H M.Α.μ.Α ανοίγει τον Σεπτέμβρη τις πόρτες της νέας δομής!

H M.Α.μ.Α ανοίγει τον Σεπτέμβρη τις πόρτες της νέας δομής!

Ενόψει της λειτουργίας της νέας μας πρωϊνής δομής το Σεπτέμβριο ,η επιστημονική ομάδα του συλλόγου μας παρουσίασε τα εκπαιδευτικά προγράμματα των δομών της το Σάββατο 17 Ιουνίου στη φιλόξενη αίθουσα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που παρουσιάστηκαν από έμπειρους επιστημονικούς συνεργάτες της ΜΑμΑ, αφορούν εφήβους κι ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού, αλλά και όλες τις αναπηρίες.Βασίζονται στην εξωστρέφεια και τη συμπερίληψη.Περιλαμβάνουν πολύ τεχνολογία,θεραπευτική yoga,θεραπευτικό taekwondo,δράσεις εργασιακής ένταξης,συμβουλευτική οικογένειας και πλήθος άλλων δράσεων!

Τα προγράμματα εφαρμόζονται ήδη στη δομή Κδαπ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α, αλλά θα εφαρμοστούν και στη νέα μας δομή, το ‘αδελφάκι’ της Μ.Α.μ.Α ,επί της οδού Πιερίων 5, που θα ανοίξει τις πόρτες της το Σεπτέμβρη και θα απευθύνονται σε άτομα στο φάσμα του αυτισμού αλλά και σε όλα τα άτομα με αναπηρίες ανήλικα και ενήλικες.

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της Μέριμνας Ατόμων με Αυτισμό, Ελένη Γεωργιάδου Στεφανάκη,ο κύριος Ισαακίδης Πρόδρομος ,Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου ν.Ημαθίας και η κυρία Συρμούλα Τζήμα ,αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Βέροιας ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν ο κύριος Καλλίστρατος Γρηγοριάδης,αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Δήμου Βέροιας,ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ Βέροιας κύριος Κουτσαντάς Πολύκαρπος και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΕΕΕΕΚ Βέροιας, εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, θεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, όπως επίσης και γονείς παιδιών.

Η αντιπρόεδρος της Μ.Α.μ.Α, Εύη Ακρίβου, αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα, παρουσίασε τους κεντρικούς ομιλητές και συντόνισε την παρουσίαση.Ακολούθησε η παρουσίαση των προγραμμάτων μας από τους νέους επιστημονικούς συνεργάτες του συλλόγου μας.

Ο Γιώργος Χατζηγεωργίου,υπεύθυνος τεχνολογιών, παρουσίασε το πρόγραμμα «Τεχνολογία - Πληροφορική»,η Κλειώ Λιναράκη,ψυχολόγος και ειδική παιδαγωγός παρουσίασε τα «Εκπαιδευτικά – Θεραπευτικά προγράμματα» της νέας μας δομής του κδαπ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α 2,ο Νικηφόρος Κοτρίδης εκπρόσωπος της διεθνούς ομοσπονδίας Taekwondo για άτομα με αναπηρίες, παρουσίασε τα προγράμματα «Θεραπευτικό Taekwodo και την επίδρασή του στα άτομα με αυτισμό, Τοξοβολία, Αναρρίχηση».Η Αλεξάνδρα Τυφλίδου,φυσιοθεραπεύτρια, παρουσίασε τη «Θεραπευτική Γιόγκα»και η κυρία Γωγώ Αναστασιάδου,φωτογράφος παρουσίασε τα «Εργαστήρια Φωτογραφίας».Στο τέλος η Ειρήνη Αναγνώστου Κελεπούρη,ψυχολόγος και ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μας παρουσίασε το «Όραμα της Μ.Α.μ.Α»


Tο Σεπτέμβρη εκτός λοιπόν από τους παλιούς μας συνεργάτες, θα βρίσκονται και οι νέοι μας συνεργάτες με τους οποίους μιλάμε ακριβώς την ίδια γλώσσα. Το Σεπτέμβρη αρχίζει ένα ταξίδι με στόχο την αποδοχή, τη συμπερίληψη, την εργασιακή ένταξη των παιδιών και ενήλικων με αυτισμό και όχι μόνο. Στην παρέα μας έχουν έρθει και θα έρθουν παιδιά και ενήλικες και με άλλες αναπηρίες αφού στον κόσμο της αναπηρίας, όσο εύκολη ή δύσκολη κι αν είναι αυτή, οι ανάγκες είναι ίδιες.Όλοι μας θέλουμε ν’ ανήκουμε, να συμμετέχουμε, να αγαπιόμαστε ,να εργαζόμαστε, να είμαστε ορατά και όχι αόρατα μέλη αυτής της κοινωνίας.

Στόχος μας είναι τα παιδιά μας, μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους, να αποκτήσουν δεξιότητες αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης, δεξιότητες για την άσκηση συγκεκριμένων επαγγελμάτων, να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον και να γίνουν μια παρέα που θα αθλούνται μαζί, θα διασκεδάζουν μαζί, θα πηγαίνουν εκδρομές με ή χωρίς διανυκτέρευση όλοι μαζί. Μια παρέα που θα υποστηρίζει ο ένας τον άλλον στα εύκολα και στα δύσκολα..

Η συμμετοχή στα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του συλλόγου μας είναι δωρεάν μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και στηρίζουν το έργο μας.

Με εκτίμηση

το ΔΣ του συλλόγου

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

16 ΕΩΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ: Έκθεση αγιογραφίας του Ωδείου Ι.Μ. Βέροιας

16 ΕΩΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ: Έκθεση αγιογραφίας του Ωδείου Ι.Μ....

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και...

Πρόγραμμα Δημοτικής βιβλιοθήκης «Θ. Ζωγιοπούλου» ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024  «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»
17 Ιουνίου στη Βέροια: Το νέο του βιβλίο παρουσιάζει ο Αλέκος Χατζηκώστας

17 Ιουνίου στη Βέροια: Το νέο του βιβλίο παρουσιάζει ο...

Οι εκδόσεις «ατέχνως» σας προσκαλούν στην πρώτη...

26η Συνάντηση Χορωδιών του Δήμου Αλεξάνδρειας την Τετάρτη 19 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου

26η Συνάντηση Χορωδιών του Δήμου Αλεξάνδρειας την...

Συνάντηση χορωδιών του Δήμου Αλεξάνδρειας, η οποία...

“Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…” – Ξεκίνησαν οι εγγραφές για την Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας

“Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…” –...

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και...

''Φίλοι του ποταμού Τριποτάμου Βέροιας

''Φίλοι του ποταμού Τριποτάμου Βέροιας": ...

Έκθεση και βράβευση έργων του 5ου Μαθητικού...

Την Κυριακή 16 Ιουνίου: Μαθητική επίδειξη του Ωδείου Ι.Μ. Βέροιας

Την Κυριακή 16 Ιουνίου: Μαθητική επίδειξη του Ωδείου...

Το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και...

«Λ’ Παύλεια» | Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση «Θεία Λατρεία και ζωή» στην Παναγία Δοβρά (ΒΙΝΤΕΟ)

«Λ’ Παύλεια» | Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση «Θεία...

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23Από Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου. Θέατρο, συναυλίες,...

Συνεχίζονται οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών Α’ προβολής στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νάουσας "Μελίνα Μερκούρη" για την θερινή περίοδο 2022, με την ταινία  "Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του...

Την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 21:30«ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»Οι συναυλίες της ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη είναι πάντα  ένα σπουδαίο μουσικό γεγονός που κανείς δεν θέλει να χάσει!Έτσι και φέτος, «μοναδική» καλλιτέχνης  με...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/2) στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ στη Βέροια, η παρουσίαση του νομικού βιβλίου του δικηγόρου Μιχάλη Χασιώτη με τίτλο «Η Αρχή...