Σε αδιέξοδη πορεία το χιονοδρομικό Σελίου. Σε παραίτηση οδηγείται ο πρόεδρος Ανδρέας Παντελίδης. Τι λένε οι υποψήφιοι;

Σε αδιέξοδη πορεία το χιονοδρομικό Σελίου. Σε παραίτηση οδηγείται ο πρόεδρος Ανδρέας Παντελίδης. Τι λένε οι υποψήφιοι;

Αδιέξοδη μοιάζει η κατάσταση στο χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου. Εκτός από την έλλειψη χιονιού, που σημαίνει μείωση επισκέψεων και πόρων, τα προβλήματα εντάθηκαν τα τελευταία χρόνια με την κρίση, σε βαθμό ο προϋπολογισμός που εγκρίνεται να είναι κάθε χρόνο μικρότερος και να μην υπάρχει δυνατότητα ουσιαστικής λειτουργίας του χιονοδρομικού. (Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο προϋπολογισμός για τον επόμενο χειμώνα υπολογίζεται γύρω στις 60.000 ευρώ, που δεν αρκεί ούτε για τα καύσιμα του κέντρου!)

Υπό το βάρος αυτής της αδιέξοδης και ψυχοφθόρας κατάστασης, ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου Ανδρέας Παντελίδης μιλά ευθέως για παραίτησή του από το δ.σ. πριν τη λήξη της θητείας του (Οκτώβριο), αφού δεν υπάρχει καμία στήριξη, αλλά και κανένας λόγος να διαιωνίζεται μια εικόνα που δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο στην πλήρη απαξίωση του πιο ιστορικού χιονοδρομικού κέντρου της χώρας.

Ασφαλώς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο Σελίου, από ένας πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης και καμάρι της περιοχής μας, έχει γίνει πλέον μια ανοικτή ‘πληγή’, που αιμορραγεί και δεν λέει να κλείσει. Το βέβαιο είναι ότι με τη σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει ως ‘εθνικό’. Ακούγονται ιδέες και προτάσεις για παραχώρησή του στον δήμο ή την περιφέρεια, που φυσικά η βιωσιμότητά τους πρέπει να εξεταστεί, αφού σε γειτονικά κέντρα ούτε αυτή η λύση είχε αποτελέσματα.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, ακόμη και φανατικοί πολέμιοι της ιδιωτικοποίησης του χιονοδρομικού Σελίου άρχισαν να εξετάζουν κι αυτή την εκδοχή.

Μήπως είναι καιρός να ακούσουμε τις θέσεις των υποψηφίων για το θέμα; Δημάρχων, περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών; Αναμένουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαβάστε στη

Διαβάστε στη "ΒΕΡΟΙΑ" που κυκλοφορεί 18/2

Σε σειρά αναμονής ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ...

ΕΜΕ Ημαθίας: Επιτυχόντες 79ου Διαγωνισμού

ΕΜΕ Ημαθίας: Επιτυχόντες 79ου Διαγωνισμού...

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε τα...

Συνάντηση του υποψήφιου Δήμαρχου Βέροιας Απ. Εμμανουηλίδη με μέλη του Επιμελητηρίου

Συνάντηση του υποψήφιου Δήμαρχου Βέροιας Απ....

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βεροίας Απόστολος Εμμανουηλίδης ...

Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπές από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας

Συνελήφθησαν 2 άτομα για κλοπές από το Τμήμα Ασφάλειας...

 Συνελήφθησαν χθες (15 Φεβρουαρίου 2019) το μεσημέρι σε...

Συλλυπητήριο μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη για τον ποδοσφαιριστή Χρήστο Πετρίδη

Συλλυπητήριο μήνυμα του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας...

Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στην οικογένεια...

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ  ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ -ΝΑΥΑΡΧΟΣ Π.Ν. (1871-1945)

ΜΟΡΦΕΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΡΟΣ ΙΖ - Ο...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογος  Κάποια...

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και η Μικτή Μανδολινάτα του Γυμνασίου Βέροιας (Δημιούργησαν τη Ρομαντική εποχή και την Εύηχη Βέροια)

Ο Φιλολογικός και Φιλαρμονικός Σύλλογος «Ελικών» και...

Γράφει ο  Παύλος ΠυρινόςΕισαγωγήΣύλλογοι, με διάφορες...

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια  το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα στη Βέροια το Περιφερειακό...

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου ενημερώνει ότι είναι για το σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου είναι σε πλήρη λειτουργία όλες οι πίστες και οι αναβατήρες...

Εκτροχιασμός τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό στο Πλατύ Ημαθίας.Σύμφωνα με ενημέρωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η αμαξοστοιχία 1591 εκτροχιάστηκε...

Σε σειρά αναμονής ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ - 1.000 ΠΕΡΙΠΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗΣήμερα το μεσημέρι η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Βέροια«Έπαιρνε...

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του 79ου Πανελλήνιου Μαθηματικού Διαγωνισμού «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» για μαθητές από Β΄ Γυμνασίου ως και Γ΄ Λυκείου, ο οποίος διεξήχθη το Σάββατο 19 ...