ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΤΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Οικογένεια είναι το Κύτταρο της κοινωνίας, η πρώτη μικρή σημαντική ομάδα ανθρώπων που συνδέονται με δεσμούς αίματος και ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Από αυτήν διαμορφώθηκαν τα γένη, οι φυλές και τα έθνη.

Τα χαρακτηριστικά που διέπουν τα μέλη μιας οικογένειας θα πρέπει να είναι: η αγάπη, ο σεβασμός, η ομόνοια, η αφοσίωση, η στοργή, η εξασφάλιση των μέσων διαβίωσης και περίθαλψης, και η με κάθε τρόπο στήριξη για την ολόπλευρη ψυχοσωματική ανάπτυξη και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Η οικογένεια είναι πανάρχαιος θεσμός, ιδιαίτερα για εμάς τους Έλληνες. Παλαιότερα επικρατούσε η παράδοση η οικογένεια εκτός από τους γονείς και τα παιδιά να περιλαμβάνει και άλλους συγγενείς τους κάτω από την ίδια στέγη και ιδιαίτερα τον παππού και τη γιαγιά.

Σήμερα η οικογένεια δια των γονέων μεριμνά και φροντίζει να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες της ζωής όλων των μελών της, όπως η αγωγή και η μόρφωση των παιδιών, η ψυχαγωγία, η τροφή, η περίθαλψη κ.α.

Η Οικογένεια αποτελεί τον κεντρικό πυρήνα των κοινωνιών και των εθνών και είναι η βάση φυσικής και πνευματικής της ανθρώπινης ζωής και το θεμέλιο του Πολιτισμού. Μέσα σ’ αυτήν σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, αγάπης, αμοιβαίου σεβασμού και αφοσίωσης γεννιέται, μεγαλώνει και αναθρέφεται ο άνθρωπος. Οι γονείς μαθαίνουν στα παιδιά τους να αγαπούν την πατρίδα, την εκκλησία, την εργασία και τις αξίες όπως η ειλικρίνεια, η τιμιότητα, η αξιοπρέπεια, ο αλληλοσεβασμός, η αγάπη και ο ανθρωπισμός κ.α. Φυσικό είναι οι κοινωνίες με ολοκληρωμένα άτομα να προοδεύουν και να ευημερούν.

Η Οικογένεια είναι βασικός κοινωνικός θεσμός αλλά και αναντικατάστατος στην αγωγή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Μολονότι ο θεσμός της Οικογένειας στην εποχή μας περνάει μία κρίση που κατά κάποιο τρόπο οφείλεται στην κρίση του σύγχρονου πολιτισμού και την κατάρρευση των πνευματικών και ηθικών αξιών, αποτελεί το θερμοκήπιο της κοινωνίας, την οποία στελεχώνει με ικανά άτομα, που συντελούν στην πρόοδο της.

Για τον λόγο αυτό οφείλει η πολιτεία και οι πολιτικοί κάθε μορφής εξουσίας να σκύψουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα στο θεσμό της οικογένειας και να εξαγγείλουν αποφάσεις πραγματικής στήριξης με προγράμματα που θα αφορούν την υπογεννητικότητα, την κάλυψη εξόδων γέννησης, υγείας, τροφής, μόρφωσης, εκπαίδευσης, εργασίας, κλπ.

Στην κατεύθυνση αυτή θα αγωνιστώ με τις όποιες δυνάμεις μου εφόσον αποτελέσω μέλος του Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για να πετύχουμε την διαμόρφωση της Οικογένειας που θα έχει τις παραδόσεις, τα ‘ήθη και έθιμα, την εθνική συνείδηση και τον ελληνοχριστιανικό πολιτισμό που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας.

Θεόφιλος Τεληγιαννίδης

πρόεδρος Αναπτυξιακής Ημαθίας

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι τρεις άξονες για έναν αυτάρκη Δήμο Νάουσας που ακμάζει

Οι τρεις άξονες για έναν αυτάρκη Δήμο Νάουσας που...

Η Νάουσα και τα χωριά της πρέπει να ακμάσουν ξανά για...

«Άξονας 7ος: Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του πολίτη»

«Άξονας 7ος: Βελτιώνουμε την καθημερινότητα του...

Από το γραφείο Τύπου του Υπ. Δημάρχου Δ. Βέροιας Κ....

Το αποτύπωμα του  Κώστα Καλαϊτζίδη στην Ημαθία των έργων και της ανάπτυξης

Το αποτύπωμα του Κώστα Καλαϊτζίδη στην Ημαθία των...

Όταν λέμε ότι δίνουμε λύσεις στα προβλήματα της...

Νάουσα: Μεγάλη συγκέντρωση γυναικών για την υποστήριξη του Κώστα Καλαϊτζίδη

Νάουσα: Μεγάλη συγκέντρωση γυναικών για την...

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των γυναικών...

Στην αυτοδιοικητική ημερίδα της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α, «Ακίνητη περιουσία και Τοπική Αυτοδιοίκηση», η Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Βέροιας Ιφιγένεια Βλαχογιάννη

Στην αυτοδιοικητική ημερίδα της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α, «Ακίνητη...

Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους υποψήφιων...

Ασφαλής αποκομιδή  των μολυσματικών αποβλήτων από τα φαρμακεία της Ημαθίας

Ασφαλής αποκομιδή των μολυσματικών αποβλήτων από τα...

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας, για ακόμα μια...

Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» στο 5ο Φεστιβάλ KIDOT στη Θεσσαλονίκη

Η «Πρωτοβουλία για το Παιδί» στο 5ο Φεστιβάλ KIDOT στη...

Μια μοναδική συμμετοχή είχε η «Πρωτοβουλία για το...

«Έφυγε» στα 73 του  ο Παύλος Γεωργιάδης

«Έφυγε» στα 73 του ο Παύλος Γεωργιάδης

Έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 73...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...

Παρουσίαση: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ Στις ανατολικές παρυφές του Γράμμου σε ύψος 1240 μέτρων και μια ανάσα από την αλβανική μεθόριο, βρίσκεται το χωριό Πληκάτι στο οποίο γεννήθηκε το 1937 και έζησε τα πρώτα παιδικά...

-Ε.Σ.Υ., μικρομεσαίοι, ακρίβεια, EΛΓΑ και πρώτη κατοικία, στις προτεραιότητας του κόμματοςΣτα πλαίσια της περιοδείας του στην Ημαθία και Πέλλα το προηγούμενο Σάββατο(17/6), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης...

-Στ. Κύρτσιος και Ν. Κακαφίκας στο ΛΑΟ: Μας κάνουν πόλεμο, στηρίζουν τα σούπερ μάρκετ, παρεμβαίνουν στις τιμές…Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα, που αντιδρούν στο ενδεχόμενο ένταξης των...