Νίκος Βούτσης: «Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, η αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των προοδευτικών δυνάμεων και η ανάδειξη του αντικοινωνικού προγράμματος της δεξιάς»

Νίκος Βούτσης: «Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, η αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των προοδευτικών δυνάμεων και η ανάδειξη του αντικοινωνικού προγράμματος της δεξιάς»

Βαρύ χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών, ο πρώην πρόεδρος της βουλής επί θητείας ΣΥΡΙΖΑ, κ. Νίκος Βούτσης μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το απόγευμα στο δημαρχείο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Βέροια.

Όπως είπε, παρά το αποτέλεσμα «είναι εντελώς ανοιχτό το ζήτημα της αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων, κάτι για τον οποίο παλεύει ο ΣΥΡΙΖΑ» και ξεκαθάρισε ότι παραμένει ο στόχος της ανάδειξης του αντικοινωνικού προγράμματος της δεξιάς και η μονομερής, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, στοχοποίηση των πεπραγμένων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μαζί με τον στόχο της αλλαγής υπέρ των προοδευτικών δυνάμεων.

Συνεχίζοντας ο κ. Βούτσης, είπε ότι μέσα από πολλές συμπληγάδες, έχει ωριμάσει μία συζήτηση σε σχέση με τα προγράμματα και τα πεπραγμένα των κομμάτων, όμως «η Νέα Δημοκρατία έχοντας μεγάλη υποστήριξη για λόγους συμφερόντων, ενός πολύ μεγάλου μέρους των ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, έκανε κάθε προσπάθεια να μιλήσει για το παρελθόν, ξεκινώντας από το 2015 ωσάν να μην υπήρχαν προηγούμενες πολιτικές δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Και για το μέλλον, σε σχέση με τα προγράμματα και την κοστολόγησή τους, αφαίρεσε από την συζήτηση την ύλη για την κατάσταση και τα κρίσιμα ζητήματα, σήμερα και στο μέλλον».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για μισθωτούς, εργαζόμενους, για εργασιακά δικαιώματα, για την οικονομία, την ακρίβεια στη στέγη, στην ενέργεια, τις υπερχρεώσεις και την ανασφάλιστη εργασία και είπε ότι δεν υπάρχει ακόμα σαφής απάντηση για τα σοβαρά πλήγματα του κράτους δικαίου, από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Δεν είναι δεύτερο ημίχρονο των προηγούμενων εκλογών η 25η Ιουνίου, μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε στην πίεση για επανασύσταση του δικομματισμού στη χώρα», επεσήμανε, τονίζοντας ότι αυτό που πρέπει να προτάξει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναγκαιότητα της παρουσίας προοδευτικών δυνάμεων και των στρατηγικών για ένα δημόσιο κυρίως χαρακτήρα του κράτους και όχι των Αγορών και του φιλελευθερισμού.


Αναφέρθηκε επίσης στην ακραία συντηρητική μετατόπιση της Ευρώπης που μπαίνει σε μια νέα ιστορική περίοδο, όπου επαναπροσδιορίζεται η Δεξιά και η Αριστερά και χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ως «ανάσα» για την Αριστερά, που έδωσε ελπίδα και διαλέγεται με ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, όπου είναι αναμενόμενο να υπάρχουν διαφοροποιήσεις.

Για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία, που ήταν μικρότερα και από τα πανελλαδικά, είπε ότι όλοι έχουν προβληματιστεί σε τοπικό επίπεδο και ότι μπήκε μπροστά η επανεκκίνηση. «Είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό απομείωσης, συζητάμε σε άλλη βάση, ένας ολόκληρος κόσμος έδωσε την μάχη και θα συνεχίσει, τα άλλα θα τα πούμε αργότερα», τόνισε προσθέτοντας ότι μετά την συνέντευξη θα ακολουθούσε διευρυμένη Νομαρχιακή.

Κλείνοντας δήλωσε ότι το βασικό εργαλείο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρόγραμμά του με συγκεκριμένες προτάσεις και αυτό θα επικοινωνήσουν στην προεκλογική καμπάνια ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου.


Τον κ. Βούτση, στο πάνελ της συνέντευξης, πλαισίωναν ο Γραμματέας της Ν.Ε. Κώστας Καλδάρας που τον καλωσόρισε στη Βέροια και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αντώνης Καραγιάννης και ο δημοτικός σύμβουλος Κυριάκος Θεοδωρίδης, ενώ παρόντες ήταν οι υποψήφιοι βουλευτές Άγγελος Τόλκας, Αντώνης Μαρκούλης, Φρόσω Καρασαρλίδου και Βαρβάρα Σαράντη, η Άννα Ρογκάκη μέλος της Κ.Ε. από την Θεσσαλονίκη και τοπικά στελέχη.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας: Την Τετάρτη 8 Μαΐου ομιλία του υπ. Ευρωβουλευτή Γιάννη Μανιάτη στην Βέροια

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας: Την Τετάρτη 8 Μαΐου ομιλία του υπ....

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας διοργανώνει την Τετάρτη 8 Μαΐου και...

Στα Μονόσπιτα για την εορτή των Αγίων Τιμοθέου και Μαύρας ο κ. Παντελεήμων

Στα Μονόσπιτα για την εορτή των Αγίων Τιμοθέου και...

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 7 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 3ου ΠΑΥΛΕΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2024

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ 3ου ΠΑΥΛΕΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2024

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας σε...

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Νάνου

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Νάνου

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024...

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στη Βέροια

Πανηγύρισε ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στη Βέροια

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 6 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος...

Συνελήφθη ανήλικος για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων

Συνελήφθη ανήλικος για παράβαση της νομοθεσίας περί...

Συνελήφθη στις 4 Μαΐου 2024 το πρωί σε περιοχή της...

Έφυγε από τη ζωή η Αντωνία Μπορδένα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αντωνία Μπορδένα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 6 Μαΐου 2024...

Απονομή Προσκοπικού μεταλλίου στον Τάκη Βλαχόπουλο

Απονομή Προσκοπικού μεταλλίου στον Τάκη Βλαχόπουλο

Σε μια μικρή και σεμνή τελετή τιμήθηκε την Πέμπτη 2-5-2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...