Κώστας Καλαϊτζίδης: «Θα είμαι και πάλι υποψήφιος και συνεπιβάτης στο ταξίδι της Περιφέρειας, με τον Απ. Τζιτζικώστα»

Κώστας Καλαϊτζίδης: «Θα είμαι και πάλι υποψήφιος και συνεπιβάτης στο ταξίδι της Περιφέρειας, με τον Απ. Τζιτζικώστα»

-Αναφέρθηκε στην υγεία του, έθεσε νέο στοίχημα με τον κάθετο άξονα, βλέπει να πιάνει πάνω από 65% η «Αλληλεγγύη» στην Ημαθία

«Τον τελευταίο καιρό πάλεψα πολύ με τον εαυτό μου, αν θα είμαι υποψήφιος. Ε, ναι λοιπόν θα είμαι, κι αυτό γιατί ξεκίνησα ένα ταξίδι στην Περιφέρεια ως περιφερειακός σύμβουλος από το 2009 και το 2014 ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, ένα ταξίδι το οποίο οραματίστηκε ο Περιφερειάρχης μας ο Απόστολος Τζιτζικώστας και πραγματικά δεν μπορούμε σε αυτό το ταξίδι να μην είμαστε συνεπιβάτες και για τα επόμενα χρόνια. Δηλώνω λοιπόν την υποψηφιότητά μου και πάλι, στο πλευρό του Τζιτζικώστα, ο οποίος με το έργο του πρωταγωνίστησε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη».

Με αυτή την δήλωση ξεκίνησε την συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες Τετάρτη 26 Ιουλίου, το μεσημέρι, στα «Πλατανάκια» της Βέροιας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τα τοπικά ΜΜΕ για την συνεργασία τόσων χρόνων.

Νέοι στόχοι και προσωπικά στοιχήματα

Ο ίδιος, συνεχίζει με νέους στόχους και προσωπικά στοιχήματα για την ερχόμενη τετραετία, με προτεραιότητα την ολοκλήρωση του κάθετου οδικού άξονα, Σκύδρας - Νάουσας - Βέροιας (με κούμπωμα στην Εγνατία).

«Τα έργα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ημαθία, είναι ο περιβόητος κάθετος άξονας. Πριν από λίγα χρόνια, ερχόμενος από Αθήνα, είπα ότι αν δεν καταφέρω να γίνει Διοικητήριο στο νομό, εγώ θα παραιτηθώ. Το διοικητήριο βρίσκεται ήδη στην φάση ανέγερσης και προχωράει με γοργούς ρυθμούς. Το ίδιο στοίχημα βάζω και τώρα, για τον κάθετο άξονα για τον οποίο ξεκίνησε νέα χάραξη, μετά τα αρχαία που βρέθηκαν, ενώ είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί λύση και στο κομμάτι από Πατρίδα για κούμπωμα με την Εγνατία, όπου υπάρχουν εκτάσεις με αγροτικές καλλιέργειες», τόνισε ο κ. Καλαϊτζίδης.

Ο αντιπεριφερειάρχης έκανε λόγο για νέα έργα που χρειάζεται η Ημαθία, ξεκινώντας από τις απαραίτητες πάντα συντηρήσεις, μέχρι την ανάγκη δημιουργίας ταμιευτήρων νερού, αφού, όπως είπε, στην Ημαθία έχουμε τα περισσότερα νερά που είναι ωστόσο ανεκμετάλλευτα. «Προσανατολιζόμαστε με το νέο ΕΣΠΑ, να εντάξουμε ταμιευτήρες ανά Περιφερειακή Ενότητα, διότι δεν μπορούμε να έχουμε 16 ΤΟΕΒ και να μην μπορούμε να ποτίζουμε τα κτήματα». Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε τρία κύρια οδικά έργα που θα επιδιώξει για τη νέα πενταετία η Π.Ε. Ημαθίας, όπως η κουμπωτή πεζογέφυρα στη γέφυρα του Αλιάκμονα και η αντικατάσταση της παλιάς γέφυρας στον Λουδία, ενώ υποσχέθηκε ότι θα αναφερθεί αναλυτικότερα για τα έργα, ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, παρουσία και του Περιφερειάρχη.

Προβλέψεις για πάνω από 65% η «Αλληλεγγύη» στην Ημαθία

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, εκτίμησε ότι η παράταξη «Αλληλεγγύη» του Απ. Τζιτζικώστα, θα πάρει στην Κεντρική Μακεδονία πάνω από 65% στις εκλογές του Οκτωβρίου και το ίδιο ποσοστό προέβλεψε ότι θα πιάσει και η Ημαθία. Είπε επίσης ότι στο ψηφοδέλτιο του νομού συμμετέχουν ήδη εννέα (9) υποψήφιοι και μένουν άλλοι τέσσερις (4) και μάλιστα η ένατη είναι πολύ γνωστή δικηγόρος της Βέροιας, το όνομα της οποίας θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.

Πάω καλά με την υγεία μου, θα είμαι όρθιος μέχρι τελευταίας ρανίδας

Ο κ. Καλαϊτζίδης αναφέρθηκε και στο θέμα της υγείας του, υπογραμμίζοντας ότι είναι πάρα πολύ καλά. «Δεν είμαι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που περνάει ένα θέμα υγείας και δεν είμαι ο μόνος. Δεν τα παρατάμε ποτέ και με τίποτα, έχουμε πίστη και η επιστήμη κάνει επίσης θαύματα. Τα πάω καλά, θα είμαι όρθιος μέχρι τελευταίας ρανίδας, είμαι ενεργός και ζητώ ίση μεταχείριση», τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στην ανεκτίμητη στήριξη της οικογένειάς του ώστε να μπορέσει να ασχοληθεί τόσα χρόνια με την πολιτική.

Οι σχέσεις με φορείς και δήμο Βέροιας

Σχολίασε επίσης τις σχέσεις του, ως αντιπεριφερειάρχης, με τους δήμους του νομού, λέγοντας ότι συνεργάστηκε με όλους τους φορείς, με βουλευτές και δημάρχους και το ίδιο θα κάνει και στην επόμενη θητεία. «Δεν θα πω ότι η θητεία 2014 - 2019 ήταν η καλύτερη σχέση με το δήμο Βέροιας, αλλά το 2019 – 2023 συνεργαστήκαμε άψογα και είμασταν πολύ καλά. Θα μπορούσαμε βέβαια να κάνουμε και περισσότερα», επεσήμανε. Τους ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία, λέγοντας ότι «αν καταφέραμε κάτι, δεν το κατάφερα μόνος μου αλλά όλοι μαζί, Περιφέρεια, τοπικοί βουλευτές, Δήμοι, Φορείς, Επιμελητήριο, κ.α. κι έτσι θα συνεχίσουμε και την επόμενη ημέρα στην Ημαθία. Γιατί, μας ενώνουν πολλά και δεν πρέπει να κοιτάμε ούτε χρώματα, ούτε κόμματα». Ευχαρίστησε επίσης συνεργάτες τους σε άλλους νομούς καθώς και όλους τους εργαζόμενους στην Αντιπεριφέρεια.

Σε ερώτηση για τις δημοτικές εκλογές, είπε ότι αυτοί που αποφασίζουν για τις διοικήσεις τους είναι οι πολίτες, εκτιμώντας ότι «την επόμενη των εκλογών θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι».

Παρόντες στην συνέντευξη, εκτός από τους στενούς συνεργάτες του Γραφείου του, ήταν ο πρόεδρος του ΙΣΗ Μάκης Ισαακίδης και ο Κώστας Ζιώγας, δύο άνθρωποι «γούρικοι» στην πορεία του, που βρίσκονται στο πλευρό του εδώ και χρόνια, όπως είπε.

Σοφία Γκαγκούση

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας στις 6 Μαΐου 2024

Πρόσκληση 1227ης Πανηγυρικής Εορτής Αγίου Γεωργίου...

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Σωματείου «Αγιος Γεώργιος...

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Σταύρος Σεχερλής σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 29 Απριλίου...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική Μακεδονία το διήμερο 26-28 Απριλίου

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι στην Κεντρική...

Στοχευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται...

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ορφανίδου Θεοδώρα σε ηλικία 92 ετών

'Εφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Μπαμπαλή Αντιγόνη σε ηλικία 77 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιο

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συγχαίρει τον Σεβασμιώτατο...

Η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας με...

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Ημαθίας

Εκ νέου Πρόεδρος ο Απόστολος Μούρτης στο διοικητικό...

Χθες 26 Απριλίου 2024, διενεργήθηκαν εκλογές στην...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία 46 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Γιωτόπουλος σε ηλικία...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Κυριακή 28 Απριλίου...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...