Συνέχεια δημοτικού συμβουλίου Βέροιας: Εκλογές, τουρισμός και χώροι στάθμευσης, λακκούβες, ΔΕΥΑΒ, καθαριότητα, ΔΑΚ, και «Τριλοφιώτικος» καβγάς, στα προ ημερήσιας

Συνέχεια δημοτικού συμβουλίου Βέροιας: Εκλογές, τουρισμός και χώροι στάθμευσης, λακκούβες, ΔΕΥΑΒ, καθαριότητα, ΔΑΚ, και «Τριλοφιώτικος» καβγάς, στα προ ημερήσιας

Συνέχεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Τετάρτης, με ερωτήσεις, τοποθετήσεις και απαντήσεις προ ημερήσιας διάταξης, σε θέματα που αφορούν τον Δήμο, την πόλη και τους πολίτες:


Τους φίλους του Τριποτάμου συγχάρηκε η Γεωργία Μπατσαρά, για την εκδήλωση στις όχθες του ποταμού της Βέροιας την 1η Ιουνίου και επεσήμανε ότι αν γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στον ποταμό να γίνουν χωρίς να διαταραχθεί το φυσικό περιβάλλον, η χλωρίδα και η πανίδα. Για το εκλογικό αποτέλεσμα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, η κα Μπατσαρά συγχάρηκε το κόμμα και τους υποψηφίους επισημαίνοντας οτι ο λαός επέλεξε την σταθερότητα και την ασφάλεια, ενώ ευχήθηκε, το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών στις 25 Ιουνίου, να βγάλει κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία.


Οι νίκες και οι ήττες δεν είναι εκλογικές αλλά ιδεολογικές και δεν μπορεί να είναι ιδεολογική νίκη, η ακρίβεια, η αισχροκέρδεια και η δημοκρατική εκτροπή, σχολίασε ο Αντώνης Μαρκούλης, υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευχαρίστησε μάλιστα, ονομαστικά τους συναδέλφους του στο δημοτικό συμβούλιο για τη συμπαράστασή τους στην προεκλογική εκστρατεία αλλά και τους συμβούλους άλλων παρατάξεων που τον τίμησαν. Όμως, επειδή, όπως είπε, συνεχίζεται ο αγώνας για την ιδεολογική νίκη στις κάλπες της 21ης Ιουνίου, μέχρι τότε θα απέχουν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου. Οπότε αποχώρησαν οι παρόντες της παράταξής του και άφησαν στο «πόδι» τους, τον Κυριάκο Θεοδωρίδη.

Το δικό του σχόλιο έκανε και ο Γιώργος Μελιόπουλος της ΛΑΣ για την άνοδο του ΚΚΕ κατά 2,5% μέσα από συλλογικούς αγώνες του κόμματος, χαρακτηρίζοντάς το, ως φάρο ελπίδας για τον λαό, τον οποίο κάλεσε να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω στην κάλπη του Ιουνίου.


Για τις εκλογές, ο Θανάσης Δέλλας, υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την άνοδο του ποσοστού στην Ημαθία αλλά και για την προσωπική του στήριξη.


Το πρόβλημα με την έλλειψη τουαλετών (WC) έθεσε ο Παύλος Παυλίδης, αναφερόμενος στις σχολικές εκδρομές και στα λεωφορεία που έρχονται στην Βέροια και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ενώ έκανε μία ακόμη αναφορά στην κατάσταση των δρόμων με τις λακκούβες.

Ο Δημήτρης Τσανακτσίδης ρώτησε για ποιο λόγο αργεί να παραδοθεί ο βρεφονηπιακός σταθμός της Κυψέλης, αλλά και το ταρτάν του ΔΑΚ Δημήτριος Βικέλας. Παρατήρησε ότι τα ξύλινα πατώματα στην πλατεία της Εληάς έχουν χαλάσει και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόταση του δήμου τις ορεινές διαδρομές και τα μονοπάτια της περιοχής μας.

Για το ταρτάν στο ΔΑΚ ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ, Θανάσης Δέλλας, απάντησε ότι η συνεργασία με τον εργολάβο εξελίχθηκε αρνητικά, η σύμβαση διαλύθηκε και αναμένεται επαναπροκήρυξη του έργου.


Για την δομή της Κυψέλης, ο κ. Τσαχουρίδης ενημέρωσε ότι ο εργολάβος ζήτησε και πήρε μια τετράμηνη παράταση και θα παραδώσει το έργο στα μέσα Οκτωβρίου.

Εικόνες ντροπής, χαρακτήρισε ο Κυριάκος Θεοδωρίδης τον συνωστισμό των λεωφορείων που επισκέπτονται το βήμα του Αποστόλου Παύλου και δεν έχουν χώρο να σταθμεύσουν, εκτίμησε ότι η καθαριότητα στην πόλη αλλά και πέριξ αυτής είναι ελλιπής και ρώτησε γιατί δεν έχει απαντήσει εδώ και τρεις μήνες ο εργολάβος της ΔΕΥΑΒ στα ερωτήματα που έθεσε το δημοτικό συμβούλιο.


Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης αναγνώρισε το πρόβλημα με την έλλειψη πάρκινγκ στο βήμα Αποστόλου Παύλου όπου κατευθύνονται πολλά λεωφορεία, είναι ένα θέμα που απασχολεί τον Δήμο, αλλά επι του παρόντος δεν υπάρχει δυνατότητα. Το πρόβλημα θα λυθεί όταν κατατεθεί το πρόγραμμα για τα πάρκινγκ, όπως είπε. Ενημέρωσε επίσης οτι την άνοιξη ήρθε πολύς κόσμος στη Βέροια με τις εκδηλώσεις του ΚΑΠΑ, της ΚΕΠΑ και του ΤΟΒ και ότι γίνεται μία μελέτη για το μενού της Βέροιας που θα δώσει μία δυναμική στο γαστρονομικό τουρισμό, ενώ προχωρά και ο φάκελος συμμετοχής του δήμου, στην διαδικασία ένταξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στους πρότυπους τουρισμούς προορισμούς. «Ο στόχος είναι η αύξηση του τιμολογίου του τουρίστα με διανυκτερεύσεις και καλύτερες παροχές», υπογράμμισε.


Σε θέματα καθαριότητας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος σχολίασε ότι εάν ρωτήσει κάποιος τον κόσμο που περνάει από το πάρκο της Εληάς εάν είναι ικανοποιημένος από την καθαριότητα, δεν θα πάρει τις αρνητικές απαντήσεις που ακούγονται στο δημοτικό συμβούλιο. «Δεν είναι όλα τέλεια, αλλά όταν ψάχνεις βρίσκεις… Παραβάτες που πετάνε σκουπίδια όπου να ναι, υπάρχουν πάντα και όποτε τους βρίσκουμε τους κυνηγάμε. Δεν μπορούμε να έχουμε 100 υπαλλήλους», τόνισε και ενημέρωσε ότι όλο το χρόνο γίνεται σχεδιασμός για το πράσινο και σε όποιο επίπεδο μπορεί, η δημοτική αρχή παρεμβαίνει.


Ο Γιάννης Τσαναξίδης, πρότεινε να ξεκινήσει εγκαίρως η καταγραφή προβλημάτων στα σχολικά κτίρια πριν από τη νέα χρονιά και πρότεινε να διοργανώσει ο δήμος κάποια camp για παιδιά που αδυνατούν οικονομικά να πάνε διακοπές.


Για το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ, Κώστας Ρίζος, ενώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΜΑΛΘΕΙΑ, αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Ακριβόπουλος τονίζοντας ότι ο δήμος ανταποκρίθηκε έγκαιρα, ώστε να προετοιμαστεί ο χώρος της Κουλούρας (τοπογραφικά τακτοποιήσεις κλπ) για την εγκατάσταση του Τελωνείου.


Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ, Στέργιος Διαμάντης, για τη δημοπράτηση δύο έργων: του εσωτερικού δικτύου της Κουλούρας, 1,7 εκατ. ευρώ και του δικτύου της νέας Νικομήδειας και Π. Λυκογιάννης, 2,6 εκ. ευρώ.


Στις αρχές Ιουλίου, όπως είπε, θα ανοιχτούν οι προσφορές του ηλεκτρονικού διαγωνισμού. Ανέφερε επίσης ότι ο βιολογικός μέρα με τη μέρα επανέρχεται και ότι κακώς δεν έχει απαντήσει ο εργολάβος, αλλά «δεν μπορεί να του βάλει καπίστρι και να τον φέρει».

Για το έργο της ΔΕΥΑΒ στη Νικομήδεια ευχαρίστησε δημόσια την δημοτική αρχή ο Στάθης Κελεσίδης, τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους των συνδημοτών του.

Ευχές για τις πανελλαδικές εξετάσεις έδωσαν ο Δημήτρης Τσανακτσίδης και η Συρμούλα Τζήμα η οποία ως αντιδήμαρχος Παιδείας διαβεβαίωσε ότι ο δήμος είναι δίπλα στους υποψηφίους αλλά και στα εξεταστικά και βαθμολογικά κέντρα ώστε να μην τους λείψει τίποτα.

«Αρπάχτηκαν» Τσιούντας και Καραγιάννης


Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου γενικώς κινήθηκε σε ήπιους τόνους, μέχρι τη στιγμή που οι συνέπειες μιας φωτιά στα κοιμητήρια του Τριλόφου, έβαλε «φωτιά» και στην αίθουσα συνεδριάσεων, μεταξύ του Χρήστου Τσιούντα, πρώην δημάρχου Δοβρά και του προέδρου του Τριλόφου Γιάννη Καραγιάννη. Ο κ. Τσιούντας, ενημέρωσε το Σώμα ότι στις 10 Απριλίου ξέσπασε φωτιά στο οστεοφυλάκειο του Τριλόφου, που προκάλεσε πολλές ζημιές, οι οποίες, δυο μήνες μετά, δεν έχουν αποκατασταθεί παρότι έχει κληθεί ο δήμος να παρέμβει. Μάλιστα έκανε λόγο για «μακάβριες» εικόνες και για άμεση ανάγκη να τακτοποιηθούν τα οστά των θανόντων.

Αντιδρώντας ο κ. Καραγιάννης διαφώνησε με τον κ. Τσιούντα, λέγοντας ότι υπήρξε άμεσο ενδιαφέρον από την πλευρά του δήμου και του αντιδημάρχου Βασ. Παπαδόπουλου, ότι έγινε ένα πρώτο συμμάζεμα, κλήθηκαν οι συγγενείς, αλλά ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε την πλήρη αποκατάσταση. Ο κ. Τσιούντας επέμενε στην άποψή του τονίζοντας ότι παρακολουθεί στενά το θέμα και αμφισβήτησε σε σημεία τον πρόεδρο της Κοινότητας. Ο κ. Καραγιάννης εμφανώς εκνευρισμένος καταφέρθηκε στα λεγόμενα Τσιούντα, οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα και οι παρεμβάσεις του προέδρου του Σώματος ήταν συνεχείς και αυστηρές, για να λήξει το θέμα. Ωστόσο, παρά την καλή, όπως τόνισαν, σχέση μεταξύ τους με καφέδες και τσίπουρα στο χωριό, στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου «τσακώθηκαν» για τα καλά, ξεχνώντας τα όλα!

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το 2024

Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας: Ανανέωση συνδρομής για το...

Ο Σύλλογος Τριτέκνων Ημαθίας, γνωστοποιεί στα μέλι του...

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ  ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα Διπλ. Ηλεκτρολόγου...

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,   Νίκος Παππάς, τη  Μ. Δευτέρα στην Βέροια

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος...

Εκδήλωση με τον διεθνή μπασκετμπολίστα και υποψήφιο...

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Ιδού ο Νυμφίος έρχεται…

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΜία γενική θεώρηση της...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ 8ο...

 Την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 η λογοτεχνική συντροφιά του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...