Διαχείριση απορριμμάτων στον ΣΜΑ και βιολογικός, ανέβασαν τους τόνους στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Διαχείριση απορριμμάτων στον ΣΜΑ και βιολογικός, ανέβασαν τους τόνους στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας

Η διαχείριση και το «θάψιμο απορριμμάτων στον ΣΜΑ» που κατήγγειλε με δημοσιεύσεις του ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Θεοδωρίδης, βρέθηκε μεταξύ των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Τετάρτης, με ερώτηση, αρχικά, του Δημ. Τσανακτσίδη για το θέμα. Ακολούθησε σύντομη αναφορά του κ. Θ. Θεοδωρίδη, ο οποίος απευθυνόμενος στον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Β. Παπαδόπουλο, εκτίμησε ότι δεν έχει γίνει ακόμα αντιληπτό από την δημοτική Αρχή τι έρχεται με τη διαχείριση των απορριμμάτων. «Μέχρι τώρα ξεθάφτηκαν 15 φορτηγά με 25 τόνους το καθένα κι ακόμα δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία, αυτό λέει τα πάντα. Έγινε περίγελο ο δήμος μέσω ΦΟΔΣΑ και αναρωτιέμαι πως θα πείσετε τους πολίτες να συμμετέχουν στην πρωτογενή ανακύκλωση. Τι θα κάνετε από δω και πέρα με τους ΧΑΔΑ στα όρια του δήμου; Θα έχει ενδιαφέρον τι θα λέτε προεκλογικά για το θέμα», είπε ο κ. Θεοδωρίδης, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι τα απορρίμματα δεν ξεθάβονται αλλά μεταφέρονται και δεν πρόκειται για ΧΑΔΑ αλλά για ταφή.

Παίρνοντας τον λόγο, ο δήμαρχος Κ. Βοργιαζίδης, τόνισε: «Ο κ. Παπαδόπουλος με τη δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια έχει καταφέρει να πείσει τον κόσμο, σε αντίθεση με σας. Τα υπόλοιπα που λέτε θα τα δούμε γιατί και οι υπηρεσίες πήγαν και θα πάνε στον ΣΜΑ και θα καταδειχθεί αν ήταν σκουπίδια όπως λέτε. Θα τα δούμε όλα στην πορεία».

«Χώμα σε 70% περίπου, πέτρες, τσιμέντα, έπιπλα ακόμα και καναπέδες με αφρολέξ και υφάσματα και λίγα σπασμένα και περίσσια είναι τα σκουπίδια που υπάρχουν στον ΣΜΑ, υλικά που δεν τα αφήνουμε στο δρόμο όπως συμβαίνει σε πολλούς άλλους δήμους, που μαζεύουμε από γειτονιές, ενώ είχαμε επαφή και με τον ΦΟΔΣΑ. Η διαχείρισή τους είναι δύσκολη λόγω και της βλάβης στο σπαστήρα και τώρα ήρθε η ώρα να απομακρυνθούν. Δεν είναι σκουπίδια με την έννοια που γνωρίζει ο κόσμος, αλλά τα υλικά που ανέφερα», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Β. Παπαδόπουλος.

Απαντώντας σε ερωτήματα για αυθαίρετη ρίψη μπαζών, διάφορων υλικών και απορριμμάτων στη περιοχή και τις όχθες του Αλιάκμονα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «στους χώρους αυτούς που πάει ο κάθε ανεύθυνος και ανεγκέφαλος και πετάει ότι θέλει, είναι απαράδεκτη νοοτροπία καθότι ο δήμος ενημερώνει συνέχεια ότι πρέπει να επικοινωνούν μαζί μας και να πάμε με ραντεβού να τα μαζέψουμε αφού τα έχουν ξεχωρίσει, να τα μεταφέρουμε και να τα διαχειριστούμε. Είναι αυθαίρετο όλο αυτό και όποιον τον πιάσουν θα έχει τις συνέπειες του νόμου».

Ειδική συνεδρίαση για Βιολογικό

– Αρνείται να παραστεί ο εργολάβος

Στην έναρξη της συνεδρίασης μπήκε και το ζήτημα του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΒ, για το οποίο ζητήθηκε και αποφασίστηκε τελικά να γίνει μια ξεχωριστή συνεδρίαση. Ωστόσο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, Στέργιος Διαμάντης, ενημέρωσε το Σώμα, ότι ο εργολάβος Γιώργος Γκανάτσιος που διαχειρίζεται μαζί με τον γιό του Ανδρέα την επεξεργασία των λυμάτων με δική του μέθοδο, δεν διατίθεται να παρουσιαστεί ξανά στο δημοτικό συμβούλιο διότι έχει ήδη δώσει σε προηγούμενες συνεδριάσεις τις εξηγήσεις του, όπως λέει. Κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του δημάρχου που τόνισε ότι ο εργολάβος έχει υποχρέωση να έρχεται στο συμβούλιο, όσες φορές χρειαστεί.

Ερωτήσεις και απαντήσεις για θέματα πολιτών και Δήμου

Μεταξύ άλλων: Για την κατάσταση του δρόμου στο χωριό Χαράδρα που τόσα χρόνια δεν αποκαθίσταται, ρώτησε ο Παύλος Παυλίδης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος παραδέχτηκε ότι ο δρόμος είναι όντως χάλια και είναι θέμα χρόνου η αποκατάστασή του.

Σε ερώτημα Παυλίδη επίσης, για το γήπεδο beach volley στο ΔΑΚ και για την πόρτα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, ο Λάζαρος Ασλανίδης απάντησε ότι είναι έτοιμο και εφόσον βρεθεί προσωπικό τότε μπορεί να παραχωρηθεί και να λειτουργήσει, ενώ η πόρτα του ΔΑΚ έχει αντικατασταθεί.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος της ΛΑΣ ευχαρίστησε τους πολίτες για τη μεγάλη βοήθεια που συγκεντρώθηκε για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας και εξέφρασε την συμπαράστασή του στη διαμαρτυρία υγειονομικών και καλλιτεχνών.

Μία πρόταση του Τάσου Βασιλειάδη για τη δημιουργία θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων για την αποκατάσταση ασθενών, με χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης έφερε στο Σώμα ο Γιώργος Γουλτίδης, ενώ μια αναφορά στους κυκλικούς κόμβους του Προμηθέα όπου δημιουργούνται τσιμεντένιες ράμπες, έκανε ο Βασίλης Στεφανόπουλος εκτιμώντας ότι είναι καλύτερο και πιο ακίνδυνο, να κατέβει το κράσπεδο.

Ο Κυριάκος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε σε ένα αίτημα που κατέθεσε προ καιρού ώστε να του δοθούν το σύνολο των πιστώσεων για τις προμήθειες κάδων και άλλων κατασκευών απορριμμάτων, τα οποία δεν έχουν ακόμα δοθεί από τον Δήμο, όπως είπε και διαφώνησε με την σύμβαση για την παραχώρηση των παλιών δικαστηρίων, επισημαίνοντας την δυσκολία χρηματοδότησης για την αποκατάστασή του και την επιστροφή του κτιρίου σε 25 χρόνια.

Ο αντιδήμαρχος Αλ. Τσαχουρίδης απαντώντας και σε άλλες σχετικές ερωτήσεις, ανέφερε ότι το τίμημα των 1.700 ευρώ ως ετήσιο ενοίκιο για τα παλιά δικαστήρια είναι εντελώς συμβολικό και τα χρήματα της αποκατάστασης θα αποσβεστούν από την 25ετή χρήση του ενώ παράλληλα θα γίνει και αναμόρφωση της πλατείας.

Ο Θανάσης Δέλλας ενημέρωσε ότι το Μάρτιο και τον Απρίλιο το ΚΑΠΑ έχει πλούσια αθλητική δραστηριότητα με εκδηλώσεις και μεγάλα τουρνουά που προσδοκούν να φέρουν πολύ κόσμο στην πόλη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Διαμάντης ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι προβλέπεται να ξεκινήσει το έργο αποχέτευσης Αγίου Γεωργίου, Τριλόφου, Αγίας Μαρίνας.

Τέλος, για την παρουσία του δήμου στην εκδήλωση παρουσίασης του μουσείου των Αιγών στην Αθήνα αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ασλανίδης καθώς και στις συνεργασίες με πολιτιστικούς φορείς και συλλόγους για τις αποκριάτικες διοργανώσεις του τριήμερου της Αποκριάς.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Για πρώτη φορά η ακολουθία των εγκωμίων του Αγίου Λουκά του Ιατρού την Κυριακή  11 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ.

Για πρώτη φορά η ακολουθία των εγκωμίων του Αγίου...

στην Παναγία ΔοβράΓια πρώτη φορά στην Ιερά Μονή της...

Προς τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Πρόταση του Δήμου Βέροιας για την δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας, συνολικού μήκους 350 χλμ

Προς τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και...

Ένα οργανωμένο δίκτυο μονοπατιών που θα αποτελέσει...

Η Λίνα Τουπεκτσή δίπλα στους παραγωγούς κερασιών: Αναγκαιότητα ο εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ

Η Λίνα Τουπεκτσή δίπλα στους παραγωγούς κερασιών:...

Η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λίνα...

Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. στη Βέροια: Ορκωμοσία και επίδοση ξιφών σε 29 νέους Υπαστυνόμους

Στη Σχολή Μετεκπαίδευσης της ΕΛ.ΑΣ. στη Βέροια:...

Από τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής...

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Δεν σταματάμε ούτε μέρα!

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Δεν σταματάμε ούτε μέρα!

«Δεν σταματάμε ούτε μέρα! Κανένας εφησυχασμός στον...

5η Ιατρική Εβδομάδα του Αγίου Λουκά του Ιατρού Ολοκληρώθηκε η ημερίδα: «Φροντίδα Υγείας, Παρελθόν – Παρόν – Μέλλον»

5η Ιατρική Εβδομάδα του Αγίου Λουκά του Ιατρού...

Στο πλαίσιο της «5ης Ιατρικής Εβδομάδας του Αγίου...

Κυριακή της Πεντηκοστής και Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στο Σέλι

Κυριακή της Πεντηκοστής και Δευτέρα του Αγίου...

Παρουσία αρκετών κατοίκων του Σελίου γιορτάστηκε η...

Τάσος Μπαρτζώκας: «Σε διαρκή επαφή με αγρότες και ΕΛΓΑ για τις ζημίες στη σπορά βαμβακιού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις»

Τάσος Μπαρτζώκας: «Σε διαρκή επαφή με αγρότες και ΕΛΓΑ...

Οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου τριημέρου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Στ. Κύρτσιος και Ν. Κακαφίκας στο ΛΑΟ: Μας κάνουν πόλεμο, στηρίζουν τα σούπερ μάρκετ, παρεμβαίνουν στις τιμές…Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ένταξης των...

Σε εξέλιξη αυτή την στιγμή φωτιά που εκδηλώθηκε πριν λίγα λεπτά (στις 15.30) σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Σμύρνης (κάτω από Βίλα Βικέλα). Υπήρξε άμεση  κινητοποίηση της Π.Υ. Βεροιας που επιχειρεί αυτή την...

Του Χρήστου ΜπλατσιώτηΠριν από 176 χρόνια τέτοια εποχή, μεταξύ Ιανουάριου και Φεβρουάριου του 1847, εξελίχθηκε μεταξύ του τότε Βασιλείου της Ελλάδας και της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, μια ιδιαίτερα έντονη...

Τον απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το 2022 παρουσίασαν στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (στις 30-01-2023), ο Περιφερειάρχης Κεντρικής...