ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γνωριμία με τα κρουστά στο σύγχρονο πολιτιστικό εργαστήρι «Χοροδράσεις» στην Αλεξάνδρεια

Γνωριμία με τα κρουστά στο σύγχρονο πολιτιστικό εργαστήρι «Χοροδράσεις» στην Αλεξάνδρεια

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα ο νέος χώρος πολιτισμού «ΧΟΡΟΔΡΑΣΕΙΣ» στην Αλεξάνδρεια, εγκαινιάζουν έναν νέο κύκλο πολιτιστικών δράσεων, με το πρώτο σεμινάριο «Γνωριμία με τον ήχο των κρουστών».

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Η δόνηση και ο ήχος των τυμπάνων λειτουργούν θεραπευτικά στην ψυχή και στο σώμα. Ο ρυθμός βοηθάει στον συντονισμό του σώματος και στην απελευθέρωση των συναισθημάτων. Απλά τραγούδια, μουσικά κομμάτια και διάφορα στυλ μουσικής προσαρμόζονται ώστε να συμβαδίζουν με τη διάθεση και τις αναπτυξιακές ανάγκες των συμμετεχόντων.

Η «Γνωριμία με τον ήχο των κρουστών»  είναι μια καινοτόμα ιδέα με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε άτομα όλων των ηλικιών μέσα από ρυθμούς, παιχνίδια και τραγούδια, σε συνδυασμό με τα κρουστά, να φτάσουν στο σημείο της αυτοέκφρασης και του αυτοσχεδιασμού.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα «Γνωριμία με τον ήχο των κρουστών»  απευθύνεται σε παιδιά και σε ενήλικες και διαρκεί 1 ώρα. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον μουσικό ταξίδι γεμάτο γνώση και ρυθμό για όλον τον κόσμο! Οι ενδιαφερόμενοι /ες δεν απαιτείται να έχουν προηγούμενη γνώση ή σχέση με τα μουσικά όργανα.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε τηλεφωνικά 6932620738, 6974580540

 Εισηγητής: Λευτέρης Αγγουριδάκης

Φωτ. Λευτέρης Αγγουριδάκης

Ο Λευτέρης Αγγουριδάκης γεννήθηκε στο ΑιγίνιοΠιερίας το 1957.  Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Θεσσαλονίκη από όπου πήρε το πτυχίο κρουστών στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και συνέχισε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών από όπου πήρε το δίπλωμα κρουστών με καθηγητή τον Σάββα Ζάννα.

Αναπτύσσοντας την τέχνη του σε μια ευρύτερη γκάμα κρουστών που ξεκινάει από το κλασικό drumset και επεκτείνεται σε πλήθος αυτοσχέδιων μικροκρουστών αλλά και σε βιμπράφωνο και σαντούρι, ενσωματώνει στη μουσική του ηχορυθμούς χρωματισμένους από την παραδοσιακή μουσική των λαών της μεσογείου, της Αφρικής και της Ασίας.

Ήταν μέλος του μουσικού σχήματος Διοτίμα, ιδρυτικό μέλοςτου “Κρουστόφωνου” και Ε.Ε.Μ.Ε. (Ελληνική Ενωση για την μουσική εκπαίδευση). Επίσης, ήταν μέλος του συγκροτήματος “Primavera en Salonika” που συνεργάστηκε με την Σαβίνα Γιαννάτου σε πολλές συναυλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Δίδαξε κρουστά σε ωδεία, σχολές και σε σεμινάρια.

Έχει εκδώσει την μέθοδο διδασκαλίας με τίτλο “Τα κρουστά στην ελληνική παραδοσιακή μουσική”. Είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΧΟΡΟΔΡΑΣΕΙΣ»

Στόχος του πολιτιστικού εργαστηρίου «Χοροδράσεις» είναι να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς των πολιτιστικών δρώμενων της Αλεξάνδρειας και της ευρύτερης περιοχής, ένα σημείο συλλογής και εκφοράς της τοπικής παράδοσης του τόπου αλλά και ένα σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων φίλων της παράδοσης.

Οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου «Χοροδράσεις», κύριος Αχιλλέας Τσιάρας και η σύζυγός του κυρία Γιούλη Δήμου, με την πολύχρονη και διακεκριμένη πορεία τους στη διδασκαλία παραδοσιακών χορών, αλλά και με την πορεία τριάντα χρόνων στη λαογραφική έρευνα μελέτη και καταγραφή, ιδιαίτερα της τοπικής παράδοσης του Ρουμλουκιού, που τους ακολουθεί, σας καλούν  στη «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΧΟ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΓΓΟΥΡΙΔΑΚΗ», στον νέο χώρο πολιτισμού της πόλης, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στις 7.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε τηλεφωνικά.

 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:

Πολιτιστικό εργαστήρι «Χοροδράσεις»

Διεύθυνση: Κομνηνού 16, Αλεξάνδρεια

Δείτε τις “Χοροδράσεις” στον χάρτη, εδώ:

https://goo.gl/maps/6211vtfjFJziyu348

Υπεύθυνοι: Αχιλλέας Τσιάρας, Γιούλη Δήμου

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  

6932620738, 6974580540

 

 

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

24 - 25 Σεπτεμβρίου στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών και τους Βασιλικούς Τάφους 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγών από την ΚΕΠΑ και την ΕΦΑ Ημαθίας, στους δρόμους του Μ. Αλεξάνδρου

24 - 25 Σεπτεμβρίου στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών...

Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του πρώτου και...

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου Μεγάλη συναυλία του Κωνσταντίνου Αργυρού στο γήπεδο της Βέροιας

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου Μεγάλη συναυλία του...

Η Box Art & Culture Productions σε συνεργασία με την Panik Records...

Έναρξη Μαθημάτων  στον Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου

Έναρξη Μαθημάτων στον Σύλλογο Ποντίων Μακροχωρίου

Τα χορευτικά τμήμα του Συλλόγου Ποντίων Μακροχωρίου...

“Heritages, Από το Άγιον Όρος στη Στράντζα»:  Επιστημονική ημερίδα στο Εθνογραφικό  Κέντρο Γιώργη Μελίκη

“Heritages, Από το Άγιον Όρος στη Στράντζα»: Επιστημονική...

Το ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΩΡΓΗ ΜΕΛΙΚΗ-ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ...

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ  Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου  «Στέγη ανοιχτή» για παρουσιάσεις Τμημάτων της ΚΕΠΑ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ...

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου...

Συνέντευξη Τύπου για τις εκδηλώσεις, αφιερωμένες στη μνήμη του Νίκου Καπετανίδη

Συνέντευξη Τύπου για τις εκδηλώσεις, αφιερωμένες στη...

Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν ο Δήμαρχος Βέροιας κ....

Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας Ξεκινούν οι πρόβες και οι δράσεις της νέας χρονιάς

Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας Ξεκινούν οι πρόβες και οι...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας αρχίζει και πάλι το...

Στις 29 Σεπτεμβρίου - Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με Rachmaninoff ο Παναγιώτης Τροχόπουλος

Στις 29 Σεπτεμβρίου - Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης...

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα εμφανιστεί στις 29...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...