Επίσκεψη του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Επίσκεψη του ΥπΑΑΤ, Λευτέρη Αυγενάκη στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Την πρώτη επίσκεψη στους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως είχε προαναγγείλει στις προγραμματικές του δηλώσεις, πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης. Μαζί με τους Υφυπουργούς Διονύση Σταμενίτη και Σταύρο Κελέτση επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, όπου και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Οργανισμού, καθηγητή Σέρκο Χαρουτουνιάν, την Αντιπρόεδρο Σταυρούλα Πετρή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Παναγιώτη Χατζηνικολάου, παρουσία μελών του Δ.Σ και Γενικών Διευθυντών, καθώς και με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε τη σημασία της διασύνδεσης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ με τον επιχειρηματικό κόσμο, την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στα προϊόντα, στα ευρωπαϊκά σήματα ποιότητας, στον τομέα της βιολογικής γεωργίας, στις ειδικές πτηνοτροφικές εκτροφές, στην παραγωγή και τη διακίνηση του γάλακτος, του κρέατος και των αυγών στην Ελλάδα. Επίσης, η πιο αποδοτική λειτουργία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα επιτευχθεί μέσω συνεργειών του Οργανισμού με την Τοπική αυτοδιοίκηση, με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και με φορείς του ιδιωτικού τομέα. Επεσήμανε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του ΥπΑΑΤ είναι και η επίλυση των κτιριακών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός, καθώς και η εντατικοποίηση της εκπαίδευσης και της επιστημονικής κατάρτισης των αγροτών.

Στη συζήτηση τέθηκε ως προτεραιότητα της αγροτικής έρευνας, η διαχείριση των αρδευτικών υδάτων με τη βοήθεια συστημάτων γεωργίας ακριβείας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ εκπονεί πρόγραμμα παρακολούθησης των επιφανειακών υδάτων σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ ως «Λειτουργία Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης και Καταγραφής της Ποσότητας (ποτάμια) και Ποιότητας (ποτάμια και λίμνες) των Επιφανειακών Υδάτων της Χώρας».

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε:

 «Ενημερωθήκαμε για το πολύ σημαντικό έργο που παράγεται από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ. Θέσαμε μαζί νέους στόχους, εντοπίσαμε πεδία στα οποία μπορούμε να βοηθήσουμε τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και όλους όσοι εξαρτώνται άμεσα και έμμεσα από το ΥπΑΑΤ.

Δίνουμε έμφαση από κοινού σε μια σειρά πρωτοβουλιών που «κουμπώνουν» στην πολιτική νερού και στο μείζων ζήτημα της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών. Στόχοι που αποτελούν προτεραιότητα του Υπουργείου και της Διοίκησης και εντάσσονται στην ευρύτερη φιλοσοφία της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι αγρότες περιμένουν πολλά από εμάς και από τον «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ» και είμαστε υποχρεωμένοι να τρέξουμε με πολύ ταχύτερο ρυθμό και θα τα καταφέρουμε».

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ Καθηγητής Σέρκος Χαρουτουνιάν δήλωσε:

«Εκ μέρους της Διοίκησης και των εργαζομένων θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό και όλη την πολιτική ηγεσία για την τιμή που μας έκαναν. Ευελπιστούμε σε μια πολύ καλή συνεργασία προς όφελος του πρωτογενή τομέα της χώρας. Το βασικό ζήτημα είναι να ξεκινήσουμε από την εκπαίδευση και την κατάρτιση. Μαζί να εκμεταλλευτούμε την παράδοση και να συνδέσουμε τα εξαιρετικά προϊόντα μας με τον τουρισμό».

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κοινοποιήθηκε ο πίνακας  εκτιμήσεων ζημίας  από βροχόπτωση  σε Κοπανό και Λευκάδια

Κοινοποιήθηκε ο πίνακας εκτιμήσεων ζημίας από...

Κοινοποιήθηκε ο πίνακας εκτιμήσεων ζημίας από...

Στον ΕΛΓΑ Βέροιας ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, για επίσπευση των αποζημιώσεων  στους πληγέντες παραγωγούς της Ημαθίας

Στον ΕΛΓΑ Βέροιας ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, για επίσπευση...

Στα πλαίσια της τακτικής επαφής και συνεργασίας που...

Δήμος Νάουσας: Συνάντηση της αντιδημάρχου Άννας Βασιλειάδου με γεωπόνους  για τα θέματα του ΕΛΓΑ

Δήμος Νάουσας: Συνάντηση της αντιδημάρχου Άννας...

Θέματα του ΕΛΓΑ και τα φλέγοντα προβλήματα των αγροτών...

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΖΗΜΙΩΝ  ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ  ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΖΗΜΙΩΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΙ ΚΑΙ...

Ανακοινώνεται από το υποκατάστημα ΕΛΓΑ ΒΕΡΟΙΑΣ, τα...

Δήμος Νάουσας: Επίσκεψη της Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης Άννας Βασιλειάδου στην έκθεση Freskon

Δήμος Νάουσας: Επίσκεψη της Αντιδημάρχου Αγροτικής...

Την έκθεση Freskon 2024 η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για...

Τάσος Μπαρτζώκας: Στη Freskon χτύπησε και φέτος δυνατά η καρδιά της παραγωγικής Ημαθίας!

Τάσος Μπαρτζώκας: Στη Freskon χτύπησε και φέτος δυνατά η...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας επισκέφτηκε τα περίπτερα της...

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στη διάσκεψη στην Μπρέσια της Ιταλίας για το κρασί

Ο Λευτέρης Αυγενάκης στη διάσκεψη στην Μπρέσια της...

«Το περιβάλλον της παγκόσμιας αγοράς αμπελοοινικών...

Στη Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, Freskon 2024 ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Στη Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, Freskon...

Tη Διεθνή Έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών, Freskon 2024,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

-Τι λένε στο «Λαό», Αποστόλου, Γιαννακάκης, ΑποστολίδηςΜία από τις παράπλευρες επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, που αφορά την αγροτική παραγωγή, μεταποίηση και τις εξαγωγές κομπόστας, ροδακίνων και...

Άγνωστος προσποιούμενος υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ (αγροτικές ενισχύσεις), τηλεφώνησε σε γεωργική παραγωγό στην Ημαθία, με το πρόσχημα ότι δήθεν δικαιούται χρήματα και στη συνέχεια απέσπασε τα τραπεζικά της...

Σε σημερινή σύσκεψη του Δ.Σ. του ΕΛΓΑ αποφασίστηκε ο τρόπος καταβολής των προκαταβολών των αποζημιώσεων για τους ανοιξιάτικους παγετούς, που αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με...

Aποζημιώσεις ύψους 34.856.466 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή στους αγρότες  για καταστροφές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.Πρόκειται για ζημιές που αφορούν το έτος 2019 και θα δοθούν σε 15.778 δικαιούχους,...