Τους 10 πυλώνες διοίκησης του δήμου Βέροιας παρουσίασε στα τοπικά ΜΜΕ ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς

Τους 10 πυλώνες διοίκησης του δήμου Βέροιας παρουσίασε στα τοπικά ΜΜΕ ο υποψήφιος δήμαρχος Θεόφιλος Κορωνάς

Στην συνάντηση που είχε ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς με τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, το βράδυ της Τρίτης(18/4) στο εστιατόριο ‘Olive’, παρουσίασε τους δέκα πυλώνες για την διοίκηση του δήμου Βέροιας. Ο κ. Κορωνάς υπογράμμισε ότι ο δήμος χρειάζεται μια αλλαγή κλίματος, μια επανεκκίνηση και μια «Νέα Εποχή-αλλάΖΟΥΜΕ», όπως είναι ο τίτλος του συνδυασμού του. Ως πρώτη προτεραιότητα της διοίκησης, ο υποψήφιος δήμαρχος περιέγραψε ένα πραγματικό επιχειρησιακό σχέδιο μέσα στο πρώτο εξάμηνο, βασισμένο στα πραγματικά δεδομένα, ώστε να ξαναβγεί ο δήμος Βέροιας μπροστά. Μεταξύ άλλων ο κ. Κορωνάς έθεσε ως στόχο της διεκδίκηση από τον δήμο της «επιστροφής» πανεπιστημιακής σχολής, είτε προπτυχιακού, είτε μεταπτυχιακού(που είναι και πιο εύκολο, όπως ανέφερε) τμήματος, και στέγασής του στο Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο, αξιοποιώντας παράλληλα προς μελέτη από τους μελλοντικούς φοιτητές του αρχείου Μουτσόπουλου και του υλικού από το Μουσείο Εκπαίδευσης Τσολάκη. «Αυτός είναι ένας τρόπος να ζωντανέψει η πλατεία Ωρολογίου και το τμήμα της πόλης πάνω από το δημαρχείο που συνεχώς φθίνει εμπορικά και παρακμάζει», υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Επίσης μεταξύ των σχεδίων του για την ανάπτυξη της πόλης και των δημοτών, μίλησε για την ανάγκη για στήριξη των νέων επαγγελματιών και των νεοφυών επιχειρήσεων. Μάλιστα πρότεινε την Παλιά Δημοτική Αγορά, που ανέφερε ότι δεν αξιοποιείται όπως θα έπρεπε, για να στεγαστεί ένα κέντρο νεοφυών επιχειρήσεων, να παραχωρηθούν δηλαδή από τον δήμο επιπλωμένα και εξοπλισμένα γραφεία σε νεοφυείς επιχειρήσεις για να μπορέσουν να αναπτυχθούν.

Ανάμεσα στα αναπτυξιακά σχέδια για την πόλη επανέφερε την ιδέα του OPEN MALL, την διαμόρφωση δηλαδή της πεζοδρομημένης Αγοράς σε ένα ανοιχτό εμπορικό κέντρο, που θα γίνει πόλος έλξης όχι μόνο για τους δημότες μας, αλλά και για επισκέπτες εκτός νομού.

Αναφορικά για το ψηφοδέλτιό του, ο κ. Κορωνάς ανέφερε ότι θα είναι πολυσυλλεκτικό και από όλους τους πολιτικούς χώρους. Σε ερώτημα του «ΛΑΟΥ» για το κομματικό πρόσημο της υποψηφιότητάς του ξεκαθάρισε ότι «Το ψηφοδέλτιο το κάνω εγώ, δεν μου επιβάλλει κανείς υποψήφιους», ωστόσο επιθυμεί την πολιτική στήριξη των κομμάτων και γι’ αυτό θα συναντήσει όλες τις νομαρχιακές επιτροπές κομμάτων, αλλά και συλλόγους, φορείς, για να αφουγκραστεί τους πάντες.

Σε ερώτημα επίσης του «ΛΑΟΥ» τι απαντά σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι έχει διαγράψει μια μακρά πορεία στην αυτοδιοίκηση και ίσως δεν έχει πλέον να προσφέρει, ο κ. Κορωνάς έκανε μια σύντομη αναφορά στο αναπτυξιακό έργο που δημιούργησε σε όποιες θέσεις ευθύνης υπηρέτησε στον δήμο Βέροιας και αυτό που παρέδιδε κάθε φορά στον επόμενο. Σε εκείνο το σημείο όμως επεσήμανε ότι την πραγματική εξουσία και διοίκηση ασκεί ο δήμαρχος που στην περίπτωση του νυν δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη δεν είχε την βούληση να συνεχισθεί αυτή η αναπτυξιακή πορεία σε πολλούς τομείς του δήμου, κάτι που θέλει να πράξει ο κ. Κορωνάς αναλαμβάνοντας την διοίκηση του δήμου.

ΠΥΛΩΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

1. Διαφάνεια-Συμμετοχή. Με διαβουλεύσεις και δημοψηφίσματα στα κρίσιμα θέματα.

2. Περιβάλλον. Με αποκατάσταση π.χ. του βιολογικού καθαρισμού της ΔΕΥΑΒ.

3. Ανάπτυξη-Υποδομές. Με μεγάλο στοίχημα της ανάπτυξη-ανάδειξη της Κοίτης του Τριποτάμου, φράγματα κ.λπ. «Δεν χωρούν προσωπικές έχθρες και φιλονικίες. Στα συρτάρια του δήμου παραμένει η μελέτη του Τριποτάμου, λόγω των κακών σχέσεων με την Π.Ε. Ημαθίας» υπογράμμισε. Περιβαλλοντικό πάρκο στον χώρο που ρίχνουν τον Σταυρό, με εποχικές εκθέσεις, πάρκα κ.ά.

4. Κοινωνική Πολιτική. Δήλωσε περήφανος για το έργο του στον τομέα, με τη συστέγαση όλων των δομών στον χώρο των πρώην Σφαγείων. Ανέφερε νέες ιδέες για τον θεσμό της κοινωνικής αναδοχής, κοινωνικά τιμολόγια σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού κ.ά.

5. Παιδεία-Νεολαία. Καλλιτεχνικές αίθουσες στα σχολεία, στέγη για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα (π.χ. στην παλιά δημοτική αγορά), νέα πανεπιστημιακά τμήματα, μεταπτυχιακά στο παλιό δικαστικό. «Το κομμάτι της πόλης από το δημαρχείο και πάνω παρακμάζει. Χρειάζεται τονωτικές ενέσεις με έμμεσο τρόπο» τόνισε.

6. Αθλητισμός. Αθλητικές-πολιτιστικές διοργανώσεις μια φορά τον μήνα. Ανοικτό κολυμβητήριο στο ΔΑΚ ‘Δημήτριος Βικέλας’ («το κλειστό κολυμβητήριο με την παλιά μελέτη δεν πρόκειται να γίνει ποτέ»), ώστε να γίνει ένα πλήρες αθλητικό κέντρο δίπλα στον κόμβο της Εγνατίας, όταν ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας.

7. Λειτουργικότητα πόλης-δήμου. Νέος οργανισμός λειτουργίας, με παρουσία γενικού διευθυντή.

8. Χωριά-Γειτονιές. Μικρά δημαρχεία στις πρωτεύουσες των καποδιστριακών δήμων, με παρουσία δημάρχου-αντιδημάρχων μια φορά την εβδομάδα. Στελέχωση τοπικών κοινοτήτων.

9. Πολιτισμός-Τουρισμός. Ισχυρές δημοτικές επιχειρήσεις, πολιτιστικό καλεντάρι, διαδρομές, δράσεις.

10. Εμπόριο. Διεκδίκηση του Open Mall, που ταιριάζει στην ταυτότητα της πόλης και του συνδυασμού.

Ζήσης Μιχ. Πατσίκας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 14/7 έως 18/7/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Έφυγε από τη ζωή η Παρθένα Κυρικλίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Παρθένα Κυρικλίδου σε ηλικία 87 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024...

«Έφυγε» σε ηλικία 84 ετών ο Θόδωρος Πολυχρονιάδης

«Έφυγε» σε ηλικία 84 ετών ο Θόδωρος Πολυχρονιάδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, ο γνωστός γιατρός της...

Κάλεσμα για  ορθολογική χρήση  του νερού από τους  κατοίκους της Μελίκης

Κάλεσμα για ορθολογική χρήση του νερού από τους ...

Αγαπητοί μου συμπολίτες,οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες...

Η εξάλειψη της μάστιγας   των ναρκωτικών ως κυρίαρχη κοινωνική απαίτηση

Η εξάλειψη της μάστιγας των ναρκωτικών ως κυρίαρχη...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΗ  πρόσφατη μετεκλογική...

Αιτήσεις για τους Βρεφικούς, Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΔΑΠ του Δήμου Αλεξάνδρειας

Αιτήσεις για τους Βρεφικούς, Παιδικούς Σταθμούς και τα...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας μέσω του Τμήματος Προσχολικής...

Τα λείψανα των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην Πατρίδα Βέροιας (21-29 Ιουλίου 2024)

Τα λείψανα των Αγ. Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην...

Στο πλαίσιο του εορτασμού της πολιούχου της Πατρίδος...

Στο Δημαρχείο Νάουσας,  μέλη Σχολής Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών από την Αυστραλία

Στο Δημαρχείο Νάουσας, μέλη Σχολής Εκμάθησης...

Μέλη της Σχολής Εκμάθησης Παραδοσιακών Χορών «MANASIS»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...