ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έρασμος: Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Βιβλιοπαρουσίαση – ομιλία του συγγραφέα και ηθοποιού Κώστα Κρομμύδα, για το νέο του μυθιστόρημα «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω»

Έρασμος: Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Βιβλιοπαρουσίαση – ομιλία του συγγραφέα και ηθοποιού Κώστα Κρομμύδα, για το νέο του μυθιστόρημα «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω»

Το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκης Βέροιας

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε στη Βέροια, το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2023, το νέο μυθιστόρημα του διάσημου ηθοποιού και συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα, «Κι ως την άλλη μου ζωή θα σε λατρεύω», εκδόσεων «ΔΙΟΠΤΡΑ», στο πλαίσιο εκδήλωσης – ομιλίας του ιδίου, σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος» με το βιβλιοπωλείο «Ηλιοτρόπιο» και με την υποστήριξη της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου  «Ηλιοτρόπιο» Αναστασία Χριστοδούλου, σύντομο χαιρετισμό, εκ μέρους του ΔΣ του «Έρασμου», απηύθυνε η Εκπαιδευτικός Όλγα Σαββίδου, ενώ  για το έργο του Συλλόγου μίλησε η Κοινωνική Λειτουργός της δομής Ολυμπία Λαζαρίδου. 

Η κ. Λαζαρίδου, ορμώμενη από τη θεματική που ξεδιπλώνεται μέσα από την πλοκή του μυθιστορήματος, «φώτισε» τους κοινούς τόπους της κακοποιητικής συνθήκης και τις μορφές εκδήλωσής της βίας στο «τότε» και στο «σήμερα», προσεγγίζοντας κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, αιτίες και αφορμές στον ψυχισμό θύτη-θύματος και αναφέρθηκε στις δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας, καθώς και στη λειτουργία του Ξενώνα βραχείας Διαμονής του «Έρασμου».  

Ο Κώστας Κρομμύδας μίλησε εκτενώς, προσελκύοντας το ενδιαφέρον με την αμεσότητα,  την απλότητα αλλά και τη θεατρικότητα του λόγου που προσδίδει η φυσικότητα του ήχου χωρίς μικροφωνική υποστήριξη κατ’ επιλογή του, κάτι που εκμηδένισε τις «αποστάσεις» ανάμεσα στον ίδιο και το κοινό.  

Χωρίς να αποκαλύψει ιδιαίτερα στοιχεία της πλοκής του βιβλίου του, «φωτογράφησε» μια ολόκληρη εποχή, παίρνοντας αφορμή από τις ηρωίδες του,  μιλώντας για τα ανδροκρατικά στερεότυπα της μετά – ρεμπέτικης περιόδου, στις παρυφές της δεκαετίας του 60’, που (προ)καθόριζαν τη γυναικεία μοίρα με σκληρούς τρόπους, συντηρώντας τις κακοποιητικές συνθήκες των θυμάτων βίας,  σε κάθε χώρο κοινωνικής δραστηριότητας, και ιδίως της νυχτερινής ζωής, όπου διακυβεύεται και η πάλη της πρωταγωνίστριας του  βιβλίου, για την προσωπική της απελευθέρωση και την τελική δικαίωση.

Με τον συγγραφέα συνομίλησε η φιλόλογος – εκπαιδευτικός Δέσποινα Καρυπίδου, υποβάλλοντάς του κάποιες καίριες ερωτήσεις, όσον αφορά προθέσεις, κίνητρα και προσεγγίσεις του ίδιου πάνω στη θεματική του βιβλίου, αλλά και το συγγραφικό του ύφος. 

Την εκδήλωση έκλεισε, αφήνοντας ένα ηχηρό ερμηνευτικό αποτύπωμα στη βραδιά, η γνωστή συντοπίτισσα μας Μουσικός και Σοπράνο Ελένη Αναγνώστου, που συμμετείχε φιλικά ερμηνεύοντας δύο εμβληματικά τραγούδια εποχής, με συνοδεία, στην κιθάρα, του Κωνσταντίνου Χαλάτση,  Υπεύθυνου Επικοινωνίας – ΜΜΕ του “Έρασμου”, ο οποίος συντόνισε και την όλη διαδικασία.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται  στο Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2021-2027"

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το νέο βιβλίο του Μιχαήλ Σιδηρόπουλου «Αυτόλυκος ο κλέφτης» παρουσιάζεται  στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Το νέο βιβλίο του Μιχαήλ Σιδηρόπουλου «Αυτόλυκος ο...

Οι εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Μιχαήλ Σιδηρόπουλος...

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου Το βιβλίο του Λάκη Αργυρού «Εσύ για Σένα» παρουσιάζεται στην «Κιβωτό» της Βέροιας

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου Το βιβλίο του Λάκη Αργυρού «Εσύ...

Το Writer’s Agency Bookguru.gr και οι Εκδόσεις Ευγνώμων,...

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου με κουπόνια δωρεάν εισόδου European cinema night στο ΣΤΑΡ παρουσία  του ηθοποιού  Άκη Σακελλαρίου

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου με κουπόνια δωρεάν εισόδου...

Η Νύχτα του Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου έρχεται και...

Βραδιά Τσίπουρου στην Λέσχη Αξιωματικών Βέροιας, από τους Παλαιούς   Προσκόπους

Βραδιά Τσίπουρου στην Λέσχη Αξιωματικών Βέροιας, από...

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας με την υποστήριξη...

"Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη " - Δράσεις για παιδιά...

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, 5.00-6.00 το απόγευμα«Body percussion...

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το εργαστήριο διαθεματικής πολυφωνικής πράξης Διδυμάνες.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το εργαστήριο...

Χρόνος διεξαγωγής εργαστηρίου: 9-11/02/2024Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ....

Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας -...

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023• Άναμμα Χριστουγεννιάτικου...

«Αυτόλυκος ο κλέφτης» το νέο βιβλίο του Μιχαήλ Σιδηρόπουλου  παρουσιάζεται στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

«Αυτόλυκος ο κλέφτης» το νέο βιβλίο του Μιχαήλ...

Οι εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Μιχαήλ Σιδηρόπουλος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...