ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος εργαζομένων της Hellenic Train: «Οι αρμόδιοι υπουργοί από το 2000 και μετά, ας κάνουν την αυτοκριτική τους»

Πρόεδρος εργαζομένων της Hellenic Train: «Οι αρμόδιοι υπουργοί από το 2000 και μετά, ας κάνουν την αυτοκριτική τους»

-Γ.Γ Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών: «Το σύστημα είναι τυφλό»

«Στο ταξίδι αυτό έγινε ένα σημαντικό λάθος» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νικόλαος Λάζου, Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στην Hellenic Train, για το δυστύχημα στα Τέμπη μιλώντας στην ΕΡΤ. Ωστόσο απέφυγε να επεκταθεί περαιτέρω λέγοντας πως «ας το διερευνήσουν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές μαζί με την Hellenic train και τον ΟΣΕ και να βγάλουν τα πορίσματα»

«Η Hellenid Train είναι μία εταιρεία Μεταφορών. Στην κυριότητά της έχει μόνο τα καινούρια τρένα, “τα βέλη”. Όλο το υπόλοιπο τροχαίο υλικό, όπως οι συρμοί, ανήκουν στο ελληνικό κράτος, στη ΓΑΙΑΟΣΕ και από εκεί τα νοικιάζει η Hellenic Train» διευκρίνισε. Και τόνισε «αυτή τη στιγμή λειτουργούν 4-5 εταιρείες διαφορετικές μεταξύ τους. Εμείς φωνάζαμε ενιαίος δημόσιος σιδηρόδρομος»

«Για μας είναι λυπηρό να βγάζει ο καθένας πορίσματα για το ποιός φταίει πάνω στις πλάτες των συγγενών όπως και να μαλώνουν τα κόμματα. Φταίνε όλοι από το 2000 και μετά. Όλοι οι υπουργοί υποδομών και μεταφορών από τότε μέχρι σήμερα πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να κάνουν την αυτοκριτική τους» υπογράμμισε.

Ταυτόχρονα σημείωσε «Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι λοιδορηθήκαμε ακόμα και από τα Μέσα Ενημέρωσης όταν βγαίναμε σε απεργίες – μας έλεγαν τεμπέληδες – ενώ εμείς βγαίναμε για την ασφάλεια κυκλοφορίας. Για να έχουμε έναν αξιόπιστο σιδηρόδρομο σε μία ευρωπαϊκή χώρα»

«Το αίτημα των απεργιών μας ήταν ασφάλεια στους σιδηρόδρομους» σημείωσε και υποστήριξε ότι «το 2010 ο νόμος Ρέππα 3899, κατέστρεψε στην ουσία τον ελληνικό σιδηρόδρομο και τον διαμέλισε με το πρόσχημα ότι ο ΟΣΕ τότε χρωστούσε 10 δισεκατομμύρια. Το αφήγημα αυτό κατέπεσε. Δεν τα χρωστούσε ο ΟΣΕ, αλλά το ελληνικό κράτος. Έδιωξαν τότε 2.500 έμπειρους συναδέλφους μου».

Συγκεκριμένα ανέφερε στην ΕΡΤ, οτι στις απεργίες τους ζητούσαν «Να ολοκληρωθεί το σύστημα ασφάλειας βάσει των προδιαγραφών που ξεκίνησε το 2000. Έγινε διπλή γραμμή αλλά δεν μπήκαν τα ανάλογα συστήματα ασφάλειας όπως το ETCS» γι΄αυτό όπως υποστήριξε φταίνε «και οι διαγωνισμοί και τελείωναν οι συμβάσεις τους και έπρεπε να ξαναγίνουν κι άλλες» Το αίτημα των σιδηροδρομικών είναι «να ολοκληρωθεί το σύστημα ασφαλείας βάσει των προδιαγραφών»

«Αυτό όμως όλα τα ερωτήματα πρέπει να τα απαντήσουν οι υπουργοί Μεταφορών διαχρονικά της ελληνικής Βουλής που πέρασαν από την Ελλάδα» τόνισε.

Γ.Γ Ομοσπονδίας

Σιδηροδρομικών: Το

σύστημα είναι τυφλό

Ζητάμε η έρευνα για το δυστύχημα στα Τέμπη να μην σταματήσει μόνο στις ευθύνες του σταθμάρχη, σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Τζαμπαζλής, Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ανέφερε, πως «μόνο ένας τρόπος υπήρχε να αποφευχθεί. Αν για κάποιο λόγο έβαζε ο Θεός το χέρι του κι έπαιρνε τηλέφωνο ο ένας μηχανοδηγός τον άλλον. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος, το σύστημα ήταν τυφλό».

Όπως ανέφερε «το ότι δεν υπήρχαν συστήματα τηλεδιοίκησης και τα έργα ασφάλειας δεν ήταν ολοκληρωμένα, το γνώριζε ο ΟΣΕ, η Hellenic Train, η ΕΡΓΟΣΕ». Όπως υπογράμμισε «το μόνο που μπορώ να πω ταπεινά απέναντι στους νεκρούς είναι ότι φωνάζαμε, το λέγαμε»

«Κάναμε απεργία οι σιδηροδρομικοί για την ασφάλεια, πηγαίναμε στα δικαστήρια και η απεργία έπεφτε σαν παράνομη και καταχρηστική. Αν συνεχίζαμε να μιλάμε μας λέγανε πως είμαστε συντεχνία» ανέφερε και υπογράμμισε πως βασικό μέλημα όλων στον κλάδο ήταν να εκσυγχρονιστεί ο σιδηρόδρομος, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει ούτε ένας σιδηροδρομικός που να μην το επιθυμεί.

Μόνο στους μικρούς σταθμούς, όπως αυτός των Νέων Πόρων υπήρχε ένας μόνο σταθμάρχης το 2.000 σημείωσε. «Όταν μιλάμε για το 2000 μιλάμε για 14000 εργαζόμενους, που σημαίνει ότι ο κάθε σταθμός ανά 5-7 χλμ. υπήρχε σταθμάρχης. Δηλαδή στα χρόνια εκείνα όπου πήγαινε το τρένο δημιουργούσε ανάπτυξη. Όλα αυτά ήταν επανδρωμένα» είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν συμβατική υποχρέωση της χώρας να βάλει τηλεδιοίκηση στα τρένα, να εκσυγχρονίσει το δίκτυό της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004» ανέφερε, ωστόσο επισήμανε ότι «Τα τότε συστήματα είναι ξεπερασμένα» και υπογράμμισε.

«Θέλουμε να φύγουμε από το ανθρώπινο λάθος και να βάλουμε την τεχνολογία στο πεδίο. Μέχρι το 2010 υπήρχε τηλεδιοίκηση. Μετά το 2010 από τότε που μπήκαμε στο μνημόνιο ο ΟΣΕ εγκαταλείφθηκε. Άρχισε να ξηλώνεται. Άρχισαν να πέφτουν όλα. Είχαμε αποχωρήσεις συναδέλφων. Αποχώρησαν 5.000, μείναμε λιγότεροι»

«Φτάσαμε σε ένα σημείο που η ΕΕ άρχισε να μας πιέζει ότι ξέρετε εμείς σας δίνουμε χρήματα κι εσείς δεν κάνετε τίποτα. Δόθηκε το κομμάτι τηλεδιοίκησης μεταξύ Δομοκού-Τειθωρέας. Το κομμάτι Λάρισα-Πλατύ είναι τυφλό» πρόσθεσε.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

15-16 Σεπτεμβρίου 2024 στο Παρίσι : Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή στη διεθνή έκθεση  “GOURMET SELECTION 2024”

15-16 Σεπτεμβρίου 2024 στο Παρίσι : Πρόσκληση εκδήλωσης...

         Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το...

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας  επικεφαλής εταίρος του έργου “DeepTechValleys” για την τεχνολογική καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Ένωση  - Διοργάνωσε την εναρκτήρια συνάντηση εταίρων στη Θεσσαλονίκη

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής...

          Την εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του...

Η ακρίβεια στις προτεραιότητες του Υπ. Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκος: Σειρά συναντήσεων με φορείς της αγοράς για έλεγχο τιμών και πληθωρισμού - «Η ισχύς εν τη ενώσει…Η συνεχιζόμενη ακρίβεια υπονομεύει  την κοινωνική συνοχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός

Η ακρίβεια στις προτεραιότητες του Υπ. Ανάπτυξης Τ....

Έκκληση στις επιχειρήσεις «να βάλουν πλάτη» για να...

Αύριο Πέμπτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ

Αύριο Πέμπτη ξεκινούν οι αιτήσεις για τους 27...

Αύριο, Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 18:00, ξεκινά η...

ΥΠΟΙΚ: Αλλαγές στο Υπερταμείο, με απορρόφηση των ΤΑΙΠΕΔ και ΤΧΣ Τι περιλαμβάνουν οι 4 άξονες της αναδιάρθρωσης

ΥΠΟΙΚ: Αλλαγές στο Υπερταμείο, με απορρόφηση των...

Σε τέσσερις άξονες θα κινηθεί το υπουργείο Εθνικής...

Ν. Ανδρουλάκης: «Όλα θα γίνουν σύμφωνα με τις θεσμικές λειτουργίες του κόμματος…Δεν θα δεχτώ ρεσάλτα κι εκβιασμούς»

Ν. Ανδρουλάκης: «Όλα θα γίνουν σύμφωνα με τις θεσμικές...

Το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση εντός κι εκτός του...

Υπουργός Εσωτερικών: Χρειάζεται ισχυρή Αυτοδιοίκηση, για πιο  σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος  -Συνάντηση χθες στην Περιφέρεια, μεταξύ Θοδωρή Λιβάνιου, Κώστα Γκιουλέκα και Απ. Τζιτζικώστα

Υπουργός Εσωτερικών: Χρειάζεται ισχυρή Αυτοδιοίκηση,...

Θέματα της Αυτοδιοίκησης και της Δημόσιας Διοίκησης...

Πόσο μακριά από την  πραγματικότητα είναι τα κόμματα;

Πόσο μακριά από την πραγματικότητα είναι τα κόμματα;

 Του Γιάννη ΜαγκριώτηΟ Πρωθυπουργός, στην πρώτη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...