Κοσμοσυρροή στο βλάχικο γλέντι του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας

Κοσμοσυρροή στο βλάχικο γλέντι του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας

Με πολύ  μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, σε μια  κατάμεστη από  κόσμο,  αίθουσα  sala-elia,   ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, μετά από την αναγκαστική αναστολή δύο χρόνων λόγω των περιοριστικών μέτρων του covid 19. 

Η φετινή εκδήλωση είχε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα ως προς το είδος και το στυλ σε σχέση με ετήσιους χορούς προηγούμενων ετών και η επιλογή δικαίωσε τους διοργανωτές με την αθρόα συμμετοχή του κόσμου και κυρίως των νέων.


Τους  πολυάριθμους  φίλους και τα μέλη του συλλόγου  που συμμετείχαν στην όμορφη «βλάχικη βραδιά» χαιρέτισε,  αρχικά στην βλάχικη γλώσσα,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας κ. Γιάννης  Κύρτσος και τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους.


   Αναφέρθηκε ονομαστικά σε  όλους τους Χορηγούς που βοηθάνε εμπράκτως  στη συνέχιση του έργου του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, τους ευχαρίστησε  θερμά για τη συνδρομή, τη στήριξη και τη συνεισφορά τους.  Έκανε ιδιαίτερη αναφορά και αφιέρωσε τη βραδιά στον μεγάλο απόντα, τον μελωδικό ερμηνευτή των βλάχικων τραγουδιών Γιώργο Μανέκα ( το αηδόνι των Βλάχων).

 Τον χορό  άνοιξε το  εφηβικό τμήμα χορού υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Αντώνη Κελεπούρη, φορώντας τις  παραδοσιακές φορεσιές,  και ακολούθησε γλέντι με μαζική συμμετοχή του κόσμου, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Η ενεργή συμμετοχή νεότερων ηλικιακά παρισταμένων ήταν μεγάλη, γεγονός που αποδεικνύει ότι  ο βλάχικος πολιτισμός και η βλάχικη παράδοση περνάνε στις επόμενες γενιές. 

Οι μελωδίες και τα  βλάχικα τραγούδια της ορχήστρας του Δημήτρη Παράσχου και Φώτη Καραβιώτη ξεσήκωσαν  τον κόσμο και η διασκέδαση κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες αφήνοντας σε όλους άριστες εντυπώσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλος Απόστολος, ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Μπαρτζώκας Αναστάσιος, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης Κωνσταντίνος, οι Αντιδήμαρχοι: Παπαδόπουλος Βασίλειος, Τζήμα Συρμούλα, Τσαχουρίδης Αλέξανδρος, Γρηγοριάδης Καλλίστρατος, Τσιφλίδης Ηλίας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ.κ. Διαμάντης Στέργιος( Πρόεδρος ΔΕΥΑΒ), Κορωνάς Θεόφιλος και Γουλτίδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της ΑΝ. ΗΜΑ Τεληγιαννίδης  Θεόφιλος, ο Πρόεδρος του Μεγάλου Μερά Σελίου  Πιτούλιας Γεώργιος και η Πρόεδρος του Ομίλου Προστασίας Παιδιού Αικατερίνη Γαλίκα.

Επίσης παρέστησαν: ως αντιπρόσωποι  της ΠΟΠΣΒ οι Δαρδακούλης Γεώργιος,  Τζιμουρίκου Αρχοντούλα 

και Αντιπροσωπείες από: τον Σύλλογο Βλάχων Νάουσας, τον Σύλλογο Περιβολιωτών «Το παλιό Σκιλίτσι», τον Σύλλογο Περιβολιωτών Θεσσαλονίκης «η Πίνδος», τον Σύλλογο Σαμαριναίων Κοζάνης και τον Σύλλογο νέων Νεοκάστρου.

Και όπως κάθε χρόνο στο Χορό των Βλάχων  δεν έλειψαν οι προσφορές  για τη «λαχειοφόρο αγορά» από Εμπορικά Καταστήματα και Επιχειρήσεις, τυροκόμους και κτηνοτρόφους, από  πολλούς επαγγελματίες, και φίλους  της Βεροιώτικης Κοινωνίας. 

Το Δ/Σ του Συλλόγου ευχαριστεί τους μεγάλους Χορηγούς που συνέβαλαν οικονομικά  και συντέλεσαν στην επιτυχία του χορού και σας προσκαλεί  στην επόμενη εκδήλωση του συλλόγου μας, στις  24 Φεβρουαρίου,   στο καθιερωμένο  έθιμο των Καπεταναίων.  

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΥΡΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                               ΤΣΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ανθοέκθεση στον πεζόδρομο Πλατέος

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού...

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε εκδήλωση στην Βέροια

Πρόσκληση της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος σε...

Η ομάδα γυναικών Βέροιας, μέλος της Ομοσπονδίας...

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η παρουσίαση του βιβλίου «Ο πόλεμος των κάστρων!» της Εύας Ιεροπούλου

Το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Βιβλιοθήκη Βέροιας η...

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και οι εκδόσεις ...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την 25η Μαρτίου

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας στην εκδήλωση της...

Το Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας συμμετείχε το Σάββατο...

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου Γυμνασίου Βέροιας «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ: Ενημερωτική εκδήλωση του 2ου...

Η Εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών χαρίζει νέα ελπίδα...

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821

7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας - Εκδήλωση αφιερωμένη...

Το Σάββατο 16-3-2024 στις 18.30 πραγματοποιήθηκε στην ...

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC FESTIVAL

ΚΕΠΑ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΙΙ ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ - Διακρίσεις στο BCC...

Στο  Balkan Classic Contemporary Festival στο Μέγαρο Μουσικής...

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου:  Το έργο

Με 2 παραστάσεις την Κυριακή 31 Μαρτίου: Το έργο "Μας...

Θεατρική Παράσταση με το έργο "Μας χωρίζει μια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...