναρμόνιση του καιρού με το ημερολόγιο «ψιθυρίζουν» κάποια μακροπρόθεσμα στοιχεία για το σύνολο της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας, για μετά τις 11-13 του Γενάρη!».