Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τις υποκλοπές, συζητείται από χθες στη Βουλή

Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τις υποκλοπές, συζητείται από χθες στη Βουλή

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε χθες το απόγευμα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ, Αλ. Τσίπρας με αφορμή τις παρακολουθήσεις και «την δίνη ενός πρωτοφανούς σκανδάλου υποκλοπών, με εγκέφαλο του παρακράτους τον κ. Μητσοτάκη», όπως είπε.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στην υπόθεση αυτής της εκτροπής είναι αμετάκλητα ένοχοι. Δεν έχουν μόνο πολιτικές, αλλά και βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες, η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων έκαναν, ακόμα και την εθνική μας ασφάλεια πεδίο υποκλοπών και εκβιασμών, είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, την ασφάλεια της χώρας, τα δικαιώματα. Μετά από όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί, με αποδείξεις πια και επειδή η Ελλάδα θέλουμε να είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, η κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να μείνει ούτε στιγμή στη θέση της, ο πρωθυπουργός αυτός δεν μπορεί να παραμείνει ούτε μια μέρα στη θέση του. Για τους λόγους αυτούς υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας μας στο λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης». Ο. Τσίπρας έκανε λόγο «για ζόφο και παρακμή, για ένα ρυπαρό εγκληματικό δίκτυο, με έδρα το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου και συντονιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, προκειμένου να έχει στο χέρι, όχι μόνο χρήσιμες πληροφορίες για τους πολιτικούς του αντιπάλους, τους πολιτικούς του φίλους, τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου, τη στρατιωτική ηγεσία, τους δημοσιογράφους, τους αξιωματικούς του στρατεύματος. Αλλά και για να τους έχει στο χέρι τους ίδιους, να τους εκβιάζει. Να γνωρίζει τις σκέψεις, τις επιδιώξεις, τις αδυναμίες τους…Το δίκτυο αυτό το οργάνωσε με πολύ σοβαρό σχεδιασμό από τη πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση του τόπου».

Γεραπετρίτης: «Ένοχος

ένοχον ου ποιεί»

Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος κάλεσε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης κ. Γεραπετρίτη, λόγω απουσίας του πρωθυπουργού για πολιτική του υποχρέωση, να επιλέξει εάν θα ξεκινήσει η συζήτηση την ίδια ημέρα (χθες) ή σε δύο ημέρες.

Ο κ. Γεραπετρίτης επί της υποβληθείσες πρότασης, απάντησε με μια φράση από την εισαγωγή στο λόγο του Λυσία, «υπέρ του αδυνάτου», εκτιμώντας ότι αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την κυβέρνηση η πρόταση Τσίπρα τον οποίον ευγνωμονούν διότι τους δίνεται η ευκαιρία να αντιπαρατεθούν στη βουλή για το θέμα αυτό, προσθέτοντας επίσης το ρητό «ένοχος ένοχον ου ποιεί». Που σημαίνει, όπως είπε, οτι εκείνος ο οποίος έχει ανοιχτά δύο ποινικά δικαστήρια για χειραγώγηση θεσμών, εκείνος ο οποίος έχει σήμερα αποκαλυφθεί ότι χρησιμοποιούσε φερέφωνα στα οποία έβαζε κουκούλες και που ακούγεται για βαλίτσες και μαύρο χρήμα, αυτός μας κάνει πρόταση μομφής».

Η κυβέρνηση αποδέχτηκε τη θεσμική πρόταση της δυσπιστίας Η πρόταση δυσπιστίας, η οποία ξεκίνησε να συζητείται στη Βουλή την ίδια μέρα (χθες στις 6.00 μ.μ.) και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη

Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρισκόταν στην παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για την Κρήτη όταν πληροφορήθηκε την εξέλιξη από τη Βουλή.

«Καλοδεχούμενη η πρόταση και είναι αλήθεια ότι τον παρακαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει» είπε ο κ. Μητσοτάκης που πρόσθεσε ότι είναι « πολύ καλή ευκαιρία για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Επιδιώκω τη σύγκριση, ελάτε να συγκριθούμε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος πρόσθεσε ότι «εύχομαι οι πολίτες να ξεπεράσουν το νέφος της τοξικότητας και να αντιληφθούν ποιοι μπορούν να τους μιλήσουν για το μέλλον τους».

«Από αύριο θα είμαστε στη Βουλή και την Παρασκευή θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Στήριξη της γεννητικότητας με κίνητρα και παροχές

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Στήριξη της...

Με στόχο να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα του...

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα  για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας  από τον οίκο αξιολόγησης “Fitch Ratings”

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα ...

«O οίκος αξιολόγησης “Fitch Ratings” προχώρησε σήμερα στην...

Κοζάνη: Οδηγός του ΚΤΕΛ  συγκρούστηκε με αγέλη αγριογούρουνων

Κοζάνη: Οδηγός του ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με αγέλη...

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κοζάνης έπεσε σε αγέλη με...

Καταψηφίστηκε με 156 ψήφους η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης

Καταψηφίστηκε με 156 ψήφους η πρόταση δυσπιστίας του...

Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο...

Θα επιτρέπεται τελικά στα «funds» να προβαίνουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων;

Θα επιτρέπεται τελικά στα «funds» να προβαίνουν σε...

 - Παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου ΑθηνώνΣτην...

Θεματικές συνεντεύξεις Μητσοτάκη εν όψει εκλογών - «Παράθυρο» για αύξηση κατώτερου μισθού, νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών

Θεματικές συνεντεύξεις Μητσοτάκη εν όψει εκλογών -...

Την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την οποία χαρακτήρισε...

Πέθανε το «παιδί του λαού» ο Νίκος Ξανθόπουλος σε ηλικία 89 ετών

Πέθανε το «παιδί του λαού» ο Νίκος Ξανθόπουλος σε...

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και στους θαυμαστές του...

Δίπλα στους προγόνους του στο Τατόι, ενταφιάστηκε χθες ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος -Πλήθος κόσμου έξω από την Μητρόπολη και υψηλές παρουσίες βασιλικών Οίκων της Ευρώπης

Δίπλα στους προγόνους του στο Τατόι, ενταφιάστηκε χθες...

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο τέως βασιλιάς...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...