Κοίταξε ποίοι ομιλούν!!

Κοίταξε ποίοι ομιλούν!!

Του ιερέως Παναγ. Σ. Χαλκιά

-«Κοίταξε ποίοι ομιλούν».

Με αυτό το χαρακτηρισμό τελείωσε τη συζήτησή μας φίλος μου, κρίνοντας όσους τα τελευταία χρόνια πολεμούν, είτε φανερά είτε ύπουλα την χριστιανική πίστη και αλήθεια.

Και έχει απόλυτα δίκιο. Γιατί συνήθως μιλούν, γράφουν, κραυγάζουν εκείνοι ακριβώς που έπρεπε να σωπαίνουν. Δημοσιογραφίσκοι, που κανείς δεν ξέρει αν πέρασαν ποτέ από κάποια δημοσιογραφική σχολή της προκοπής και αν θέλησαν ποτέ να μάθουν τι σημαίνει δημοσιογραφική δεοντολογία και ευθύνη. Επιφυλλιδογράφοι, χωρίς ηθικές και πνευματικές αρχές, που κατέλαβαν τα πόστα σε δημοσιογραφικά συγκροτήματα και ραδιοτηλεοπτικά κανάλια, που πάντα προβάλλουν ό,τι δήθεν νεωτεριστικό και στην πραγματικότητα ανθελληνικό και αντιχριστιανικό. Λογής-λογής ψευτοπροοδευτικοί (ημιμαθείς και ασήμαντοι άνθρωποι) που ζητούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους με το να υποσκάπτουν τα πνευματικά και ηθικά θεμέλια του έθνους μας.

Αν αυτοί περιορίζονταν στο χώρο της πολιτικής, όπου επί τέλους κυριαρχεί η πάσης φύσεως σύγχυση, τα πράγμα θα είχε κάποια εξήγηση. Μα ίσια-ίσια, για να δείξουν παντογνωσία επεμβαίνουν και στις περιοχές της επιστήμης, της Ηθικής και Θρησκείας, με τις οποίες δεν έχουν καμία σχέση.

Μήπως τουλάχιστον διαθέτουν τίτλους εθνικών αγωνιστών, πνευματικών προσωπικοτήτων, θρησκευτικών και κοινωνικών εργατών, ώστε να τους αναγνωρίσει κανείς κάποια αρμοδιότητα; Συνήθως αυτοί απουσιάζουν από κάθε εθνικό και χριστιανικό προσκλητήριο. Γιατί ποτέ δεν ένιωσαν μέσα τους τι σημαίνει Χριστός Ιησούς ο Κύριος και Σωτήρ και ποτέ ποιο φως και ποιους ηρωισμούς περικλείει μέσα της η λέξη Ελλάς, αρχαία και χριστιανική Ελλάς.

Τότε, θα πείτε, πώς τολμούν και μιλούν και γράφουν και κεραυνοβολούν όλους όσους πιστεύουν και σεμνύνονται, γιατί είναι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί; Μα ακριβώς για να κρύψουν την ασημαντότητά τους, για να ικανοποιήσουν τον κομπλεξισμό τους, για να εξάρουν και να επιδείξουν τον μικρό εαυτούλη τους!

Πραγματικά, όσοι δεν έχουν να παρουσιάσουν τίποτε το αληθινά ωραίο, μεγάλο, ηρωικό, δημιουργικό, καταλήγουν στη στείρα άρνηση. Αρπάζουν το τσεκούρι και προσπαθούν να καταστρέψουν και να γκρεμίσουν κάθε αξία, για να μη μείνει τίποτε όρθιο… Μοιάζουν με τους παρανοϊκούς και μηδενιστές εκείνους αναρχικούς, που έχουν ως σύνθημα ζωής «την καταστροφή και μόνο την καταστροφή»!

Ισχύει και για τους πολεμίους ό,τι εθνικού και χριστιανικού, ο χαρακτηρισμός ενός λογίου σε καθημερινή εφημερίδα για κείνους που κρατούν της «στήλες κριτικής», της λεγόμενης πνευματικής ζωής. Τους αποκαλεί απίθανους υποανάπτυκτους, που κεραυνοβολούν τους πάντες και τα πάντα από του… βάθους της δικής τους αμάθειας… Ανθρώπους που δεν είναι σε θέση να μοιράσουν «δυο γαϊδάρων άχυρα», που όμως εννοούν να «διδάξουν» όλους μας τους πτωχούς τω πνεύματι, να μας νουθετήσουν, να μας δείξουν το σωστό δρόμο!!

«Με πόση αυτοπεποίθηση», συνεχίζει, «το κάνουν αυτό. Με πόση οίηση, με ποια σπατάλη επίδειξη σοφίας. Κι όταν διαβάζεις όλα αυτά τα «κατεβατά» για να κάνεις τον απολογισμό της κενότητας, της αδαημοσύνης, της πνευματικής ανεπάρκειας των «σοφών» που τα υπογράφουν, δεν μπορείς να μην πεις: «Κοίταξε ποίοι ομιλούν!».

Ψευτοπροοδευτικοί αυτοί, κατάβαθα όμως υλιστές και συνοδοιπόροι στον κάθε λογής άθεο ολοκληρωτισμό, που είναι του συρμού, θορυβούν από τις στήλες των εφημερίδων και δηλητηριάζουν τον απλοϊκό και εύπιστο αναγνώστη.

Και όμως. Θα έπρεπε οι αναγνώστες τους και οι ακροατές τους να τους απευθύνουν μερικά ερωτήματα:

Ποιοι είσθε σεις, που αυτοδιορισθήκατε «αναθεωρητές» της ηθικής, και «εισαγγελείς» της Εκκλησιάς;

Ποιοι είναι οι τίτλοι σας, η επιστημονική σας ειδικότητα, ποια Νόμπελ κατέχετε για να παρουσιάζεσθε ως πανειδικοί, να αναμιγνύεσθε στις περιοχές της Θεολογίας, της Ψυχολογίας, της Βιολογίας;

Πού είναι η φιλανθρωπική δράση σας, η δραστηριότητά σας στα «έργα τα καλά και ωφέλιμα τοις ανθρώποις»; Πού η συμπαράστασή σας στους αρρώστους, στους φυλακισμένους, στους δυστυχισμένους ηθικά και πνευματικά συνανθρώπους σας; Που οι αγώνες σας για την περίσωση της νέας γενιάς από την ηθική και πνευματική κατάπτωση, από το θανάσιμο κίνδυνο του εκφυλισμού της μέσα στη ναρκωμανία της εποχής;

Σας βλέπουμε, όχι σπάνια πρωτοπόρους και «αγωνιστές» της κάθε εκτροπής. Υποστηρίξατε το σύμφωνο συμβίωσης, την αποποινικοποίηση της μοιχείας, το αυτόματο διαζύγιο και τον πολιτικό γάμο. Πρώτοι σε κάθε νεωτερισμό που έρχεται απέξω και που αποβλέπει στη διάλυση της Ελληνικής οικογένειας και της αποχριστιανίσεώς της. (Αποτέλεσμα: Ακούμε καθημερινά από τα Μ.Μ.Ε. την τέλεση κακουργηματικών πράξεων με πρωταγωνιστές ηλικιωμένους, νέους και ανηλίκους ακόμη δράστες). Στέκεστε με το πολυβόλο στο χέρι για να κεραυνοβολήσετε κάθε αγωνιστή της Ορθοδοξίας, που δόξασε και έσωσε την Ελλάδα από μύριους εχθρούς.

Αυτά είναι τα «παράσημά» σας. Τέτοιοι είναι οι αγώνες σας. Εζηλώσατε φήμη χαλαστάδων, γκρεμιστών κάθε ελληνοχριστιανικού ιδεώδους.

Εκείνος, όμως, τον οποίον πολεμείτε είπε: «Από των καρπών αυτών επιγνώσεσθε αυτούς» (Ματθ Ζ΄ 20). Και ο Ορθόδοξος Ελληνικός λαός, φίλοι αναγνώστες, ξέρει και βλέπει ότι αυτοί καρπούς αγαθούς δεν έχουν να επιδείξουν, παρά μόνο σαπρούς καρπούς απιστίας, διαβολής και συκοφαντίας.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

† ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ ἐλέῳ Θεοῦ Ἐπίσκοπος καὶ...

Από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας - Το Κονάκι του Γιδά, ανάμεσα στα 11 υπό απειλή μνημεία και τόπους πολιτισμικής κληρονομιάς στην Ευρώπη

Από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας - Το Κονάκι του Γιδά,...

Με αφορμή τη 10η επέτειο του προγράμματος «7 Υπό Απειλή»...

Η νύχτα που δεν ξημέρωσε ποτέ.....

Η νύχτα που δεν ξημέρωσε ποτέ.....

Αυτός ήταν ο τίτλος που ο παππούς Ευριπίδης έδωσε στο...

ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΙΣΤΟΥΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΣΗΛΙΟΥ ΘΕΟΤΗΤΟΣ……   Απολυτίκιο.

ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΙΣΤΟΥΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΣΗΛΙΟΥ...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΗ 30η...

Άλκης Καμπανός: Έγινε μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του

Άλκης Καμπανός: Έγινε μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από...

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο του Άλκη...

Οι Τρεις Ιεράρχες και η γιορτή της Παιδείας  Του ιερέως Παναγιώτου Σ. Χαλκιά

Οι Τρεις Ιεράρχες και η γιορτή της Παιδείας Του ιερέως...

Μεθαύριο (Δευτέρα), φίλοι αναγνώστες, θα τιμήσουμε τη...

Βέροια: Γυναίκα βρέθηκε με μαχαίρι καρφωμένο στον λαιμό μέσα στο διαμέρισμά της

Βέροια: Γυναίκα βρέθηκε με μαχαίρι καρφωμένο στον...

Μία γυναίκα, γύρω στα 60, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο...

Με γλέντι και χορό έκοψαν την πίτα τους οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Ημαθίας (φωτογραφίες)

Με γλέντι και χορό έκοψαν την πίτα τους οι Δικαστικοί...

Το μεσημέρι της Παρασκευής(27/01) έκοψε την πίτα του ο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η σύμβαση κατασκευής του Διοικητηρίου Ημαθίας υπογράφηκε με επισημότητα χθες στη Βέροια, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Π.Ε. Ημαθίας, στο ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον», από τον περιφερειάρχη Κεντρικής...

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης 17 Ιανουαρίου σπορ αυτοκίνητο ξέφυγε της πορείας του και μπήκε σε αυλή κοντά στα Φανάρια της Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός Ρομά που οδηγούσε το σπορ αυτοκίνητο...

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και αισθήματα δικαίωσης πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό Τύπο ότι ένα έργο που αποτέλεσε διαχρονικά πρώτο αίτημα του Δήμου Βέροιας και του Νομού Ημαθίας, εγκαινιάζεται από τον...

Συνεχίστηκαν για 2η βραδιά οι κινητοποιήσεις Ρομά στη Βέροια, σε αντίδραση του αιματηρού περιστατικού στη Θεσσαλονίκη, όπου 16χρονος πυροβολήθηκε από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Μετά τα...