Νίκος Βούτσης: «Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, η αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των προοδευτικών δυνάμεων και η ανάδειξη του αντικοινωνικού προγράμματος της δεξιάς»

Νίκος Βούτσης: «Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, η αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των προοδευτικών δυνάμεων και η ανάδειξη του αντικοινωνικού προγράμματος της δεξιάς»

Βαρύ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών, ο πρώην πρόεδρος της βουλής επί θητείας ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Βούτσης μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το απόγευμα στο δημαρχείο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βέροια.

Όπως είπε, παρά το αποτέλεσμα «είναι εντελώς ανοιχτό το ζήτημα της αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων, κάτι για τον οποίο παλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ» και ξεκαθάρισε ότι παραμένει ο στόχος της ανάδειξης του αντικοινωνικού προγράμματος της δεξιάς και η μονομερής, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποίηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μαζί με τον στόχο της αλλαγής υπέρ των προοδευτικών δυνάμεων.

Συνεχίζοντας ο κ. Βούτσης, είπε ότι μέσα από πολλές συμπληγάδες, έχει ωριμάσει μία συζήτηση σε σχέση με τα προγράμματα και τα πεπραγμένα των κομμάτων, όμως «η Νέα Δημοκρατία έχοντας μεγάλη υποστήριξη για λόγους συμφερόντων, ενός πολύ μεγάλου μέρους των ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, έκανε κάθε προσπάθεια να μιλήσει για το παρελθόν, ξεκινώντας από το 2015 ωσάν να μην υπήρχαν προηγούμενες πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Και για το μέλλον, σε σχέση με τα προγράμματα και την κοστολόγησή τους, αφαίρεσε από την συζήτηση την ύλη για την κατάσταση και τα κρίσιμα ζητήματα, σήμερα και στο μέλλον».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για μισθωτούς, εργαζόμενους, για εργασιακά δικαιώματα, για την οικονομία, την ακρίβεια στη στέγη, στην ενέργεια, τις υπερχρεώσεις και την ανασφάλιστη εργασία και είπε ότι δεν υπάρχει ακόμα σαφής απάντηση για τα σοβαρά πλήγματα του κράτους δικαίου, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Δεν είναι δεύτερο ημίχρονο των προηγούμενων εκλογών η 25η Ιουνίου, μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στην πίεση για επανασύσταση του δικομματισμού στη χώρα», επεσήμανε, τονίζοντας ότι αυτό που πρέπει να προτάξει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαιότητα της παρουσίας προοδευτικών δυνάμεων και των στρατηγικών για ένα δημόσιο κυρίως χαρακτήρα του κράτους και όχι των Αγορών και του φιλελευθερισμού.


Αναφέρθηκε επίσης στην ακραία συντηρητική μετατόπιση της Ευρώπης που μπαίνει σε μια νέα ιστορική περίοδο, όπου επαναπροσδιορίζεται η Δεξιά και η Αριστερά και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «ανάσα» για την Αριστερά, που έδωσε ελπίδα και διαλέγεται με ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, όπου είναι αναμενόμενο να υπάρχουν διαφοροποιήσεις.

Για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία, που ήταν μικρότερα και από τα πανελλαδικά, είπε ότι όλοι έχουν προβληματιστεί σε τοπικό επίπεδο και ότι μπήκε μπροστά η επανεκκίνηση. «Είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό απομείωσης, συζητάμε σε άλλη βάση, ένας ολόκληρος κόσμος έδωσε την μάχη και θα συνεχίσει, τα άλλα θα τα πούμε αργότερα», τόνισε προσθέτοντας ότι μετά την συνέντευξη θα ακολουθούσε διευρυμένη Νομαρχιακή.

Κλείνοντας δήλωσε ότι το βασικό εργαλείο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόγραμμά του με συγκεκριμένες προτάσεις και αυτό θα επικοινωνήσουν στην προεκλογική καμπάνια ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου.


Τον κ. Βούτση, στο πάνελ της συνέντευξης, πλαισίωναν ο Γραμματέας της Ν.Ε. Κώστας Καλδάρας που τον καλωσόρισε στη Βέροια και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αντώνης Καραγιάννης και ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Θεοδωρίδης, ενώ παρόντες ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές Άγγελος Τόλκας, Αντώνης Μαρκούλης, Φρόσω Καρασαρλίδου και Βαρβάρα Σαράντη, η Άννα Ρογκάκη μέλος της Κ.Ε. από την Θεσσαλονίκη και τοπικά στελέχη.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριστείδης Ορφανίδης: Με γνώμονα μόνο την πρόοδο του τόπου, μακριά από καιροσκοπικά ιδιοτελή συμφέροντα

Αριστείδης Ορφανίδης: Με γνώμονα μόνο την πρόοδο του...

Αγαπητές/οί συνδημότισσες/ες, μετά από μια μακρόχρονη...

Το 5ο ΓΕΛ Βέροιας στην ΚΖ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων

Το 5ο ΓΕΛ Βέροιας στην ΚΖ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων

Το 5ο Γενικό Λύκειο της Βέροιας κατά τη διάρκεια του...

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Κατανομή και χρήση κοινόχρηστων δημοτικών χώρων για τους συνδυασμούς υποψηφίων στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: Κατανομή και χρήση κοινόχρηστων...

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας με την...

ΚΑΙ ΣΥ ΛΑΕ  ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ….

ΚΑΙ ΣΥ ΛΑΕ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΕ….

Το 1980 μια ιστορική χρονιά αλλαγής, που ο πρώτος...

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών Πάρη Μπίλια

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα...

Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με τον Περιφερειάρχη...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Διοικητήριο Ημαθίας: «Φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΠΡΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»...

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου η τελετή...

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΕΡΟΙΑ

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΕΡΟΙΑ

Προτείνω για τον Τριπόταμο και κατ’ επέκταση για κάθε...

404 συλλήψεις και 5.573 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την πρόληψη της εγκληματικότητας

404 συλλήψεις και 5.573 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε επιχειρησιακές...

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...

-Στ. Κύρτσιος και Ν. Κακαφίκας στο ΛΑΟ: Μας κάνουν πόλεμο, στηρίζουν τα σούπερ μάρκετ, παρεμβαίνουν στις τιμές…Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ένταξης των...