Σοκ στη Βέροια: Μητέρα πέταξε στον Αλιάκμονα το 11 μηνών βρέφος της!

Σοκ στη Βέροια: Μητέρα πέταξε στον Αλιάκμονα το 11 μηνών βρέφος της!

Το παιδί μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για κοριτσάκι περίπου 11 μηνών. Στην περιοχή έφτασαν δύτες της ΕΜΑΚ σήμερα τα ξημερώματα και ανέσυραν το μωρό νεκρό. 

Σύμφωνα με τον ANT1, η μητέρα του 11 μηνών βρέφους ομολόγησε ότι εκείνη το πέταξε στον ποταμό στις 31 Δεκεμβρίου.

Η γυναίκα στην αρχή έπεσε σε αντιφάσεις και έλεγε ότι το μωρό το είχε αφήσει σε άλλο σημείο. Έπειτα από πιέσεις των αστυνομικών, ομολόγησε ότι έριξε το μωρό στον ποταμό και υπέδειξε το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παρελθόν η μητέρα είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας κατάλαβε τι έχει συμβεί και κατήγγειλε τη σύζυγο στην αστυνομία.

Αφού πέταξε το βρέφος… πήγε σε ξενοδοχείο

Η 30χρονη μένει με τους γονείς της σε χωριό της περιοχής. Πληροφορίες της ιστοσελίδας verianet.gr αναφέρουν ότι μετά την αποτρόπαιη πράξη της πήγε στην Αλεξάνδρεια και διέμεινε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο.

Την επομένη, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, επέστρεψε στο σπίτι της.

Σε ερωτήσεις των γονέων της για το πού βρίσκεται το παιδί, δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις. Οι γονείς τότε πήγαν και κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία, ενώ -όπως προαναφέρθηκε- άλλες πληροφορίες θέλουν τον πατέρα του μωρού, με τον οποίο δεν είναι παντρεμένη, να κατάλαβε τι έχει συμβεί και να την κατήγγειλε.

Τελικά, το βράδυ της 1ης Ιανουαρίου 2023 η 30χρονη μητέρα ομολόγησε την πράξη της και υπέδειξε το σημείο στο οποίο έριξε το μωρό.

Πώς ξεσκεπάστηκε το έγκλημα

Επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές πληροφορίες για το νεκρό μωρό στο φράγμα του Αλιάκμονα στη Βέροια. Η 29χρονη μητέρα του, που αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και στο παρελθόν είχε νοσηλευτεί σε κλινικές, ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι το σκότωσε. Ότι το άφησε στα παγωμένα νερά τη νύχτα της Παραμονής του 2023, με αποτέλεσμα το αγγελούδι να ξεψυχήσει. Η γυναίκα ομολόγησε και συνελήφθη. Είχε προηγηθεί η καταγγελία που έκαναν οι γονείς της, όταν διαπίστωσαν πως η κόρη τους, έπεφτε σε αντιφάσεις και έδειχνε να βρίσκεται σε ένα κόσμο δικό της.

Η 29χρονη μητέρα πήγε μετά το έγκλημα σε ξενοδοχείο και άλλαξε χρόνο. Κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς επέστρεψε στο σπίτι που έμενε με τους δικούς της. Έφυγε από το σπίτι και επέστρεψε στο ξενοδοχείο. Πολύ γρήγορα βρέθηκε απέναντι σε αστυνομικούς, που άρχισαν να την ρωτούν για το βρέφος. Αρχικά η γυναίκα έπεσε σε αντιφάσεις. Φέρεται να είπε πως είχε αφήσει το παιδί της, σε μια οικοδομή και πως εκείνη επέστρεψε στο ξενοδοχείο.

Αργότερα όμως ομολόγησε αυτό που είχε κάνει. Πήγε μάλιστα τους αστυνομικούς στο σημείο, στο φράγμα του Αλιάκμονα, όπου το αγγελούδι ήταν νεκρό. Δύτες της ΕΜΑΚ βούτηξαν στα νερά και ανέσυραν το αγγελούδι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο νεκρό, με τους γιατρούς να μην έχουν το παραμικρό περιθώριο να το επαναφέρουν.

Το άτυχο μωρό είχε γεννηθεί τον Ιανουάριο του 2022. Ήταν παιδί εκτός γάμου, αλλά ο πατέρας το είχε αναγνωρίσει. Οι αστυνομικοί άρχισαν να υποψιάζονται αυτό που είχε συμβεί, όταν κάποια στιγμή η 29χρονη τους είπε ότι είχε πάει βόλτα με το παιδί στο ποτάμι. Επέμειναν να την ρωτούν τι έκανε εκεί και κάποια στιγμή η παιδοκτόνος «έσπασε» και αποκάλυψε όλη την αλήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η γυναίκα είχε νοσηλευτεί 10 φορές σε ψυχιατρικές κλινικές.

Πιο αναλυτικά, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η 29χρονη έφυγε με το κοριτσάκι από χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου ζούσε με τους γονείς της. Τους είπε ότι θα κάνει ρεβεγιόν σε σπίτι φίλων. Επέστρεψε την επόμενη μέρα χωρίς το 11 μηνών βρέφος. Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Τελικά το βρέφος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο φράγμα του Αλιάκμονα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα. Η 29χρονη θα οδηγηθεί εντός της ημέρας σε εισαγγελέα, που θα αποφασίσει για την τύχη της.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Πηγή: In.gr, newsit.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ  ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ   Ν.  ΗΜΑΘΙΑΣ:  Ενημέρωση για τα μέτρα  της  αντιπυρικής  περιόδου

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ: ...

Στα πλαίσια της διαρκούς ενημέρωσης προς τους πολίτες,...

Η Αρχή Πολιτικής  Αεροπορίας απαντάει στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» για τη Δημιουργία cargo αεροδρομίου στην Ημαθία

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας απαντάει στην Ερώτηση...

Στην  Ερώτηση της «Ελληνικής Λύσης» που συνυπογράφει...

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας

Έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή 26/4 του Δημοτικού...

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας...

Εορτασμός  202ης επετείου  ολοκαυτώματος της Νάουσας κατά την  επανάσταση του 1822-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Εορτασμός 202ης επετείου ολοκαυτώματος της Νάουσας...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2024• Χώρος Τέχνης «Ναϊάς», ώρα 18:00:...

Απομακρύνει  εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας

Απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα η Δημοτική...

 Άλλο ένα όχημα εγκαταλελειμμένο απομακρύνθηκε με...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ...

Από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας  στην πρώτη σύσκεψη  ως Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο.  της Νέας Δημοκρατίας

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην πρώτη σύσκεψη ως Αναπληρωτής...

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα της...

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην ολυμπιάδα ρομποτικής στην Κρήτη!

Η αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ στην...

Η αγωνιστική ομάδα METASHIFTERS της ακαδημίας ρομποτικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...