Εθνική Ελλάδας: Ζητείται θαύμα για την απευθείας πρόκριση στο Εuro 2024 – Οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ του Nations League

Εθνική Ελλάδας: Ζητείται θαύμα για την απευθείας πρόκριση στο Εuro 2024 – Οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ του Nations League

Το νικηφόρο πέρασμα της Ολλανδίας από την Ιρλανδία αναγκάζει την Ελλάδα να κοιτάζει σιγά-σιγά το «μονοπάτι» της στα μπαράζ του Nations League

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Από τη στιγμή που η Εθνική Ελλάδας έπεσε σε όμιλο… φωτιά με αντιπάλους τις Γαλλία και Ολλανδία, αλλά και την Ιρλανδία, η απευθείας πρόκριση στα τελικά του EURO 2024 μέσω αυτής της διαδικασίας κρίθηκε ως εξαιρετικά δύσκολη, κάτι που φυσικά επιβεβαιώνεται.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβγαλε την υποχρέωση κόντρα στο Γιβραλτάρ με show, φτάνοντας τους 9 βαθμούς ύστερα από πέντε παιχνίδια στον όμιλο.

Παρέα με την «γαλανόλευκη» είναι η Ολλανδία, η οποία επικράτησε με ανατροπή της Ιρλανδίας με 2-1 στο Δουβλίνο, ενώ έχει και ματς λιγότερο. Φυσικά, η ομάδα του Κούμαν διατηρεί το πάνω χέρι για την πρόκριση, με την κατάσταση έπειτα από την βαριά με 3-0 στο Philips Stadium, να έχει δυσκολέψει δραματικά.

Να σημειωθεί πως τα αρχικά κριτήρια κατάταξης αφορούν τα αποτελέσματα μεταξύ των ισοβαθμούντων ομάδων, τη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια και την καλύτερη επίθεση σε αυτά τα ματς.

Κατά συνέπεια, το σενάριο να νικήσει η Εθνική μας τους Ολλανδούς στην OPAP Arena με ένα σκορ της τάξης του 4-0 φαντάζει ουσιαστικά… απίθανο. Επομένως, χρειάζεται καλύτερη συγκομιδή από τους Ολλανδούς στα εναπομείναντα ματς, ενώ υπάρχει και το «μαξιλαράκι» του Nations League.

H δεύτερη ευκαιρία μέσω Nations League

Στα γήπεδα της Γερμανίας θα πάνε οι 10 πρώτοι των 10 προκριματικών ομίλων και οι δέκα χώρες, που θα καταλάβουν τη 2η θέση. Η Γερμανία ως διοργανώτρια είναι ήδη «εκεί» και μένουν τρεις κενές θέσεις για να συμπληρωθεί το παζλ.

Αυτές οι τρεις θέσεις, λοιπόν, θα προκύψουν μέσα από τα τρία μονοπάτια των μπαράζ στο Nations League! Στο ένα μονοπάτι είμαστε ήδη εμείς και περιμένουμε άλλες τρεις χώρες, είτε νικήτριες ομίλων είτε όχι.

Στο League C, στο οποίο βρισκόταν η Ελλάδα, οι υπόλοιπες νικήτριες είναι η Τουρκία, το Καζακστάν και η Γεωργία, κάτι που σημαίνει πως αν ούτε αυτές οι χώρες εξασφαλίσουν εισιτήριο μέσω προκριματικών, τότε θα είναι οι τέσσερις εθνικές ομάδες που θα διεκδικήσουν μία θέση στο Euro 2024 μέσω του Final Four της League C.

Αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι βρίσκονται στην κορυφή του τετάρτου ομίλου στο +3 από Κροατία και Αρμενία (με δύο παιχνίδια παραπάνω) και έτσι είναι πιθανό να προκριθούν απευθείας. Εφόσον συμβεί αυτό, τότε η χώρα μας θα παίξει με το Λουξεμβούργο στα ημιτελικά.

Αντίθετα, αν αποκλειστούμε και εμείς και οι Τούρκοι, τότε θα συναντηθούμε στον ημιτελικό των μπαράζ του Nations League! Το παιχνίδι θα γίνει στην OPAP Arena, στις 21 Μαρτίου 2024 και θα είναι νοκ-άουτ!

Από ‘κεί και πέρα, ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον τελικό (η έδρα θα καθοριστεί σε κλήρωση) τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία-Καζακστάν, στις 26 Μαρτίου 2024.

Το Καζακστάν είναι 4ο στον όμιλό του, σε απόσταση μόλις ενός βαθμού από Δανία και Σλοβενία, ενώ η Γεωργία είναι στην 4η θέση στο -2 από την δεύτερη Ισπανία, έχοντας ματς παραπάνω.

Εν κατακλείδι, οποιαδήποτε ομάδα από τις τέσσερις των playoffs από το League C προκριθεί από τα προκριματικά στην τελική φάση, τη θέση τους θα παίρνουν οι ομάδες, που είναι από κάτω Αυτές είναι το Λουξεμβούργο, το Αζερμπαϊτζάν, το Κόσοβο και η Βουλγαρία.

Πηγή: sportime.gr

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Τσαλουχίδης:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Τσαλουχίδης: "Δεν πρέπει να...

Μετά την λήξη του τελευταίου φετινού αγώνα στη Γ'...

Με εντός έδρας ήττα από τον Άρη Αβάτου αποχαιρέτησε τη Γ’ Εθνική ο ΝΠΣ Βέροια

Με εντός έδρας ήττα από τον Άρη Αβάτου αποχαιρέτησε τη...

Την εντός έδρας ήττα από τον Άρη Αβάτου με σκορ 2-1,...

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα γήπεδα των αγώνων

Μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική: Οι μέρες, οι ώρες και τα...

Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων μπαράζ...

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

ΕΠΣΗ: Πάει για 14 ομάδες τη νέα σεζόν η Α’ κατηγορία!

Με τρεις περισσότερες ομάδες απ’ ότι φέτος (14 αντί 11),...

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι

Ήττα για το ΝΠΣ Βέροια στο τελευταίο εκτός έδρας...

Με ήττα έκλεισε τα φετινά εκτός έδρας παιχνίδια του ο...

Α' ΕΠΣΗ:

Α' ΕΠΣΗ: "Βροχή" από γκολ στο φινάλε των πλέι...

Έπεσε το Σάββατο (20/04) η αυλαία του φετινού...

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Β' φάσης

Α' ΕΠΣΗ: Δίδυμο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της...

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο (20/4) το φετινό...

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη! (βίντεο)

Ξύπνησαν μνήμες στο φιλικό παλαιμάχων Βέροιας - Άρη!...

Μνήμες από το ποδοσφαιρικό παρελθόν αναβίωσαν στο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Θύρα 4 και «πέταλο» για φιλάθλους «Γ’ Κατηγορίας»;;;Δυστυχώς δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο ψέμα, ούτε για φωτομοντάζ, αλλά είναι η άθλια πραγματικότητα στο μισό γήπεδο του δημοτικού σταδίου Βέροιας!!! Και...

Παρουσιάστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπου μεταξύ άλλων καταργείται η Football League, επανέρχεται το ιδιώνυμο, υπάρχουν αποφάσεις για τις λέσχες φιλάθλων και την...

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης με δήλωση στο σάιτ της ομάδας ζητάει συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ενώ υποστήριξε πως δεν απείλησε κανέναν.Ιβάν Σαββίδης, μέσω δήλωσης στην...

Ο Γιώργος Χατζάρας, πρώην παίκτης και προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της Βέροιας μίλησε στον  ΑΚΟΥ 996 και στην εκπομπή "Σιγά τον Πολυέλαιο" σχετικά με τη διάλυση της ομάδας. Πώς αισθάνεσαι εσύ με...