Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ 21ης ΜΑΙΟΥ : ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ 21ης ΜΑΙΟΥ : ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Γράφει ο

Νίκος Λυσίτσας*

Στο κατώφλι του εκλογικού τμήματος ο πολίτης καλείται να απαντήσει, με την ψήφο του,σε ένα κρίσιμο ερώτημα ,τόσο για τον ίδιο προσωπικά,όσο και για την κοινωνία μέσα στην οποία ζει, σε ποιον θα εμπιστευθεί το πηδάλιο της διακυβέρνησης της Χώρας για την επόμενη τετραετία;

Την προτίμησή του την διεκδικούν κομματικοί σχηματισμοί,που ο καθένας προβάλλει την ιστορία του,τα πεπραγμένα και τις δυνατότητές του,τις προτάσεις και το πρόγραμμά του.Κυρίως, όμως, προβάλλει τον αρχηγό του,στο πρόσωπο του οποίου απευθύνεται η επιλογή,η αποδοχή ή η απόρριψη,του ψηφοφόρου.Γιατί, πέρα από τα προγράμματα(που,αναμφίβολα,συντελούν στην διαμόρφωση της κρίσης των πολιτών),και πέρα από τις εξαγγελίες των κομμάτων(που,οπωσδήποτε,επηρεάζουν τις συνθήκες της προεκλογικής ατμόσφαιρας),ο παράγοντας με την μεγαλύτερη βαρύτητα στην τελική επιλογή του ψηφοφόρου είναι η προσωπικότητα,το κύρος,η αξιοπιστία όσων διεκδικούν το αξίωμα του προθυπουργού.

Και στις επικείμενες εκλογές δύο είναι τα πρόσωπα που προσβλέπουν σ ‘ αυτό.Ο νυν Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο προκάτοχός του Αλέξης Τσίπρας.

Ο δεύτερος έχει να επιδείξει μία περιπετειώδη κυβερνητική τετραετία(2015-2019),στην διάρκεια της οποίας ένα καταστροφικό πρώτο εξάμηνο και ένα τυχοδιωκτικό<<δημοψήφισμα>> αντέστρεψαν την ανορθωτική πορεία που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και επέβαλλαν ένα νέο ,βαρύτατο μνημόνιο, που διόγκωσε κατά 100 δις το δημόσιο χρέος και υποθήκευσε, για δεκαετίες, την δημόσια περιουσία.

Η Κυβερνητική θητεία του Αλέξη Τσίπρα ταυτίστηκε με την Διεθνή υποβάθμιση της Χώρας,τις κλειστές τράπεζες και τις ατελείωτες ουρές στα Α.Τ.Μ,τα ανοιχτά σύνορα και την όξυνση των μεταναστευτικών ροών,την αποσάθρωση των δομών της δημόσιας διοίκησης,της υγείας και της παιδείας,την ασφυκτική πίεση στα οικονομικά των νοικοκυριών,την ανάλγητη μεταχείρηση των συνταξιούχων και την περιφρόνηση των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους,την παραμέληση της νέας γενιάς και την αδιαφορία για τις ανάγκες και τα όνειρα της .

Ταυτίστηκε με τους αδέξιους έως επικίνδυνους χειρισμούς σε κρίσιμα εθνικά θέματα,που,μεταξύ άλλων, οδήγησαν στην διαβόητη<<Συνφωνία των Πρεσπών>>,με την <<εκχώρηση γλώσσας και εθνικότητας>> στους βόρειους γείτονες μας.

Ταυτίστηκε με καθολική αποτυχία,γι αυτό και αποδικιμάστηκε από τη λαϊκή ψήφο,με τον πιο έντονο τρόπο, τόσο στις ευρωεκλογές ,όσο και στις εθνικές εκλογές του 2019.

Τα ίδια χαρακτηριστικά,της ανευθηνότητας και την αναξιοπιστίας διατήρησε,καλλιέργησε και επέτεινε από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και τώρα,ενόψει των εκλογών,υπερβαίνει κάθε όριο δημαγωγίας,προαναγγέλοντας μέχρι και τις επιμέρους διατάξεις της<<Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου>>που <<θα>> ψηφίσει μόλις επαναεγκατασταθεί στο προθυπουργικό γραφείο,και μοιράζοντας αφειδώς υποσχέσεις που είναι βέβαιο πως δεν θα τηρήσει.

Γιατί η εμπειρία του 2015 διδάσκει πως η υπόσχεση της ψήφισης <<με ένα νόμο και ένα άρθρο>>σημαίνει εσωτερική κατάρρευση,οικονομική εξαθλίωση και διεθνή απομόνωση.

Και γιατί απέναντι σ ‘αυτή την παρακμιακή εικόνα,προβάλλει η στιβαρή διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.Που,με σοβαρότητα,υπευθηνότητα και συνέπεια,ολοκληρώνει την τετραετία(2019-2023)Ανασυγκρότησης και Δημιουργίας .

Μία τετραετία,που δοκιμάστηκε από πρωτοφανής,παγκοσμίων διαστάσεων,κρίσεις(Πανδημική,Πολεμική,Οικονομική,Ενεργειακή),τις οποίες η υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χειρίστηκε με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα.

Μία τετραετία ανάκτησης του διεθνούς κύρους της Χώρας,εντυπωσιακής ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων,ανυποχώρητης προάσπισης και δυναμικής προώθησης των ενθικών θέσεων,ουσιαστικής τόνωσης της οικονομίας,διαμόρφωσης ενός ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος,ψηφιακής αναβάθμισης των κρατικών λειτουργιών, αμεσότερης εξυπηρέτησης των πολιτών και ταχύτερης διεκπεραίωσης των υποθέσεών τους,πολύπλευρης υποστήριξης των εύαλωτων ομάδων του πλυθησμού.

Μία τετραετία που θέτει στέρεα θεμέλια για την περαιτέρω ανοδική πορεία της Χώρας,την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας.

Αυτή η πρώτη τετραετία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της Χώρας αποτελεί την ασφαλέστερη εγγύηση για μία ακόμη περισσότερο επιτυχημένη τετραετία.

Μία νέα Τετραετία,όπως την Δικαιούται και όπως την Αξίζει η Ελληνική Κοινωνία στο σύνολό της,αλλά και ο κάθε πολίτης-ψηφοφόρος προσωπικά,που την Κυριακή 21 Μαΐου επιλέγει να προχωρήσει Σταθερά,Τολμηρά,Μπροστά,και να εμπιστευθεί και πάλι την ευθύνη της διακυβέρνησης της Χώρας και το αξίωμα του Πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

*Τ. Πρόεδρος του Νομαρχιακού

Συμβουλίου Ημαθίας

Τ. Μέλος Δ.Σ.του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα...

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «ατέχνως» το νέο (11ο)...

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νάουσας

Σε κλίμα συγκίνησης η επετειακή εκδήλωση για τα 20...

Σε κλίμα συγκίνησης, ανθρωπιάς και περηφάνιας για το...

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του Πάσχα από τον Όμιλο Προστασίας Παιδιού Βέροιας

Δέματα με δώρα και τρόφιμα ενόψει και των εορτών του...

Πέραν τον προϊόντων που διανέμει σε μηνιαία βάση, ο...

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου  -Ειδική συνεδρίαση με λογοδοσία και τακτική με 33 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας την...

Διπλή συνεδρίαση για  το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας,...

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία  των ονομάτων στους δρόμους και στις πλατείες

Η τουριστική και εκπαιδευτική σημασία των ονομάτων...

Γράφει ο Αναστάσιος Βασιάδης Η καθιέρωση των...

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις  επενδύσεις σε κινηματογράφο και νέους δημιουργούς

Τάσος Μπαρτζώκας στη Βουλή: Δίνουμε νέα πνοή στις ...

Από το βήμα της Ολομέλειας, ο Αν. Γενικός Γραμματέας...

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην Αγορά  από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πασχαλινό ωράριο στην...

Από τη  Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το...

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του ΕΣΠΑ- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: «Καμία αδικία, προσχηματική προσπάθεια Βοργιαζίδη να δημιουργήσει εντυπώσεις  για να καλύψει αδυναμίες και ανεπάρκειες της διοίκησής του»  -Απάντηση της ΠΕ Ημαθίας κ

Σε συνέχεια της αντιπαράθεσης για την κατανομή του...

Απάντηση με καταλογισμό ευθυνών στον δήμαρχο και την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Σε ηλικία 35 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο ο γνωστός επιχειρηματίας, Άκης Τσιρίκας, από την Αλεξάνδρεια. @@ads-588@@Το τροχαίο έγινε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του στο Νησί. Το...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...