Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας: Ένα ευχαριστώ είναι λίγο… πολύ λίγο….

Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας: Ένα ευχαριστώ είναι λίγο… πολύ λίγο….

Στον απόηχο των θεατρικών παραστάσεων του έργου «Τα γουρουνάκια κουμπαράδες» του Ευγένιου Τριβιζά, που δόθηκαν τον Μάιο του 2023 στον Χώρο Τεχνών, η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αισθανόμαστε την ανάγκη να μοιρασθούμε μαζί σας σκέψεις και συναισθήματα.

Το ταξίδι αυτό ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022 όπου μετά από απουσία έξι ετών, ανταμώσαμε και πάλι και εκφράσαμε την επιθυμία μας να δραστηριοποιηθούμε ξανά. Μας δόθηκε η  αμέριστη στήριξη και βοήθειά του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας  μετά από επικοινωνία με το Δ.Σ.

Άρχισαν λοιπόν οι πρόβες, διαδικτυακά κυρίως κατά τους πρώτους μήνες της προετοιμασίας. Πρώτο υλικό στα χέρια μας το κείμενο του καταξιωμένου και αγαπημένου συγγραφέα μικρών και μεγάλων Ευγένιου Τριβιζά. Εφόδιά μας το μεράκι, η φαντασία, το ταλέντο μας, οι γνώσεις, μα κυρίαρχο όλων η αγάπη μας για το θέατρο και ο σεβασμός προς τον θεατή.

Βοηθοί μας οι επαγγελματίες συνεργάτες, κ. Τάσος Πρωτοψάλτου, κ. Κώστας Γεωργίου, κα Εμορφίλη Τσιμπλίδου, κα Μελίνα Παπαδοπούλου και κα Ελένη Τσιάφκα, οι οποίοι αποδεχόμενοι την πρόταση που έγινε από την ομάδα, πλαισίωσαν και στήριξαν την προσπάθειά μας συμβάλλοντας και αυτοί στο καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Με περισσή φροντίδα και στόχο την ποιότητα και την αρμονία τόσο των σχέσεων μεταξύ μας όσο και την ποιότητα της παράστασης δεν αναλογισθήκαμε κόπο και χρόνο. Στο δισάκι μας – αχώριστες αδερφές – η επιμονή και η υπομονή, ώστε να παρακάμψουμε σκοπέλους και υφάλους.

Δεν υπήρξαν μυστικά συστατικά για την πετυχημένη, κατά κοινή ομολογία, παράσταση. Μόνο η αγάπη και η προσήλωση στον στόχο μας. Η ανάγκη προσφοράς και εθελοντισμού – είναι υποχρέωση, πιστεύουμε, κάθε ενεργού πολίτη πόσο μάλλον εκπαιδευτικού

Οι λέξεις απέκτησαν λοιπόν σώμα, κίνηση, ρυθμό, μελωδία. Υπογραμμίστηκαν τα συναισθήματα. Αναδείχθηκαν τα μηνύματα. Και αισθανόμαστε ευγνώμονες που βιώσαμε τη χαρά και την πληρότητα της επικοινωνίας όλων αυτών με τους αγαπημένους μας μαθητές, με τους εκλεκτούς συναδέλφους, αλλά και με τόσους φίλους – συμπολίτες μας.

Η πνοή – ψυχή που εμφυσήσαμε στο έργο έγινε το μαγικό χαλί για ένα ταξίδι που συνεπήρε τα παιδιά! Οι ηθοποιοί – εκπαιδευτικοί γυρνώντας στα σχολεία τους έγιναν αποδέκτες ενθουσιασμού και χαράς των μικρών μαθητών, αλλά και των πιο θερμών συγχαρητηρίων των συναδέλφων /ισσών.

Λίγα λόγια για την ομάδα.

Ιδρύθηκε το 2006 και λειτουργεί από τότε με τη στήριξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

2006 -2007, «Οι Ιππότες της τηγανιτής Πατάτας» του Ευγένιου Τριβιζά (Σκηνοθεσία Ιππολύτη Μπάρκα, Σκηνικά – Κουστούμια Ιωάννα Στεφανοπούλου)

2007, «Τι είν’ αυτό που το λένε αγάπη» του Νίκου Μανούδη, μουσικοθεατρική παράσταση με την σύμπραξη του Ωδείου Φίλιππος Βέροιας (Καλλιτεχνική επιμέλεια Κώστας Μπραβάκης, Σκηνοθεσία Ιππολύτη Μπάρκα, Σκηνικά – Κουστούμια Ιωάννα Στεφανοπούλου)

2008 -2009, «Η Χώρα των Ονείρων» της Εύας Ιεροπούλου (Σκηνοθεσία Ιππολύτη Μπάρκα, Σκηνικά- Κουστούμια Τάσος Πρωτοψάλτου)

2016-2017, «Ρακαμέλες» της Εύας Ιεροπούλου (Σκηνοθεσία Ιππολύτη Μπάρκα, Σκηνικά Κουστούμια Ιωάννα Στεφανοπούλου)

2022 -2023, «Τα γουρουνάκια κουμπαράδες» του Ευγένιου Τριβιζά (Σκηνοθεσία Ιππολύτη Μπάρκα, Σκηνικά – Κουστούμια Τάσος Πρωτοψάλτου).

Η θεατρική ομάδα, αυτή τη στιγμή, απαρτίζεται από δεκαεπτά εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας. Με την ίδια χαρά που υποδεχθήκαμε τα τρία νέα μέλη μας, θα καλωσορίσουμε και κάθε μελλοντικό ενδιαφερόμενο που θα επιθυμήσει να έρθει κοντά μας.

Να τονίσουμε εδώ την εθελοντική προσφορά – συνεργασία του κ. Κώστα Γεωργίου συνθέτη της πρωτότυπης μουσικής του έργου, η οποία έδενε απόλυτα με τη σκηνοθετική γραμμή καθώς και της κα Μελίνας Παπαδοπούλου η οποία με τις ευφάνταστες χορογραφίες της έντυσε μοναδικά τις μελωδίες της παράστασης. Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε θερμά τους μουσικούς που συνεργάστηκαν με τον συνθέτη για την ηχογράφηση της μουσικής.

Ειδική μνεία οφείλουμε στην Διεύθυνση του ΙΕΚ Βέροιας, καθώς και στους καθηγητές Κομμωτικής κα Χριστίνα Καγκελίδου, κα Μαρία Πασχαλίδου, κ. Νίκο Δάγγα και αισθητικής κα. Παναγιώτα Μπανιώτη για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Όσο για τους δεκατρείς σπουδαστές του ΙΕΚ Βέροιας… τι να πούμε! Αναδείχθηκαν πολύτιμοι βοηθοί μας καθώς μέρα με την ήμερα όχι μόνο εμβάθυναν στο καθαρά επαγγελματικό αντικείμενο των σπουδών τους, αλλά και βίωναν το συλλογικό πνεύμα που δεσπόζει σε κάθε θεατρική δράση. Και ίσως… το μεγαλύτερο μάθημα που παραδώσαμε σ’ αυτά τα παιδιά – νέους πολίτες της περιοχής μας -  να ήταν η βεβαιότητα πως τα «θέματα» επιλύονται με θετική στάση, χιούμορ, χαμόγελο και ευγένεια ψυχής.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο Δ.Σ. του Συλλόγου για την αμέριστη συμπαράστασή τους και τις ενέργειες που χρειάστηκε να γίνουν από μέρους τους για την επιτυχή έκβαση της παράστασης.

Επίσης, ευχαριστούμε την κα. Ευθυμία Γώτη,  Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας καθώς και όλα τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της περιοχής μας για τη στήριξη της προσπάθειά μας.

Ευχαριστούμε τη Δ/νση και το τεχνικό προσωπικό της Κ.ΕΠ.Α Βέροιας, που υποστήριξαν την παράσταση. Κάθε φορά η συμβολή τους για την επιτυχία των παραστάσεων είναι άκρως σημαντική αλλά η ευγενική τους συμπεριφορά και η προθυμία τους είναι αξιοσημείωτη.

Τέλος ευχαριστούμε όλους όσοι μας τίμησαν και μας τιμούν, χρόνια τώρα, με την παρουσία τους στις παραστάσεις μας.

Η Θεατρική Ομάδα του

Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας.

(Αθανασιάδης Κυριάκος, Αυγέρη Θωμαή, Αυγέρη Μαρία, Γρηγοριάδου Παρασκευή, Κάτανα Περιστέρα. Κουκουτέγου Κατερίνα, Μασάδης Γρηγόρης, Μελιοπούλου Χάιδω, Μουταφίδου Ειρήνη, Μπαμπίνα Έλενα, Μπάρκα Ιππολύτη, Παπαγγέλου Άγγελος, Παυλίδου Φανή, Πετρομελίδης Μιχάλης, Πίτση Αναστασία, Τζήμα Αγορίτσα, Τριανταφυλλίδου Γεωργία)


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

'Εφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης – Υπόδησης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αλεξάνδρειας

Κλειστό στις 29 Απριλίου και 6 Μαΐου το Τμήμα Ένδυσης –...

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι το Τμήμα Ένδυσης...

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ  στον Δήμαρχο Νάουσας

Πασχαλινές ευχές και δώρα από το ΚΔΑΠ ΜΕΑ στον Δήμαρχο...

 Μια πολύ ωραία επίσκεψη δέχθηκε το πρωί της...

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΒΙΟΥΣ...

Γράφει ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος Φιλόλογος Πλησιάζει...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...