Λάζαρος Τσαβδαρίδης σε συνέντευξη του στο περιοδικό ΄Βουλή και Ευρωβουλή΄: Η Ελλάδα επιστρέφει θεαματικά από το Grexit στο Grecovery

Λάζαρος Τσαβδαρίδης σε συνέντευξη του στο περιοδικό ΄Βουλή και Ευρωβουλή΄: Η Ελλάδα επιστρέφει θεαματικά από το Grexit στο Grecovery

Για θεαματική επιστροφή τη Ελλάδας «από το grexit στο grecovery” κάνει λόγο στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Δημοσιογράφο Χρήστο Μπόκα του Περιοδικού «Επιθεώρηση για τη Βουλή και Ευρωβουλή», ο κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με αφορμή την επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και Τρόικας και τη νέα συμφωνία που προβλέπει διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος σε ασθενείς κοινωνικά ομάδες και ένστολους.

 Ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας επισημαίνει ότι «μέσα στο 2014 το μνημόνιο θα αποτελεί παρελθόν και είναι μία μεγάλη επιτυχία που πρέπει ασφαλώς να πιστωθεί στην κυβέρνηση αλλά κυρίως στον ίδιο τον Ελληνικό Λαό οι θυσίες του οποίου υπήρξαν τεράστιες και η υπομονή του θαυμαστή».

 Υποστηρίζει ότι στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, οι πολίτες της χώρας θα κληθούν να απαντήσουν σε δύο κρίσιμα ερωτήματα: «Θέλουμε λιγότερη ή περισσότερη Ευρώπη; Θέλουμε μία χώρα ισχυρή μέσα στο Ευρώ ή μία χώρα στερημένη συμμάχων που θα πορεύεται στο τρικυμιώδες σύγχρονο διεθνές περιβάλλον με παντιέρα το εθνικό νόμισμα και πολιτικές τύπου Βενεζουέλας και Αργεντινής όπως μερικοί το ονειρεύονται;» και δηλώνει πεπεισμένος ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταγράψει καλά εκλογικά ποσοστά.

 

Ασκεί δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η Αξιωματική Αντιπολίτευση αυτοδιαψεύδεται και διαψεύδει τις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού. Με θέσεις συγκεχυμένες και αλληλοσυγκρουόμενες δεν έχει τίποτα να καταθέσει για τον τρόπο με τον οποίον η χώρα μπορεί να εισέλθει ισχυρή στη νέα εποχή».

 Τέλος ως Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, σημειώνει ότι θα συσταθεί ειδική Επιτροπή από μέλη των ανώτατων δικαστηρίων, τα οποία θα ερευνήσουν όλες τις συμβάσεις εξοπλισμών από το 1996 και θα σχεδιάσουν σχέδιο νόμου ώστε να γίνει πιο διαφανής η διαδικασία προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Αναλυτικότερα η συνέντευξη έχει ως εξής:

 

1)Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μπορεί να πυροδοτήσει πρόωρες εθνικές εκλογές;

 

Όπως έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, οι Εθνικές εκλογές θα γίνουν το 2016. Αυτή είναι εξάλλου και η βούληση των ίδιων των πολιτών της χώρας όπως σαφώς διαφαίνεται σε κάθε δημοσκόπηση. Κάθε άλλη συζήτηση δεν συντηρεί τίποτα άλλο πέραν από μία έντεχνη παραφιλολογία, η οποία εξυπηρετεί δυστυχώς μόνο όσους θέλοντας να καλύψουν την πλήρη ανυπαρξία δικών τους προτάσεων, έχουν επενδύσει την πολιτική τους ύπαρξη στο χάος, στη στείρα άρνηση των πάντων και στο συλλήβδην γκρέμισμα των απτών πλέον αποτελεσμάτων που έχει καταφέρει η κυβέρνηση προκειμένου να επαναφέρει τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης.

 

Στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, οι πολίτες της χώρας θα κληθούν να απαντήσουν με ψυχραιμία και υπευθυνότητα και σε δύο κρίσιμα ερωτήματα που θα καθορίσουν τη θέση και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας στο μέλλον. Θέλουμε λιγότερη ή περισσότερη Ευρώπη; Θέλουμε μία χώρα ισχυρή μέσα στο Ευρώ, ή μία χώρα στερημένη συμμάχων που θα πορεύεται στο τρικυμιώδες σύγχρονο διεθνές περιβάλλον με παντιέρα το εθνικό νόμισμα και πολιτικές τύπου Βενεζουέλας και Αργεντινής όπως μερικοί το ονειρεύονται;

 

Είμαι πεπεισμένος ότι η Νέα Δημοκρατία θα πάει καλά στις επερχόμενες Ευρωεκλογές και θα πείσει με τη σοβαρότητα των στρατηγικών επιλογών της. Και αυτό διότι οι Έλληνες πολίτες συνειδητοποιούν πλέον ότι ο συνεπής Ευρωπαϊκός προσανατολισμός που η κυβέρνηση ενστερνίστηκε και ακολουθεί, παρά την τεράστια αντιμνημονιακή και αντιευρωπαϊκή προπαγάνδα που καλλιεργήθηκε όλα τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δεν είναι κενός περιεχομένου αλλά τουναντίον, στάθηκε η αναγκαία συνθήκη προκειμένου η χώρα να βρει ξανά τα πατήματα της, να αποκτήσει την εσωτερική της ισορροπία, να επανακτήσει τη διεθνή αξιοπιστία της και να σταθεί εκ νέου ισχυρή, μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια κρατών.

 

 

2) Στο διάγγελμα του μετά την πρόσφατη συμφωνία που επετεύχθη με την Τρόικα, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε «κοινωνικό μέρισμα». Πως σχολιάζετε τον αντίλογο που προέρχεται από τους κόλπους της αντιπολίτευσης ότι αυτό ακούστηκε λιγότερο ως υλοποιήσιμη πραγματικότητα και περισσότερο ως εξαγγελία προεκλογικού χαρακτήρα; 

 

Είναι εντυπωσιακό και ταυτόχρονα οξύμωρο το γεγονός ότι όλοι όσοι μέχρι σήμερα αμφισβητούσαν σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο την ίδια την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αποπροσανατολισμό του Ελληνικού λαού, έρχονται σήμερα να μας ψέξουν για τον τρόπο που επιλέγει η κυβέρνηση να το μοιράσει.

 

Αυτό ασφαλώς αποτελεί βαθύ λαϊκισμό όσο και απόλυτη υποκρισία.

 

Η κυβέρνηση, μετά από ένα εξάμηνο σκληρών διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, δικαιώθηκε τόσο όσον αφορά την πρόβλεψη της ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα έφθανε τα 3 δις ευρώ, όσο και για την αποφασιστικότητα της να διανείμει το εν λόγω πλεόνασμα στις "ευπαθείς" κοινωνικά ομάδες, και στους ένστολους. 

 

Παράλληλα και εις πείσμα των καταστροφολόγων που προεξοφλούσαν νέα μέτρα λιτότητας, λαμβάνεται μέριμνα για τους άστεγους, με έκτακτη ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ των υπηρεσιών στέγασης και εστίασής τους, μειώνονται από την 1η Ιουλίου κατά 3,9 μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές και θα διατεθεί εντός του 2014 επιπλέον 1 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου  προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα στην οικονομία.

 

Αυτοί οι οποίοι αμφισβητούν αυτά τα ιδιαίτερα σημαντικά επιτεύγματα μίας κυβέρνησης που παρέλαβε τη χώρα ουσιαστικά στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, είναι οι ίδιοι που θα είχαν σημαία του προεκλογικού τους λόγου τη  μη υλοποίηση τους από την κυβέρνηση εάν αυτό συνέβαινε.

 

Εμείς όμως προτιμούμε να αφήνουμε στο περιθώριο τις Κασσάνδρες. Τα λίγα που υποσχεθήκαμε προσπαθούμε και να συνεχίζουμε να προσπαθούμε βήμα με βήμα να τα υλοποιούμε επ’ ωφελεία του συνόλου των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα των χαμηλότερων οικονομικά στρωμάτων τα οποία δοκιμάζονται καθημερινώς και πολλές φορές πληρώνουν ιδιαίτερα δυσανάλογο τίμημα σε σχέση με τα υψηλότερα.

 

 

3) Ποια είναι η άποψη σας για την πολιτική και τις θέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης;

 

Έχω την εντύπωση ότι κάθε μέρα που περνάει, η Αξιωματική Αντιπολίτευση αυτοδιαψεύδεται και διαψεύδει τις προσδοκίες του Ελληνικού Λαού. Με θέσεις συγκεχυμένες και αλληλοσυγκρουόμενες, δεν έχει τίποτα να καταθέσει για τον τρόπο με τον οποίον η χώρα μπορεί να εισέλθει ισχυρή στη νέα εποχή. Μόνο στείρο καταγγελτικό λόγο, ένα ατελείωτο και μονότονο όχι σε όλα, μία φοβική στάση απέναντι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία και καινοτομία προτείνεται και υιοθετείται από την κυβέρνηση.

 

Η στάση αυτή, πέραν του πρόδηλου αδιεξόδου, ναρκοθετεί ουκ ολίγες φορές την ίδια την προσπάθεια της χώρας συνολικά για οριστική έξοδο από την κρίση. Δεν είναι σοβαρή πολιτική π.χ. να μιλάνε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άλλοτε για καταγγελία μνημονίου, άλλοτε για επαναδιαπραγμάτευση και άλλοτε για αναθεώρηση του.   

 

Δεν είναι υπεύθυνη στάση να διαρρηγνύει ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν τα ιμάτια του και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την ανεργία και την ανάπτυξη, την ίδια ώρα που λειτουργεί εμπρηστικά απέναντι σε όσους θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας. 

 

Ο Ελληνικός λαός βλέπει αυτή την πλήρη ασυνέπεια λόγων και πράξεων. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που παρά το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση κλήθηκε να πάρει το προηγούμενο χρονικό διάστημα εξαιρετικά δύσκολες και δυσάρεστες για την κοινωνία αποφάσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να αρθρώσει αυτή τη συνεκτική και υπεύθυνη πολιτική πρόταση που θα τον αναδείξει σε μία ελκυστική και αδιαμφισβήτητη για τους πολίτες εναλλακτική επιλογή διακυβέρνησης.

 

 

4)Το 2014 τελειώνει το Μνημόνιο. Μπορεί η χώρα να σταθεί στα δικά της πόδια ή θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα στήριξης;

 

Η θεαματική επιστροφή της Ελλάδας από το grexit στο grecovery, είναι πλέον γεγονός. Και το ότι μιλάμε πλέον με βεβαιότητα ότι το μέσα στο 2014 το μνημόνιο θα αποτελεί παρελθόν είναι μία μεγάλη επιτυχία που πρέπει ασφαλώς να πιστωθεί στην κυβέρνηση αλλά κυρίως στον ίδιο των Ελληνικό Λαό οι θυσίες του οποίου υπήρξαν τεράστιες και η υπομονή του θαυμαστή.

 

Είναι εκπεφρασμένη η θέση της κυβέρνησης και του ιδίου του Πρωθυπουργού ότι δεν θα χρειαστούμε άλλο πρόγραμμα. Η χώρα τίμησε την υπογραφή της και περιμένει πλέον το ίδιο και από τους Ευρωπαίους αλλά και τους άλλους διεθνείς Εταίρους της για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους. Ασφαλώς και μπορούμε να σταθούμε στα δικά μας πόδια.

 

Οι μεταρρυθμίσεις και οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι η προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης ακόμα και τώρα, ειδικά τώρα, που έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Η χώρα δεν πρέπει να μπει στον αυτόματο πιλότο. Γιατί η ύφεση μπορεί να τελειώνει, όμως χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να αρχίσει να κυλάει πολύ νερό στο ποτάμι της ανάπτυξης.

 

Βήματα προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ήδη γίνει πολλά. Επιτύχαμε ως χώρα τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει, το έλλειμμα μειώθηκε δραστικά, διορθώσαμε διαρθρωτικές ανισορροπίες, φέραμε νέο επενδυτικό νόμο και νέο πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων, συνεχίζουμε την φορολογική μεταρρύθμιση.

 

Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όμως από εδώ και στο εξής, είναι να αποτυπώσουμε με γοργό ρυθμό αυτά τα επιτεύγματα στην απλή καθημερινότητα των πολιτών. Μειώνοντας την ανεργία, ισχυροποιώντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, μειώνοντας σταδιακά μια σειρά φόρων και βεβαίως οικοδομώντας ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο δημόσιο τομέα που θα εξυπηρετεί και δεν θα ταλαιπωρεί τον πολίτη.

 

 

5)Είστε  πρόεδρος της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων. Από την εμπειρίας σας θεωρείτε ότι απαιτείται  νέο θεσμικό πλαίσιο για την σύναψη συμφωνιών προμήθειας για της Ένοπλες Δυνάμεις;

 

Σύμφωνα με το άρθρο 31Β του Κανονισμού της Βουλής, αντικείμενο της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων αποτελεί η προηγούμενη εξέταση και παρακολούθηση της εφαρμογής των εξοπλιστικών προγραμμάτων και συμβάσεων αμυντικού υλικού. Οι αρμοδιότητες της Επιτροπής, συμπληρώθηκαν με τα άρθρα 72 επ. του Ν. 3883/2010, σε συνδυασμό με τον Νόμο 3978/2011, που κατέστησαν υποχρεωτική τη διατύπωση γνώμης της Επιτροπής πριν την έγκριση από το ΚΥΣΕΑ της Δομής Δυνάμεων, καθώς και πριν από την κατάρτιση του Μακροπρόθεσμου και Τριετούς Κυλιόμενου Προγράμματος Προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό δυστυχώς δεν επετεύχθη κατά το παρελθόν.

 

Υπάρχει λοιπόν η επιτακτική ανάγκη της διερεύνησης του πλαισίου για την αποδοτική αξιοποίηση των θεσμικών ικανοτήτων για να ελεγχθούν για πρώτη φορά οι διαδικασίες των προμηθειών στον χώρο της Άμυνας.

 

Ο στόχος ο δικός μου, ως Προέδρου της Επιτροπής, αντανακλώντας ασφαλώς και τις κατευθύνσεις που δόθηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά, είναι να λειτουργήσει επιτέλους η Επιτροπή με τρόπο ουσιαστικό με βάση την αποστολή της.

 

Ως βασικές προτεραιότητες της Επιτροπής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (και πριν προκύψουν ακόμα οι ομολογίες για παράνομους χρηματισμούς στα Εξοπλιστικά), έθεσα ως εκ τούτου τις εξής:

 

1)         Να υπάρξει ταχύτατος προγραμματισμός και άμεση ενημέρωση για όλα από την κυβέρνηση προς τα μέλη της Επιτροπής πάνω σε θέματα διαφάνειας των εξοπλιστικών συμβάσεων. Για πρώτη φορά εξάλλου η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Επιτροπής παίρνουν την πρωτοβουλία για συζήτηση εφ όλης της ύλης πάνω σε αυτά τα ζητήματα. 

2)         Όλες οι συμβάσεις για τα εξοπλιστικά να είναι υπό τον έλεγχο της Επιτροπής.

3)         Να υπάρχει διαφάνεια και πλήρης ενημέρωση όχι μόνο για όσες συμβάσεις θα υπογραφούν, αλλά και για τις προγενέστερες υπογραφείσες συμβάσεις.

4)         Να διασφαλιστεί η λογοδοσία όλων των αρμόδιων Διοικητικών Στελεχών αλλά και της εκάστοτε Πολιτικής Ηγεσίας στα μέλη της Επιτροπής.

 

 

6)Η Βουλή θα μπορούσε να έχει πιο ενεργό ρόλο για τις συμβάσεις στα εξοπλιστικά ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα διασπάθισης δημόσιου χρήματος;

 

Ασφαλώς, καταστάσεις που λιμνάζουν, δύνανται να γίνουν εκκολαπτήρια διαφθοράς. Αυτό πρέπει πάση θυσία και με κάθε κόστος να αποτραπεί από τούδε και στο εξής.

 

Για τον λόγο αυτό, και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν δοθεί ρητές και αυστηρές εντολές για διαρκή συνεργασία και διευκόλυνση του έργου των Εισαγγελικών Αρχών της τακτικής, αλλά, και της στρατιωτικής δικαιοσύνης και ήδη διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία όσοι φάκελοι αφορούν σε προγράμματα προμηθειών, ενώ παράλληλα γίνεται σχετική έρευνα στο πλαίσιο της στρατιωτικής δικαιοσύνης.

 

Για όσες δε υποθέσεις έχει παρατηρηθεί αδικαιολόγητη καθυστέρηση, προκαλώντας ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο, έχει διαταχθεί Ε.Δ.Ε. με παράλληλη ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών και της τακτικής, αλλά και της στρατιωτικής δικαιοσύνης. Υπάρχει σωρεία διατάξεων που αποσκοπούν στην αποτροπή των παραβατικών συμπεριφορών στον χώρο των προμηθειών και ειδικά στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά καις την επιβολή αυστηρότατων κυρώσεων.

 

Παράλληλα, προσανατολιζόμαστε στην σύσταση ανεξάρτητης Επιτροπής με επικεφαλής πρώην Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, με μέλη εκπροσώπους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, της στρατιωτικής δικαιοσύνης, του Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και εμπειρογνώμονες σε θέματα εξοπλισμών. Η σύσταση της Επιτροπής αυτής θα γίνει με σχέδιο νόμου, που θα κατατεθεί και θα ζητηθεί η ψήφισή του από την Βουλή.

 

Η συγκεκριμένη επιτροπή θα έχει ως αποστολή την αξιολόγηση της παρούσας κατάστασης σε συνδυασμό με τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου 1996-2013 και τις ενεργές συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων και αντισταθμιστικών, τη διαχείριση της υφιστάμενης κατάστασης και την υποβολή προτάσεων ως προς την βέλτιστη αξιοποίηση των προγραμμάτων αυτών, την αξιοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας και τη σύνδεσή της με τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και την κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων υλοποίησης και παρακολούθησης εξοπλιστικών προγραμμάτων και προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων από τούδε και στο εξής.

 

Οι εκθέσεις της ανεξάρτητης Επιτροπής θα διαβιβαστούν ως προς την εμπιστευτικότητα του περιεχομένου τους και θα υποβληθούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής, στις Επιτροπές Άμυνας, Διαφάνειας και Εξοπλισμών της Βουλής, και σε ειδική διακομματική Επιτροπή, που θα συσταθεί από τις ήδη υπάρχουσες Επιτροπές της Βουλής. Ενισχύουμε, δηλαδή, και το κοινοβουλευτικό έργο με τελικό σκοπό την επεξεργασία και υλοποίηση του νέου θεσμικού πλαισίου υλοποίησης των εξοπλισμών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ – ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΕΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Σε συνέχεια της από 13 Μαρτίου ανακοίνωσής μας με την...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε σε ειδική συνεδρίαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία των 38 Δημάρχων ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

Τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής...

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με διατήρηση των ΔΕΥΑ και αντιμετώπιση των εγγενών αδυναμιών

ΚΕΔΕ: Προτάσεις για τη διαχείριση των υδάτων, με...

Η πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για...

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς Αθήνα, με  εκτροπή από τον ανισόπεδο κόμβο Νησελίου

Έκτακτες ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, από Βέροια προς...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

 Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε προβλέψει την οικονομική κρίση του 2010

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης που είχε...

Σήμερα το απόγευμα 27 Μαρτίου, έφυγε από τη ζωή σε...

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1 Απριλίου λόγω καθολικού Πάσχα

Αργία διατραπεζικών συναλλαγών στις 29 Μαρτίου και 1...

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop” στην Κοπεγχάγη

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο “Greek Tourism and...

Στο “Greek Tourism and Gastronomy Workshop”, στην Κοπεγχάγη της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσία του Απόστολου Τζιτζικώστα

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της...

Τριπλή συνεδρίαση για τις δράσεις του νέου ΕΣΠΑ της ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...