Κοίταξε ποίοι ομιλούν!!

Κοίταξε ποίοι ομιλούν!!

Του ιερέως Παναγ. Σ. Χαλκιά

-«Κοίταξε ποίοι ομιλούν».

Με αυτό το χαρακτηρισμό τελείωσε τη συζήτησή μας φίλος μου, κρίνοντας όσους τα τελευταία χρόνια πολεμούν, είτε φανερά είτε ύπουλα την χριστιανική πίστη και αλήθεια.

Και έχει απόλυτα δίκιο. Γιατί συνήθως μιλούν, γράφουν, κραυγάζουν εκείνοι ακριβώς που έπρεπε να σωπαίνουν. Δημοσιογραφίσκοι, που κανείς δεν ξέρει αν πέρασαν ποτέ από κάποια δημοσιογραφική σχολή της προκοπής και αν θέλησαν ποτέ να μάθουν τι σημαίνει δημοσιογραφική δεοντολογία και ευθύνη. Επιφυλλιδογράφοι, χωρίς ηθικές και πνευματικές αρχές, που κατέλαβαν τα πόστα σε δημοσιογραφικά συγκροτήματα και ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, που πάντα προβάλλουν ό,τι δήθεν νεωτεριστικό και στην πραγματικότητα ανθελληνικό και αντιχριστιανικό. Λογής-λογής ψευτοπροοδευτικοί (ημιμαθείς και ασήμαντοι άνθρωποι) που ζητούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με το να υποσκάπτουν τα πνευματικά και ηθικά θεμέλια του έθνους μας.

Αν αυτοί περιορίζονταν στο χώρο της πολιτικής, όπου επί τέλους κυριαρχεί η πάσης φύσεως σύγχυση, τα πράγμα θα είχε κάποια εξήγηση. Μα ίσια-ίσια, για να δείξουν παντογνωσία επεμβαίνουν και στις περιοχές της επιστήμης, της Ηθικής και Θρησκείας, με τις οποίες δεν έχουν καμία σχέση.

Μήπως τουλάχιστον διαθέτουν τίτλους εθνικών αγωνιστών, πνευματικών προσωπικοτήτων, θρησκευτικών και κοινωνικών εργατών, ώστε να τους αναγνωρίσει κανείς κάποια αρμοδιότητα; Συνήθως αυτοί απουσιάζουν από κάθε εθνικό και χριστιανικό προσκλητήριο. Γιατί ποτέ δεν ένιωσαν μέσα τους τι σημαίνει Χριστός Ιησούς ο Κύριος και Σωτήρ και ποτέ ποιο φως και ποιους ηρωισμούς περικλείει μέσα της η λέξη Ελλάς, αρχαία και χριστιανική Ελλάς.

Τότε, θα πείτε, πώς τολμούν και μιλούν και γράφουν και κεραυνοβολούν όλους όσους πιστεύουν και σεμνύνονται, γιατί είναι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί; Μα ακριβώς για να κρύψουν την ασημαντότητά τους, για να ικανοποιήσουν τον κομπλεξισμό τους, για να εξάρουν και να επιδείξουν τον μικρό εαυτούλη τους!

Πραγματικά, όσοι δεν έχουν να παρουσιάσουν τίποτε το αληθινά ωραίο, μεγάλο, ηρωικό, δημιουργικό, καταλήγουν στη στείρα άρνηση. Αρπάζουν το τσεκούρι και προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν κάθε αξία, για να μη μείνει τίποτε όρθιο… Μοιάζουν με τους παρανοϊκούς και μηδενιστές εκείνους αναρχικούς, που έχουν ως σύνθημα ζωής «την καταστροφή και μόνο την καταστροφή»!

Ισχύει και για τους πολεμίους ό,τι εθνικού και χριστιανικού, ο χαρακτηρισμός ενός λογίου σε καθημερινή εφημερίδα για κείνους που κρατούν της «στήλες κριτικής», της λεγόμενης πνευματικής ζωής. Τους αποκαλεί απίθανους υποανάπτυκτους, που κεραυνοβολούν τους πάντες και τα πάντα από του… βάθους της δικής τους αμάθειας… Ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να μοιράσουν «δυο γαϊδάρων άχυρα», που όμως εννοούν να «διδάξουν» όλους μας τους πτωχούς τω πνεύματι, να μας νουθετήσουν, να μας δείξουν το σωστό δρόμο!!

«Με πόση αυτοπεποίθηση», συνεχίζει, «το κάνουν αυτό. Με πόση οίηση, με ποια σπατάλη επίδειξη σοφίας. Κι όταν διαβάζεις όλα αυτά τα «κατεβατά» για να κάνεις τον απολογισμό της κενότητας, της αδαημοσύνης, της πνευματικής ανεπάρκειας των «σοφών» που τα υπογράφουν, δεν μπορείς να μην πεις: «Κοίταξε ποίοι ομιλούν!».

Ψευτοπροοδευτικοί αυτοί, κατάβαθα όμως υλιστές και συνοδοιπόροι στον κάθε λογής άθεο ολοκληρωτισμό, που είναι του συρμού, θορυβούν από τις στήλες των εφημερίδων και δηλητηριάζουν τον απλοϊκό και εύπιστο αναγνώστη.

Και όμως. Θα έπρεπε οι αναγνώστες τους και οι ακροατές τους να τους απευθύνουν μερικά ερωτήματα:

Ποιοι είσθε σεις, που αυτοδιορισθήκατε «αναθεωρητές» της ηθικής, και «εισαγγελείς» της Εκκλησιάς;

Ποιοι είναι οι τίτλοι σας, η επιστημονική σας ειδικότητα, ποια Νόμπελ κατέχετε για να παρουσιάζεσθε ως πανειδικοί, να αναμιγνύεσθε στις περιοχές της Θεολογίας, της Ψυχολογίας, της Βιολογίας;

Πού είναι η φιλανθρωπική δράση σας, η δραστηριότητά σας στα «έργα τα καλά και ωφέλιμα τοις ανθρώποις»; Πού η συμπαράστασή σας στους αρρώστους, στους φυλακισμένους, στους δυστυχισμένους ηθικά και πνευματικά συνανθρώπους σας; Που οι αγώνες σας για την περίσωση της νέας γενιάς από την ηθική και πνευματική κατάπτωση, από το θανάσιμο κίνδυνο του εκφυλισμού της μέσα στη ναρκωμανία της εποχής;

Σας βλέπουμε, όχι σπάνια πρωτοπόρους και «αγωνιστές» της κάθε εκτροπής. Υποστηρίξατε το σύμφωνο συμβίωσης, την αποποινικοποίηση της μοιχείας, το αυτόματο διαζύγιο και τον πολιτικό γάμο. Πρώτοι σε κάθε νεωτερισμό που έρχεται απέξω και που αποβλέπει στη διάλυση της Ελληνικής οικογένειας και της αποχριστιανίσεώς της. (Αποτέλεσμα: Ακούμε καθημερινά από τα Μ.Μ.Ε. την τέλεση κακουργηματικών πράξεων με πρωταγωνιστές ηλικιωμένους, νέους και ανηλίκους ακόμη δράστες). Στέκεστε με το πολυβόλο στο χέρι για να κεραυνοβολήσετε κάθε αγωνιστή της Ορθοδοξίας, που δόξασε και έσωσε την Ελλάδα από μύριους εχθρούς.

Αυτά είναι τα «παράσημά» σας. Τέτοιοι είναι οι αγώνες σας. Εζηλώσατε φήμη χαλαστάδων, γκρεμιστών κάθε ελληνοχριστιανικού ιδεώδους.

Εκείνος, όμως, τον οποίον πολεμείτε είπε: «Από των καρπών αυτών επιγνώσεσθε αυτούς» (Ματθ Ζ΄ 20). Και ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός, φίλοι αναγνώστες, ξέρει και βλέπει ότι αυτοί καρπούς αγαθούς δεν έχουν να επιδείξουν, παρά μόνο σαπρούς καρπούς απιστίας, διαβολής και συκοφαντίας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...