Από αγώνας «ζωής και θανάτου» μπορεί να γίνει φιέστα... παραμονής!

Από αγώνας «ζωής και θανάτου» μπορεί να γίνει φιέστα... παραμονής!

Η ομάδα της Βέροιας το Σαββατοκύριακο έκανε το ρεπό της. Έτσι πλέον έχει ξεκάθαρη θέση στον βαθμολογικό πίνακα και εικόνα για τις επόμενες πέντε υπολειπόμενες αγωνιστικές μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος.

Αν υποθέσουμε ότι ο βασικοί της αντίπαλοι στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό είναι ο Απόλλων Πόντου και ο Ηρακλής Λάρισας, μπορούμε να πούμε ότι η «βασίλισσα» έχει ένα μικρό πλεονέκτημα, πάντα με τον κανόνα των συσχετισμού.

Πρώτα απ΄ όλα με τα απλά. Η Βέροια έχει τρεις αγώνες στην έδρα της (ΑΕ Λάρισας, Αναγέννηση Καρδίτσας και Ηρακλή Λάρισας) και δύο εκτός (Απόλλων Πόντου και Διαγόρας). Ο Απόλλων Πόντου όμως, έχει τέσσερις αγώνες ακόμα, γιατί δεν έκανε το ρεπό του. Όσον αφορά τον Ηρακλή Λάρισας, την τελευταία αγωνιστική επισκέπτεται τη Βέροια, σε μία αναμέτρηση που μπορεί να εξελιχθεί σε «ζωής και θανάτου».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η «βασίλισσα» έχει πιο βατούς αγώνες εκτός έδρας. Τόσο ο Απόλλων Πόντου, όσο και ο Διαγόρας, είναι ομάδες στα μέτρα της. Αρκεί η Βέροια να νικήσει πρώτα απ΄ όλα τον …εαυτό της.

Αυτό τι σημαίνει; Η βεροιώτικη ομάδα πρέπει με ΑΕΛ και Αναγέννηση Καρδίτσας, να έχει την απόδοση που πρέπει ώστε να κατακτήσει ισάριθμες νίκες. Αν το καταφέρει τότε θα είναι με το ενάμιση πόδι και του χρόνου στην Superleague2.

Όσο για τον χαρακτηρισμό «ζωής και θανάτου» της αναμέτρησης της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ηρακλή Λάρισας, μπορεί μέχρι τότε να έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση σωτηρίας και ο αγώνας να έχει χαρακτήρα φιέστας …παραμονής!!!

Όμως επανέρχομαι σ΄ αυτά που έγραψα την προηγούμενη βδομάδα. Στο μήνυμα που πέρασε ο Νίκος Καρύδας στο ποδοσφαιρικό τμήμα και φυσικά όλοι συμφωνούν. Μας ενδιαφέρει πάντοτε η νίκη στον αγώνα της επόμενης αγωνιστικής. Και έτσι θα επιτευχθεί ο στόχος. Συγκεντρωμένοι στον (κάθε) επόμενο αντίπαλο. Και αυτό αποδείχθηκε με την σπουδαία νίκη επί του Μακεδονικού στη Νεάπολη.

Ούτε η Λάρισα, ούτε η Καρδίτσα είναι ανίκητες ομάδες. Γι αυτό Βέροια, πάμε γερά!!!

Ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας θα δώσει τους τρεις αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄Εθνική, στο δημοτικό στάδιο Βέροιας. Και για την χρήση του γηπέδου από την ομάδα της Αγίας Μαρίνας, υπήρξε και η σύμφωνη γνώμη της ΠΑΕ Βέροια.

Όμως γεννούνται μερικά βασικά ερωτήματα που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση των ομάδων.

Πέρσι τέτοια εποχή ο Αστέρας Τριποτάμου ζήτησε για τους ίδιους λόγους το δημοτικό στάδιο, αλλά η ΠΑΕ Βέροια αρνήθηκε. Το πρόσχημα ήταν πως θα υποστεί ζημιά ο χορτοτάπητας και θα δυσκολευτούν οι προσπάθειες των παικτών της «βασίλισσας».

Επίσης τον χειμώνα ακυρώθηκε το διεθνές φιλικό με τη Χάποελ, επίσης για τους ίδιους λόγους, αν και δεν βόλευε, επίσης, και η ημέρα διεξαγωγής του, καθότι η είχε προγραμματιστεί για Παρασκευή και την Κυριακή η «βασίλισσα» θα έδινε και αγώνα πρωταθλήματος.

Ανάλογη αντιμετώπιση είχε και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου Veria Ladies, η οποία «εισέπραξε» την άρνηση, με την συνηθισμένη δικαιολογία της προστασίας του αγωνιστικού χώρου.

Και αν πούμε πως πέρσι η οικογένεια Μπίκα δεν έδωσε την συγκατάθεσή της να χρησιμοποιήσει το δημοτικό στάδιο ο Αστέρας Τριποτάμου, γιατί η ομάδα βρίσκονται σε καθοριστική φάση ανόδου στην Superleague1 και το γήπεδο έπρεπε να προστατευτεί για να μην αποτελεί αρνητικός παράγοντας στις προσπάθειες των παικτών, στην ίδια κρίσιμη φάση βρίσκεται και τώρα η «βασίλισσα» που παλεύει να διατηρηθεί στην Superleague2. Είναι της ίδιας αξίας και οι δύο περιπτώσεις. Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν ότι η υπόθεση σωτηρίας, είναι λιγότερο σημαντική για την ιστορία της Βέροιας.

Λογικό είναι οι πολίτες να κάνουν την σκέψη πως τώρα που το δημοτικό στάδιο παραχωρήθηκε για τους αγώνες μπαράζ της Αγίας Μαρίνας, να υπάρχουν πολιτικά κίνητρα. Ιδιαίτερα όταν πρόεδρος είναι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, και εν δυνάμει υποψήφιος για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Υ.Γ.: Τι νόημα έχει να γίνουν οι αγώνες στο δημοτικό στάδιο Βέροιας και όχι στο γήπεδο Μακροχωρίου ή στο γήπεδο Διαβατού το οποίο χρησιμοποιούνταν στο πρωτάθλημα; Να θεωρήσουμε ότι δεν θα «χωρούσαν» οι φίλαθλοι σ΄ αυτά τα γήπεδα και χρειάζονταν μεγαλύτερο;

Συγγνώμη για το ειρωνικό ύφος, αλλά όταν διαφαίνονται πολιτικές σκοπιμότητες σε βάρος μιας μεγάλης προσπάθειας της ιστορικής ομάδας της Βέροιας, αυτό βγαίνει από μόνο του!!!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στην τελική ευθεία για το σπουδαίο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας-Άρη - Οι αποστολές των δύο ομάδων

Στην τελική ευθεία για το σπουδαίο φιλικό παλαιμάχων...

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία της ομάδας των...

Πρωταθλήτρια της Β’ ΕΠΣΗ η Καψόχωρα - Το πανόραμα της 8ης αγωνιστικής

Πρωταθλήτρια της Β’ ΕΠΣΗ η Καψόχωρα - Το πανόραμα της...

Πρωταθλήτρια της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας είναι...

Φιέστα ανόδου την Κυριακή ο Ατρόμητος Διαβατού!

Φιέστα ανόδου την Κυριακή ο Ατρόμητος Διαβατού!

Φιέστα ανόδου θα κάνει την Κυριακή ο Ατρόμητος...

Την Κυριακή το

Την Κυριακή το "ντέρμπι" ΝΠΣ Βέροια-Αγία Μαρίνα –...

Την Κυριακή (21/04, 16:00) θα διεξαχθεί το Ημαθιώτικο...

Στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας ο Τελικός Κυπέλλου - Μετατίθεται το Ημαθιώτικο ντέρμπι

Στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας ο Τελικός Κυπέλλου -...

Τελικά... άλλαξε η έδρα του τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ...

Όλοι οι αντίπαλοι της Αλεξάνδρειας στα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική

Όλοι οι αντίπαλοι της Αλεξάνδρειας στα μπαράζ ανόδου...

Έγιναν γνωστοί όλοι οι αντίπαλοι της ΑΕ Αλεξάνδρειας,...

Γ’ Εθνική:

Γ’ Εθνική: "Κλείδωσε" και για άλλες ομάδες ο...

Μετά το φινάλε της 31ης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα της...

Εντός έδρας ήττα με παράπονα για την Αγία Μαρίνα από την Ευκαρπία

Εντός έδρας ήττα με παράπονα για την Αγία Μαρίνα από...

Την ήττα γνώρισε ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας στο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...