Νέα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - Οι 8 αλλαγές στους κανονισμούς από τη σεζόν 2023-24

Νέα δεδομένα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - Οι 8 αλλαγές στους κανονισμούς από τη σεζόν 2023-24

Συμβούλιο (IFAB) ανακοίνωσε τις αλλαγές σε 8 κανόνες ποδοσφαίρου από τη σεζόν 2023-2024 Η νέα ποδοσφαιρική σεζόν είναι προ των πυλών και μαζί της έρχονται νέοι κανόνες, προκειμένου να προσπαθήσουν οι αρμόδιοι να βελτιώσουν και να ξεκαθαρίσουν κάποιες καταστάσεις που έχουν προκαλέσει διαμάχες στο παρελθόν. Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB) αποκάλυψε αυτή τη σειρά νέων κανόνων που έχουν τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου. Συγκεκριμένα, υπάρχουν οκτώ τροποποιήσεις:

1. ΑΡΘΡΟ 3 - Γκολ που σημειώθηκε με επιπλέον άτομο στον αγωνιστικό χώρο

Εάν, μετά το γκολ που σημειώθηκε και πριν από την επανέναρξη του παιχνιδιού, ο διαιτητής διαπιστώσει ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο τη στιγμή που σημειώθηκε το γκολ και αυτό το άτομο παρενέβη στο παιχνίδι.

Ο διαιτητής πρέπει να ακυρώσει το γκολ εάν το μη εξουσιοδοτημένο άτομο ήταν: Ένας παίκτης, αναπληρωματικός, αντικατασταμένος παίκτης, αποβλημένος παίκτης ή μέλος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας που σημείωσε το γκολ, θα ξαναρχίσει το παιχνίδι με άμεσο ελεύθερο λάκτισμα από τη θέση του μη εξουσιοδοτημένου ατόμου. Εξωτερικός παράγοντας που παρενέβη στο παιχνίδι, εκτός εάν το γκολ σημειώθηκε με τον τρόπο που αναφέρεται παραπάνω στην ενότητα «μη εξουσιοδοτημένα άτομα στον αγωνιστικό χώρο». το παιχνίδι θα συνεχιστεί με πεσμένη μπάλα.

2. ΑΡΘΡΟ 6 - Ο εφεδρικός βοηθός διαιτητή (RAR) μπορεί να βοηθήσει τον διαιτητή στις αποφάσεις του.

Το καθήκον του εφεδρικού βοηθού διαιτητή θα είναι να αντικαταστήσει έναν βοηθό διαιτητή ή έναν τέταρτο διαιτητή ή έναν πρόσθετο βοηθό διαιτητή που δεν μπορεί να συνεχίσει την εργασία του και να βοηθά τον κύριο διαιτητή με τον ίδιο τρόπο όπως τα άλλα μέλη της ομάδας διαιτησίας στο γήπεδο.

3. ΑΡΘΡΟ 7 - Περισσότερος χρόνος καθυστερήσεων

Οι πανηγυρισμοί γκολ γίνονται ξεχωριστό στοιχείο στη λίστα των λόγων απώλειας χρόνου για τους οποίους ο διαιτητής μπορεί να παρατείνει κάθε περίοδο του παιχνιδιού.

4. ΑΡΘΡΟ 10 - Η διαδικασία των πέναλτι και οι επιπλήξεις

Η διαδικασία των πέναλτι θα πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί ο αγώνας. Οι προειδοποιήσεις και οι επιπλήξεις που επιβάλλονται σε παίκτες και μέλη του προπονητικού επιτελείου κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν θα ληφθούν υπόψη στη διαδικασία των πέναλτι. Παράλληλα, στον κανονισμό υπήρχε ο όρος «λάκτισμα» ο οποίος αντικαθίσταται με τον όρο «πέναλτι», μιας και ο πρώτος ήταν ξεπερασμένος.

5. ΑΡΘΡΟ 11 - Διευκρινήσεις για το οφσάιντ από παρεμβολή αντιπάλου

Ένας παίκτης σε θέση οφσάιντ που λαμβάνει την μπάλα από έναν αντίπαλο που εσκεμμένα έπαιξε την μπάλα, συμπεριλαμβανομένου του σκόπιμου παιχνιδιού με χέρι, δεν θεωρείται ότι κέρδισε πλεονέκτημα, εκτός εάν ήταν σκόπιμη απόκρουση από οποιονδήποτε αντίπαλο.

Εάν η πάσα, η προσπάθεια να αποκτήσει την κατοχή ή η απομάκρυνση από τον παίκτη που έχει τον έλεγχο της μπάλας είναι ανακριβής ή ανεπιτυχής, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο παίκτης «έπαιξε σκόπιμα» την μπάλα.

6. ΑΡΘΡΟ 12 - Αντιαθλητική συμπεριφορά

Υπάρχουν διάφορες ενέργειες στις οποίες ένας παίκτης θα προειδοποιηθεί για αντιαθλητική συμπεριφορά, όπως: Να αγγίξει την μπάλα με το χέρι για να εμποδίσει ή να αποτρέψει την εξέλιξη μιας πολλά υποσχόμενης επίθεσης. Διάπραξη οποιασδήποτε άλλης παράβασης που παρεμποδίζει μια πολλά υποσχόμενη επίθεση ή αποφεύγεται, εκτός εάν ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι για παράβαση που έχει σκοπό να παίξει την μπάλα. ή για πρόκληση για την μπάλα. Να αποφύγει μια προφανή ευκαιρία για έναν αντίπαλο να σκοράρει ένα γκολ μέσω μιας παράβασης με μια διαμάχη με την μπάλα που έχει σκοπό να παίξει ή να αμφισβητήσει την μπάλα και για την οποία ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.

7. ΑΡΘΡΟ 12 - Παραβατική συμπεριφορά

Εάν συμβεί οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια από την πλευρά του πάγκου και οι διαιτητές δεν εντοπίσουν τον ένοχο, θα είναι ο προπονητής που θα φέρει την προειδοποίηση.

8. ΑΡΘΡΟ 14 - Συμπεριφορά τερματοφύλακα κατά την εκτέλεση πέναλτι

Ο τερματοφύλακας πρέπει να παραμείνει στη γραμμή του τέρματος του, ανάμεσα στα δύο δοκάρια του τέρματος και μπροστά από τον εκτελεστή μέχρι να χτυπήσει η μπάλα. Ο τερματοφύλακας δεν πρέπει να συμπεριφέρεται με τρόπο που να αποσπά παράνομα την προσοχή του παίκτη, π.χ. δεν θα καθυστερήσει την εκτέλεση του πέναλτι ούτε θα αγγίξει τα δοκάρια ή το δίχτυ του τέρματος

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euro 2024: Μεγάλες απουσίες από την ποδοσφαιρική γιορτή

Euro 2024: Μεγάλες απουσίες από την ποδοσφαιρική γιορτή

Σε λίγες μέρες αρχίζει η καλοκαιρινή ποδοσφαιρική...

Έκτακτη γενική συνέλευση του ΝΠΣ Βέροια για αλλαγή ονόματος!

Έκτακτη γενική συνέλευση του ΝΠΣ Βέροια για αλλαγή...

Έκτακτη γενική συνέλευση ανακοίνωσε ο ΝΠΣ Βέροια, για...

Την Κυριακή 16/6 στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας: Φιλικός αγώνας γυναικείου ποδοσφαίρου μεταξύ ΑΕΚ Woman FC και Παναθηναϊκού

Την Κυριακή 16/6 στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας: Φιλικός...

Με ένα σπουδαίο φιλικό παιχνίδι θα κάνει φιέστα τίτλου...

Γ’ Εθνική: Οι 22 ομάδες που κέρδισαν την άνοδο από τις ΕΠΣ

Γ’ Εθνική: Οι 22 ομάδες που κέρδισαν την άνοδο από τις...

Ολοκληρώθηκαν τα μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική στους...

Νέο φιλικό παιχνίδι για τους Παλαίμαχους της Βέροιας

Νέο φιλικό παιχνίδι για τους Παλαίμαχους της Βέροιας

Μήνας αγώνων είναι ο Ιούνιος για τις ποδοσφαιρικές...

Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Μάκης Γκαγκάτσης - Δεν κατέβηκε αντίπαλος στις εκλογές

Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Μάκης Γκαγκάτσης - Δεν κατέβηκε...

Δεν θα έχουν σασπένς τελικά οι εκλογές της 22ας Ιουλίου...

Ανακοίνωση συνεργασίας Αστέρα Αλεξάνδρειας και Μ. Αλεξανδρου Αγ. Μαρίνας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανακοίνωση συνεργασίας Αστέρα Αλεξάνδρειας και Μ....

Με σύνθημα “Προχωράμε μαζί” και σε οργανωμένη...

Καταλήγει σε προπονητή η Βέροια!

Καταλήγει σε προπονητή η Βέροια!

Στον εκλεκτό που θα καθίσει στην άκρη του πάγκου της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...